אני אוסיף קצת לעניין האוכף
דבר ראשון הובלה ורגליים אפשר להתחיל בגיל 4 חודשים כמו שדורון אמרה, דבר שני אוכף ואילוף לרוב מתחיל בשנתיים וחצי ואין צורך להשאיר את הסייח בתא עם הציוד השארה בתא נועדה לסוסים בעיתיים. תכלס לשבת על סוס אפשר אחרי שהוא לומד גמישות מהקרקע ויודע לעשות לונג' ברמה טובה, יש גם סוסים שבגלל הגודל שלהם צריך לחכות יותר זמן (אולי הסייח שלי כזה) ואז בגיל שנתיים ו 10 חודשים או אפילו בגיל 3 שנים רק מתחילים לעבוד איתם. אני ממליץ בחום ללמד הרמת רגליים בגיל כמה שיותר מוקדם כי אם תזניחו את זה אתם תסבלו כמו שאני סובל היום והסייח שלי לא יודע להרים רגליים ואני נלחם איתו והוא בן שנתיים וחצי ושוקל יותר מסייח בן כמה חודשים ואני אוכל חרא מכל זה, אז תשתמשו בעיצה הזאת. יש חוק אחד שאתם צריכים לזכור, סוס ולא משנה מה גילו שנמצא באילוף, אסור לוותר לו באילוף ואסור לעבוד איתו פעמיים בשבוע. סוס באילוף או במשמעת חייב תמיד להיות במשמעת, ובאילוף הוא חייב לעבוד כל יום במסגרת האילוף עצמו כי סוס שלא במסגר ישכח מהר מאוד את מה שהוא למד לפני כמה ימים ואני אומר את זה מניסיון של ידידה שלי שספגה נפילה כי הסייח לא עבד כמה ימים והתחיל להשתולל!