דיון עוקף בג"ץ

answers2

New member
לא מדובר בכשרות .

מדובר בנטילת אחריות על כשרותו של מוצר . יושבים הרבנים הראשיים (או אלה שאחראים למקרה הספיציפי הזה) ואומרים : בנתינת חותמת כשרות , אנו לוקחים תחת אחריותנו שהמוצר שהיגיע לידיך הינו כשר . היגענו למסקנה שבמקרה הנוכחי בהתחשב בצורת פעילות המפעל הנוכחי , איננו יכולים לערוב לכשרות המוצר . חיוב אדם להתחייב לכשרות של מוצר , כאשר הוא סבור שאין הוא יכול לערוב לכשרותו , איננו חיוב לגיטימי . מר חשין חש שביכולתו לערוב לכשרות המוצר למרות הבעיות ? בבקשה . יערוב למוצר. לא ניתן לחייב אדם אחר לערוב לדבר אשר הוא בטוח שיגרום לכשלים למשתמש הסופי . זה מה זה פשוט. ודרך אגב , אכן "יש דיני כשרות המגדירים מתי בשר כשר ומתי לא." , דינים אלה גם עוסקים בדרך הטיפול והמכירה של הבשר . הם גם עוסקים באפשרות של בילבול אפשרי בין בשר כשר וטרף , ומגדירים כטרפים גם בשר אשר נשחט , נוקר , הומלח וכו´ כדין , אולם יש סבירות גבוהה שייווצר בלבול בינו לבין בשר טרף . אכן "יש דיני כשרות המגדירים מתי בשר כשר ומתי לא.", ומר חשין הוא האחרון שיכול להחליט מתי ע"פ הדין הבשר כשר ומתי טרף.

גוססי

New member
אבל זה לא המקרה

"היגענו למסקנה שבמקרה הנוכחי בהתחשב בצורת פעילות המפעל הנוכחי , איננו יכולים לערוב לכשרות המוצר" במקרה זה הפתרון פשוט - לשנות את נוהלי הפיקוח ולהתאימם למצב המיוחד. אם משגיח הכשרות יבדוק את כל שלבי הייצור - קבלת חמרי הגלם, עיבודם, אריזתם והובלתם למשווק - אזי לא צריך להיות שום ספק בכשרות המוצר. "אולם יש סבירות גבוהה שייווצר בלבול בינו לבין בשר טרף" שוב, זו בעיה טכנית שניתן לפתור בקלות רבה ע"י חיוב סימון האריזה בצורה ברורה. "ומר חשין הוא האחרון שיכול להחליט מתי ע"פ הדין הבשר כשר ומתי טרף." השופט חשין לא החליט אם הבשר כשר או טרף אלא תבע מהרבנות לפעול לפי החוק. ההסבר היחיד להתנהגותה הנפשעת של הרבנות הוא נסיון למנוע מיהודי לשווק בשר טרף, וזאת תוך ניצול לרעה של סמכויותיה. אני מניח שאתה - כאדם דתי - מזדהה עם מטרה זו, אבל הדבר אינו חוקי. אם הכנסת תחוקק חוק שמסמיך את הרבנות למנוע שיווק בשר טרף כראות עיניה זה יהיה סיפור אחר. כרגע אין חוק כזה.

answers2

New member
א. כפי שציינתי אינספור פעמים :

אינני שותף למטרה זו . ב. אם אמנם ישנה דרך טכנית לפתור את הבעיה , לו יהי . לא ראיתי בפסק הדין של חשין דרישה מהרבנות לשבת על המדוכה , ולמצא מסלול שבו הם כן יוכלו לערוב לכשרות הבשר , ובמקביל דרישה מן המפעל לעמוד בדרישות אלה . מדובר בדרישה חד משמעית מן הרבנות לתת הכשר , בלא שיהיה על המפעל לבצע איזשהוא שינוי באריזה , במותג , וכו´. כפי שאמרתי , באם דרישה זו היא אכן חוקית (ואני מסופק בכך, אבל נניח ) , זהו חוק לא מוסרי בעליל . אין לבצע אותו . אכן למרות הבוז שאני רוחש למערכת הכשרות של הרבנות , אילו הדברים היו בידי , הייתי פועל בדיוק כמו הרבנים בנושא זה . החוק איננו יכול להוות הצדקה לפגיעה באנשים חפים מפשע . דרישתו של חשין הינה דרישה מהרבנות לפגוע באנשים חפים מפשע סתם כי מתחשק לו . כפי שאמרתי בתחילת דברי - יועיל כבוד השופט לפתוח מילון באות נ´ ולחפש מי ´נענע אותו .

אלי ו.

New member
אני לא בטוח אם זה ענין של הטעיה

היות ולא למדתי את הנושא, אני מעלה כאן יותר ניחוש מאשר ידיעה. בהחלט יתכן שהבעיה ההלכתית כאן אינה הטעיה אלא הענין שמשחיטה כשירה הפחת אסור למכירה ליהודים. מכירת הפחת ליהודים פוגע בכשרות המשחטה כולה. אם הניחוש שלי נכון, זה עקבי עם עוד הלכות שקשורות בכשרות. לדוגמא: ביצים כשרות שטוגנו בשמן כשר, במחבת כשרה, בשבת אינן כשרות.

answers2

New member
נ.ב.

עד עתה הייתי בטוח שאני היחיד בארץ שהמשפט "מודה ועוזב ירוחם " מתקשר לו באופן אוטומטי עם ההברקה הקופירייטרית של "מעריב" בשלהי פרשת מזכ"ל ההסתדרות אללה ירחמו. שמחתי לגלות עוד אדם השותף לפרברסיה הלשונית הזו.

begone

New member
העובדות - ואתה

"להכריח מישהו להתחייב על אחריותו שמשהו כשר בעוד שהוא יודע בודאות שזה כשר" אתה כנראה לא מבין את הסיפור. שם היה מדובר באיסור של הרבנות על מכירת בשר טרף לעסק שמתמחה אך ורק בבשר טרף. אין כאן סיפור של כשרות. "אין שום סיכוי עלי אדמות שהרבנות , או כל אדם מוסרי -דתי או חילוני כאחד , יסכים לאשר הפצת טריפה תחת ההגדרה כשר" שוב - אין לך מושג קלוש על מה מדובר בסיפור הזה. תקרא קצת בעיתון, אולי תבין. אבל אתה מלהג לריק. "צריך חוק עוקף בג"ץ? שיהיה" בגץ יכול לפסול אותו. "רוצים לעשות חרם צרכנים נגד המשחטה שקיבלה את עמדת הרבנות? תעשו. לא יעזור לכם , כפי שמעולם לא עזר" כשהחרדים עושים חרם צרכנים - זה עובד יופי. "תפנימו את זה: אתם פשוט מיעוט אקרווגני ותו לא" מחצית מאזרחי המדינה תומכים בנישואים אזרחיים. זה מיעוט? ממש לא. "אין לכם תומכים" שינוי גדלה כמו בימיה הטובים של ש"ס. "בעיקר לא תמצאו תמיכה לפעולות שמטרתן לאלץ אנשים לרמות אנשים הסומכים עליהם" שוב - אתה פשוט לא מבין על מה הסיפור. בתמצות נמרץ: הרבנות אוסרת על עסק למכור את הבשר הטרף שלו (שהרבנות עצמה פסלה אותו!) לעסק של בשר טרף. לרבנות אין שום סמכות לאסור על עסק למכור את הבשר שלו לעסק שעוסק בבשר טרף ואיננו מטעה את לקוחותיו. אם אתה מתעקש להיות בור ועם הארץ - לפחות תקרא פעם אחת את חוק איסור הונאה בכשרות. ואז תחזור לפורום ותמשיך לדבר, בלי להזכיר את הזין שלך יותר מדי. טוב? תודה.

למעלה