דיון על ריטלין

zivadina

New member
מה מטריד אותך?

אתה יכול לשאול את שאלותיך ולקבל עליהן תשובות מוסמכות כאן. אני מודה שבפורום הזה לא נותנים פתרונות סיינטולוגים או ברפואה סינית, כמו הקישורים שהבאת קודם. אבל כן דנים בכל הבעיות של ADHD ושל הטיפול התרופתי באופן פתוח ומבלי לטייח. האינטרס היחיד בפורום הזה הוא להציע פתרונות שהוכח מחקרית ומעשית שהם עובדים, ולא לפרסם שיטות שמועילות בעיקר לבעליהן.

התגובה שלי להתקפה

מה שמציק לי אצלך זה תירוץ המספר אני מאובחן מאמצע שנות השבעים ומערכת החינוך הכירה באבחון שנלי רק בשנות השמונים בטענה שאם באמת היה דבר כזה שמכונה לקויות למידה וריכוז אז היו צריכים להיות הרבה יותר אנשים שסובלים מזה. עכשיו אתם אומרים שאני שקרן כי יש הרבה אנשים שסובלים מזה. לידיעתך. יש תופעות רפואיות שפוגעות בהמונים ויש כאלה שפוגעות בבודדים. למספר אין קשר לשום דבר. אם היית שואלת שאלה תמימה על המספר, כזו שלא מפקפקת בזכותו של אדם לקבל תרופה, הייתי אומר לך שיש עוד בעיות רפואיות שהאבחונים אליהן עולים בקצב מסחרר. מדובר בעיקר בחלק מהסוגים של האוטיזם ובאסטמה. סיבות להתרבות אבחונים ללקויות ונכויות בכלל: 1. הסביבה הולכת ומזדהמת. 2. הטיפולים הרפואיים הולכים ומשתפרים ולכן: א' יותר נכים נשארים בחיים (למשל יותר פגים שורדים) ב' יש יותר מה לעשות עם האבחון כשיש יותר טיפולים ולכן כדאי להשקיע באבחון. 3. הציפיות מהפרט בחברה הולכות ועולות ולכן גם קשיי הפרט הולכים ונחשפים. 4. עליה במודעות הציבור וביכולת האבחון של אנשי המקצוע.

למעלה