דיון על אילוף!

דיון על אילוף!

טוב אז אני פותחת דיון על אילוף! מתי אתם חושבים שצריך ךהתחיל להתעסק בהרמות רגליים, בהובלה ודברים כאלה! מתי אתם חושבים שצריך להתחיל לשים אוכף ומתג על הסייח שהוא יתרגל? ותוסיפו עוד דברים שאתם חושבים ו תשרשרו אותם כאן!

i love INDIANA

New member
אממ אני לא מבינה גדולה אבל....

רגליים והולכה זה בגיל דיי מוקדם..... לא יודעת בדיוק.. ומתג ואוכף בשלב יותר מאוחר.....

GiZmO©

New member
אממ...

הובלה אפשר להתחיל בשבוע שהוא נולד... הרמת רגליים אני משער שאפשר גם באותו זמן! אוכף אפשר לשים בגיל שנתיים אבל הכל תלוי בסוס, יש סוס ביוטבתה שהתחילו לרכב עליו בגיל שנתיים!

לפי דעתי

הובלה והרמת רגליים בערך בגיל חודש-4 חודשים, שעוד לפני הגמילה הסייח ידע את זה. את הרגליים אולי קצת יותר מאוחרץץ את ההרגלה לציוד בסוף השנה השלישית של הסוס (בערך בגיל 2 וחצי) להשאיר אותו קצת בתא עם ראשיה או אוכף או לשחרר אותו עם אוכף שיתרגל והתחלת רכיבה בערך בגיל 3 פלוס מינוס

taos

New member
אני אוסיף קצת לעניין האוכף

דבר ראשון הובלה ורגליים אפשר להתחיל בגיל 4 חודשים כמו שדורון אמרה, דבר שני אוכף ואילוף לרוב מתחיל בשנתיים וחצי ואין צורך להשאיר את הסייח בתא עם הציוד השארה בתא נועדה לסוסים בעיתיים. תכלס לשבת על סוס אפשר אחרי שהוא לומד גמישות מהקרקע ויודע לעשות לונג' ברמה טובה, יש גם סוסים שבגלל הגודל שלהם צריך לחכות יותר זמן (אולי הסייח שלי כזה) ואז בגיל שנתיים ו 10 חודשים או אפילו בגיל 3 שנים רק מתחילים לעבוד איתם. אני ממליץ בחום ללמד הרמת רגליים בגיל כמה שיותר מוקדם כי אם תזניחו את זה אתם תסבלו כמו שאני סובל היום והסייח שלי לא יודע להרים רגליים ואני נלחם איתו והוא בן שנתיים וחצי ושוקל יותר מסייח בן כמה חודשים ואני אוכל חרא מכל זה, אז תשתמשו בעיצה הזאת. יש חוק אחד שאתם צריכים לזכור, סוס ולא משנה מה גילו שנמצא באילוף, אסור לוותר לו באילוף ואסור לעבוד איתו פעמיים בשבוע. סוס באילוף או במשמעת חייב תמיד להיות במשמעת, ובאילוף הוא חייב לעבוד כל יום במסגרת האילוף עצמו כי סוס שלא במסגר ישכח מהר מאוד את מה שהוא למד לפני כמה ימים ואני אומר את זה מניסיון של ידידה שלי שספגה נפילה כי הסייח לא עבד כמה ימים והתחיל להשתולל!

אוקי...

אוקי. הרמת רגליים והובלה לדעתי כדאי להתחיל ככה בגיל חודשיים בערך... בהתחלה רצוי (טוב... חיבים) לתת לסייח קצת זמן עם ראשית הבית עליו, שיבין שהיא לא אויב. אממ, אוכף כדאי לשים ככה בגיל שנתיים בערך... שנתיים עד שלוש זה הזמן הטוב להתחיל. בעיקרון השארת הסייח בתא אמורה להוות לו "הכרות" עם האוכף והמתג. אבל ממש לא מומלץ להשאיר אותו זמן רב כי הוא פשוט יסבול וגם עלול לפתח איזה בעיה בגב, או בפה.

taos

New member
להכיר את האוכף והמתג?

אצלי בחווה לוקחים סייח, אחד מחזיק אותו עם החבל והשני לאט ובעדינות שם עליף אוכף ומתג (מתג הכי פשוט שיש שישחק איתו גם בפה). סוגרים את האוכף קצת חלק ונותנים לו לעשות רודאו כמה שהוא רוצה. פעם יחידה בחווה שבאמת שמו סייחה עם אוכף בתא זה כי היתה לה בעיה ולא כדי להכיר לה משהו. אם חשבתם שהאוכף או המתג הם בעיה אז אתם טועים! הסייח עושה רודאו בגלל הלחץ של החגורת בטן שהוא לא רגיל אליה ולכן הוא משתולל, גם סוס שבחיים לא עבד עם חגורת בטן אחורית יבהל ממנה וישתולל כמו סייח באילוף. לכן אצלי בחווה מאכפים שמים מתג ועושים לונג' וככה הוא לומד להכיר את העניין. אם רוצים לעשות עבודת הכנה אז אפשר לקשור את הסייח ולשים עליו שמיכה כדי לראות איך הוא מגיב לעובדה שיש עליו משהו, אם הוא מגיב טוב אז אין שום סיבה להשאיר אותו בתא עם ציוד

אבו-דני

New member
סייח ולימודים

--- משנולד סייח חובה עלינו ללמד אותו את רזי ההליכה והרמת הרגליים כבר בגיל רך...אבל בכדי להוביל סייח שומה עלינו לשים עליו ראשיה וכאן יש לנו בעיה סייח שעליו ראשיה ופתאום נבהל ימשוך את החבל ונאמר שנוותר לו תתפס הראשיה בזיז או משהו אחר והרי לכם סייח עם מפרקת שבורה...לכן יש להזהר כאשר מוליכים סייח בתחילת דרכו יש לתפוס אותו למשל על מנת לתת לו זריקה לא לוותר לו במאומה. לתפוס לו ברגליים רק על מנת לתת לו תחושה שמישהו בשליטה מדי פעם לללטף אותו ולמנוע ממנו בריחה מבלי להרגיז את האמא. בגיל 4 חודשים בערך אפשר כבר לשים לו ראשיה לא לחבל קשורה אלא לגומיה ולמה גומיה בגלל המפרקת העדינה.... ומה לגבי האוכף? ובכן אין רכיבה לפני שנתיים וחצי שלוש תלוי בסוס כמובן אבל כדאי להעמיס עליו שמיכה וכבר להרגיל אותו למשא על גבו...רק להרגשה כבר בגיל שנה...

למעלה