דיון על ריטלין

zivadina

New member
וגם להגיב ל"תחקיר" על ריטלין

הקישור נשלח אליי על ידי ד"ר אבי שפירא, אשר קיבל אותה מהורים נפחדים. כתבתי תגובה ארוכה, אבל היא לא עלתה. אחר כך הבנתי שהכתבה היא מלפני שנה ואולי התייבשה לה כבר... אבל אסור שהיא תישאר ללא תגובות מאזנות. בכל אופן, מי שיצליח להגיב שם, יבורך. הנה תגובתי: חבל שהכתב בחר לתת מידע מסולף וסיפורי מקרים הסוטים מן הנורמה המקובלת באבחון וטיפול תרופתי בהפרעת קשב ורכוז ADHD. הנוהל הנכון הוא לפנות לאכחון רפואי אצל נוירולוג או פסיכיאטר, לקבל מרשם ראשוני ואחר כך לקבל מרשמי המשך מרופא המשפחה. יש לציין שבבתי המרקחת יש מעקב מחמיר מאוד אחרי מתן התרופה, ואי אפשר לקחת יותר מן הכמות החודשית הרשומה במרשם המקורי. התרופה מוחזקת שם בתוך כספת, והרוקח דורש מרשם הכתוב לפי כללים נוקשים ביותר, אחרת לא יכבד אותו. לריטלין ייתכנו אצל חלק מן המטופלים תופעות לוואי שליליות כמו לכל תרופה, החל מאיבוד תיאבון וכלה בעצב, אבל אלו תופעות זמניות אשר עוברות מייד עם תפוגת הכדור כעבור מספר שעות. התרופה בשמוש כבר 80 שנה, בגלל עזרתה ברכוז, זכרון לטווח קצר וארוך, ויסות ההתנהגות, התארגנות ועוד. לצערנו, יש הרבה רופאים שאינם מכירים היטב את התרופה, ולכן רושמים מינונים לא יעילים אשר משפיעים לרעה על המטופל. התיאור על אפטיות כתוצאה משימוש ממושך בריטלין הוא בפרוש לא נכון! תיתכן אפטיות רק כאשר המינון לא מתאים. חשוב לציין שהריטלין לא מעודד הפרשה נוספת של דופאמין, אלא מעכב את הספיגה החוזרת שלו בתא המשדר. מי שחווה אופוריה עם ריטלין סימן שלקח אותו במנות גדולות כמו של סם, ולא במנות הרפואיות המומלצות. כמו כן, אין התמכרות כאשר משתמשים בריטלין בהתאם להתוויה הרפואית. משרד הבריאות מסמיך אך ורק נוירולוגים ופסיכיאטרים לאבחן את ההפרעה. למה מצוטט רופא משפחה? הריטלין הוא בסל התרופות של הילדים, והיעדרו מסל התרופות למבוגרים לא מנע מכל קופות החולים לסבסד אותו למבוגרים. שני הרופאים הנכבדים מצטטים דעות שאבד עליהן הקלח כבר לפני 10 שנים, מה שמעורר את חשדי שאינם מכירים בכלל מבוגרים הנוטלים ריטלין בהתאם להתוויה הרפואית. אני מכירה עשרות מבוגרים שנוטלים ריטלין ולא חווים את החוויות האלה. ובקשר לכתב: לא ברור לי מדוע יצר כתבה כל כך מסולפת ומטעה והסתמך על רופאים אלה, במקום לראיין את רופאי חוד החנית של הטיפול בהפרעת קשב במבוגרים, אשר פועלים במרפאות קשב מקצועיות ובבתי החולים האוניברסיטאיים, להבדיל אלפי הבדלות.

shelove

New member
התחקירים של האתר הזה שווים ל....

אני מאד לא מסמפטת את האתר הזה - כי זה אתר מסחרי ומגמתי מאד
לדעתי כדאי לך לשלוח להם מייל ולבקש שמה שכתבת יכנס לא כתגובה למאמר הזה - אלא כמאמר נוסף, מאמר שיסביר באמת איך מטפלים בתרופה.. ואגב, היתי מציעה ומבקשת שתכנסי גם לפורום הורות מאוחרת בואינט - באחד השרשורים הישנים יש שם רתיעה מרטלין ואודה אם תביאי את דבריך לפורום הזה

ספרון

New member
השרשור ב"הורים לזאטוטים"

בקר טוב, בדר"כ אני רק קוראת כאן אבל נכנסתי לאותו קישור שדליה הוסיפה וראיתי שרשור מזעזע ומתלהם. מישהו מכיר את אותה מירי מנהלת הפורום,יודע עליה משהו ? היא אמנם עונה שם שהיא לא שייכת לסיינטולוגים אבל הדעות והכתבה שצרפה מעידים על משהו קצת שונה. זה פשוט חוסר אחריות משווע מה שהיא כותבת לאותה האמא שבנה אובחן. אין מישהו שמפקח על הדברים האלה ? כל אחד יכול להמליץ מה שהוא רוצה ? אולי אני קצת נאיבית אבל זה ממש מקומם - קריאה בגלוי שאינה משתמעת לשתי פנים - "אל תתני לו רטלין"...

b a r b a i m a

New member
לצערנו, האינטרנט נותן במה לכל מיני.

אין לי באופן אישי מושג מיהי המירי הזאת...אך אותי היא הצליחה להכעיס מאד. ולכן הגבתי שם!

b a r b a i m a

New member
בנוסף בשעה 10:52 היא הוסיפה עוד כמה

משפטים לא מדוייקים ואחד מהם - אפילו עובר את גבול הטעם הטוב - ועל כך הגבתי שם...

ספרון

New member
דרך אגב...

עכשיו היא הוסיפה את חוות דעתה על "בתים בהם האם נותנת לחמשת ילדיה רטלין" וכמה זה עצוב. אין לה שום בושה,קודם השמיצה מנהלת פורום בשם אלמוג נאוה בן שחר,עכשיו היא יורדת על דינה. מי היא החוצפנית הזו ???

b a r b a i m a

New member
אין לי מושג-אבל אני בהחלט עניתי לה

על ההשמצה!! לנו בהחלט ברור מה דליה ד. עושה עבור 5 ילדיה-ובטח מילים כמו שכתבה הגב' מירי לא ישנו את דעתנו על דליה.

ספרון

New member
ברבאאמא,שמת לב ?

שאת ההודעות ששאלו למה היא משמיצה כבר שתי מנהלות פורום ושזה מדאיג שאדם שעובד עם ילדים מתבטא כך,היא בחרה "להעלים" ?

b a r b a i m a

New member
ברור ששמתי לב-וגם כתבתי לה שזה מאד

בוגר... היא אפילו סילפה את דברי וכתבה לי-שמדברי היא מבינה שגם אני עשיתי הכל כדי להימנע ממתן ריטלין. למה? כי ניסיתי גם טיפול הומיאופטי? אני חושבת שהכי טוב - להתעלם!!! (אפילו שלי באופן אישי נורא קשה לא להגיב..)

anatdav

Well-known member
אני לא מבינה איך מאפשרים למנהלת

פורום לצאת בהצהרות כל כך חסרות אחריות, ולענות להורים תמימים שגם ככה מבולבלים, הרי היא רק עושה נזק לאותם ילדים מסכנים שבגללה ימנעו מהם את הטיפול המתאים להם. שלא לדבר על זה שהיא פשוט מחקה מס' הודעות שלא התאימו לה.

b a r b a i m a

New member
זו הסיבה שאנחנו לא שייכים לפורום

ההוא... ויש לנו משלנו מקומות לדיונים חכמים!

ספרון

New member
העניין הוא שבכל נושא היא עונה כך..

זה לא נשאר רק בצחום של כן/לא ריטלין. זה מה שהיא כתבה לאמא לילדה בת 5 חוד' שנרדמת תוך כדי יניקה : שלום שרונה! צר לי אבל אני לא אהייה נחמדה. לדעתי עשית שטות כשגרמת לקטנה תלות כל כך גדולה בציצי שלך. בעיני לא הוגן כלפיה. כי הנה היום העמסת עליה קושי מיותר. סוף מעשה במחשבה תחילה , על אחת כמה וכמה כשמדובר במחנך ובחניך. לעצם הענין , ככל שתקדימי להפריד בינה לבין שדך, ייטב לה. במקרה זה הפסידי בקרב ("בכי קורע לב ") והרוויחי במלחמה. כי אם לא עכשיו אימתי?! מירי כמה יסורי מצפון אפשר לעשות בהודעה קצרה כ"כ ? והגישה הכוחנית שלנתק תינוקת קטנה מהשד. וכל המילים האלה על מלחמות וקרבות כל הזמן. את יודעת ברבאאמא,הלוואי ונוכל להתעלם אבל זה קצת קשה לשבת בצד ולראות את הנזק שהיא עושה.

b a r b a i m a

New member
תראי-מצד אחד את צודקת. מצד שני

אנחנו לא יכולות לנהל את העולם (הלואי שיכלנו
) ולכן מי שכחמה והבינה מיהי אותה גב' - ייטב לה להתרחק ולהתעלם

b a r b a i m a

New member
דליה ד.את מכירה אותה? לדעתי לא

צריך אפילו לתת לה במה - אולי לפנות להנהלת האתר... או שאולי אפילו לבדוק אם היא אכן מאבחנת דידקתית מוסמכת כמו שהיא מצהירה - ולדאוג שלא יגיעו אליה.. או - כמו שאמרת.. להדיר רגלינו משם

zivadina

New member
../images/Emo10.gifזהו אתר בסגנון של הסיינטולוגים

כאשר הופניתי לפורום המבוגרים, באמת חשבתי שמדובר בתחקיר שנעשה באופן מעוות. כאשר המשכתי לקרוא את ה"תחקיר", גיליתי שם ראיון עם רופא משפחה ונוירולוג שממציאים סיפורים על מבוגרים שמשתמשים בריטלין. אני מכירה עשרות מבוגרים עם ריטלין ומשתמשת בו בעצמי. רוב התופעות שמוזכרות שם הן דמיוניות. אחר כך הופניתי לפורום "זאטוטים". גם שם מצאתי מידע דמיוני. ובכן, התרשמתי שיש כאן סילוף מידע שיטתי בכל האתר, בנוסף להצהרות המוכרות על צדק חברתי, ובנוסף לחוסר חשיפה עצמית ברור. נהוג שכל חברה או אדם שבונה אתר, מצהירה במפורש מיהו ומהו. רק הסיינטולוגים מסתתרים מאחרי סיסמאות ואינם חושפים את פרצופם. מסקנה: האתר הוא בסגנון סיינטולוגי מובהק, למרות שלא ברור מיהו בעליו.

אורן10000

New member
או"קיי zivadina

אני מבין שזו התגובה לשאלה שלי אני נוטל ריטלין כבר 4 שנים אמנם עוזר לי חבל על הזמן, אבל אני מוטרד!!! במיוחד כשמגיבים לי ככה. ממש תודה!! אורן.

למעלה