דיון סרוס

• פותח הנושא taos
  • פורסם בתאריך

taos

New member
דיון סרוס

היום פנה אלי בעל החווה ואמר שבעוד חודש הוא מתכוון לסרס 3 סייחים במגרש. ובגלל שיש לי סייח בגיל המתאים ויש לו אופי ערבי אז הוא הציע לי לסרס אותו באותה ההזדמנות. מה אתם אומרים לסרס או לא? הסייח הוא חצי ערבי ומתנהג כמו ערבי ליד נקבות וזה אומר שהוא משתולל קצת ומתרומם על 2 ובזמן האחרון נושך אותי בהובלה אבל תמיד זה נגמר במלחמה שהוא חוטף עם החבל. תמונה מצורפת

דבר ראשון

הסייח מהמם!! אוקיי, אתה צריך לראות אם יש לו מבנה טוב, גנים טובים ושושלת יקרה, כי אם לא לא ירביעו איתו. אם הוא משתולל ואתה רוצה אותו בתור סוס תחרויות או טיולים נראה לי עדיף לך לסרס... עכשיו גם לבלייד מתחילים לרדת ביצים, אני מקווה שיסרסו אותו...

taos

New member
אני אסביר קצת יותר

הסייח הזה לא טהור גזע ולכן אין מה להרביע איתו, הוא ישמש רק לטיולים ולעבודת מנג' עצמית וזהו. הוא חצי ערבי חצי פיינט ולכן הוא לא שווה משהו במיוחד אני פשוט אוהב אותו ממש והוא מאתגר כל פעם מחדש ואני נהנה לחנך אותו. רק הבעיה היא הביצים כי לדעתי כרגע הוא קצת חריף בהתנהגות אבל מצד שני יש לנו סוס מרביע בחווה שהוא ממש חרא ונושך אבל שרוכבים עליו הוא ממש בובה ואפשר לצאתי איתו עם נקבות בלי בעיה. אז בגלל זה אני לא יודע איך הסייח שלי יתנהג ברכיבה, בעל החווה אמר שערבים לרוב זה סוסים חריפים באופי וגם ברכיבה הוא יעשה בעיות אבל אני לא מכיר כלכך ערבים ברכיבה חוץ מאת אבא שלו ואבא שלו ממש מטורף ועושה צרות.

i love INDIANA

New member
אז אם אתה יודע..

שלא תצתרך אותו להרבעות ושהוא כבר עכשיו עושה בעיות וכנראה שיעשה גם ברכיבה כי אםאבא שלו היה מופרע יש סיכוי טוב שגם הוא.... אז לדעתי עדיף לך לסרס...

אבו-דני

New member
צר לי אבל...

--- ריגשית אני נגד סירוס בכלל אבל לו רצית עליו לרכב אין דרך אחרת יותר בטוחה מאשר לסרס אותו בצער רב

למה?אם אפשר לשאול?!

וסחטיין על החרוזים

taos

New member
תשובה

הביצים משפיעות על הזכרים והם מחפשים נקבות כל היום ולהראות שהם השולטים. בגלל זה הם משתוללים ועושים רק צרות, לכן סוס מסורס הוא בעצם נקבה, והנקבה לא צריכה להוכיח כלום לסביבה ולא להראות שהיא שולטת ובטח שלא לחפש סוסות אחרות. הסוס של ידידה שלי למשל היה עושה בלגן ומתרומם כל הזמן שהיה לו ביצים, היום הסוס הזה הוא בובה שכל אחד יכול לרכב עליו למרות שהוא דפוק בראש אז אנשים לא ממהרים לרכב עליו (הוא אפלוסה אתם כבר תבינו לבד)

נו בידיוק!

אז אני לא מבינה מה רע בסירוס! מנהלנו היקר אמר שהוא נגד סירוס ורציתי לדעת למה.?!?!

taos

New member
אני אחזור על זה שוב

סוס עם ביצים יכול להיות מסוכן ולכן דרוש הסרוס, אבל אבו דני מתנגד לזה כי תארי לך היו מורידים לך איבר מהגוף? בגלל זה הוא נגד הסרוס ואת האמת אם הסייח שלי היה שקט אז לא היתי מסרס אבך בגלל שהוא מופרע כבר בגיל הזה אז אני לא רוצה להביא עוגה כל יום לחווה

פרסה

New member
אני נוטה לצד שלך

אני די נגד סירוס אלה אם כן זה הכרחי ויש סכנת חיים אבל חייבים לזכור ברגע שהסוס הרביע חבל"ז אי אפשר לסרס הסוס עלול להיכנס לדיכאון ולפעמים אפילו למות!!!! לי למשל יש את סטנלי שלי שהוא לא מסורס והוא רגוע כמו צב .(אבל מהיר)

taos

New member
הסרוס לא רציני

הסוס של ידידה שלי הרביע ועבר סרוס והיום אין לו דיכאונות אלא הוא רק עצבני מידי פעם כי הוא אפלוסה!

vet

New member
ממש לא נכון

אם הסוס ימות מסירוס זה יהיה כתוצאה מסיבוך של הסירוס ולא דבר אחר. אני עדיין מחכה לראות את הסוס הראשון שיש לו דכאון (פסיכולוגי אני מתכוון).

taos

New member
יש לך גם המלצה לסרס או לא?

לפי הנתונים בשירשור לגבי הסייח

vet

New member
החלטה אישית שלך

אין לי שום בעיה מוסרית עם סירוס. אם אתה לא מתכוון להרביע ממנו אז לדעתי עדיף לסרס.

dearanita

New member
הסוס הנובר שהיה לדדה אסף והם סירסו

אותו והוא מת אחרי כמה זמן מת כתוצאה מסיבוך בסירוס? ועוד שאלה כמה עולה יום שהות של סוסה בשמירת היריון בבית חולים הוטרינרי בבית דגן?

לדעתי...

אני נגד סירוסים כי זה התאכזרות או לא יודעת פשוט ניראה לי אכזרי להוריד לב"ח חלק שמתפקד בגוף ולא חולה גם אם החלק חולה זאת התאכזרות אבל עדיף משיסבול בהתחלה וזהו מאשר שיסבול כל הזמן אבל זה תולי בך.. מה אתה חושב.. אני חושבת כמו פרסה אם אין סכנת יתר והוא בסדר אין למה לסרס אותו זה לא מחייב כל הזמן (די"ג'י הכוסון של המדריכה שלי{רותי שדמות} איזה מהמם אבל לפי מה שאני הבנתי הוא חמוד חוץ מזה כשהוא רואה סוסה כי הוא הולך על חמש רגלים ואני לא צוחקת הוא קוורטר טהור גזע הוא כזה מתוק ויפה אני בהזדמנות ישים תמונה שלו)

למעלה