דיון ספויילרים

jewish master

New member
דיון ספויילרים

דבר ראשון, אחרי העדרות קלה מהאיזור אני חוזר במלוא הדרי, אני בטוח שהתגעגתם (עכשיו זה הרגע שיש לכם מבט מוזר על הפנים ובראשכם חולף המחשבה: "מה? מי זה?", אבל לא משנה) לעניינו,כידוע בפורום שלנו בהיותו פורום הדן בסדרה טלוויזיונית שלא משודרת כרגע בארץ, עניין הספויילרים משמעותי מאוד, דבר ההופך את הדיון בהם ללגיטימי ורלוונטי (שתי מילים מגניבות ברצף
), אז רציתי לשאול כמה שאלות (די טיפשיות), 1) מה באמת מפריע לכם בספוילרים? ואל תגידו לי "העובדה שיודעים את הסוף, כאילו דהה" כי אם תחשבו טוב תוכלו למצוא תשובה יותר נכונה מתאימה לכם(כמה פלצני), ויותר מזה כמה ספויילר צריך להיות "הורס" כדי שהוא באמת יפריע לכם, לדעת מה קרטר לובשת בסצנה הראשונה של הפרק יגרום לכם לא לראות את הפרק(התשובה היא מדים אגב) אני למשל התמכרתי בשנים האחרונות בגלל YES לתקצירים, וחוץ מסרט אחד בשבוע שעבר אני לא זוכר שבאתי לשום פרק בסדרה או סרט לא מוכן. בכל מקרה אני אמח לשמוע את דעתכם

Chelnak

New member
העובדה שיודעים את הסוף, כאילו דה../images/Emo13.gif

1. אני לא אוהבת ספוילרים, באמת כי אני לא רוצה לדעת מה יהיה הסוף לפני שאני צופה בו (אני בעצם מאד רוצה לדעת מה יקרה, אבל רוצה להגיע לזה יחד עם הצפיה בפרק)... לדאבוני, נפלתי קרבן למספר ספוילרים לא-מסומנים (הנה תרמתי גם אני לניסוח המסוגנן...
), וכשאצפה בעונות החדשות (במהרה בימינו...) אני כל הזמן, במקום לעקוב אחרי עלילת הפרק כמו שצריך, אתעסק בלחכות למתי כבר יקרה מה שאני יודעת שצריך לקרות, וזה יהרוס לי את הצפיה. חוץ מזה, נניח שיקרה משהו בעלילה בפרק מסוים, אבל אני אדע כבר משהו על מה שיקרה בעוד הרבה זמן בנוגע לזה, זה יהרוס לי את כל המתח, ויהיה די מאכזב. אפשר לומר שספוילרים זה דבר שמאד מושך לקרוא, ופרקים (של סטארגייט) זה דבר שמאד רוצים לצפות בו. אם אני אקרא את הספוילרים, זה אולי יהיה נחמד לרגע (לדעת מה יקרה), אבל אחר-כך זה יהרוס לי את הפרקים עצמם. בהכרעה בין שני הדברים - אני מעדיפה את הפרקים בלי ספוילרים. אני אפילו לא קוראת את התקצירים שלהם (הכוונה לתקצירים של סטארגייט. לסדרות אחרות שאני לא אוהבת עד-כדי-כך, פחות אכפת לי). לסיכום, זה כמו לקרוא קודם את הסוף של הספר, במקום כמו שצריך. אם נניח הסוף מפתיע, או משנה לחלוטין את כל מה שסופר לאורך הספר - זה בהחלט הורס את הקריאה. אין לי בעיה, אחרי שצפיתי בפרק מסוים ואני כבר יודעת את הסוף שלו - לצפות בו עוד אינספור פעמים ולהנות ממנו בכל פעם מחדש. אבל את הצפיה הראשונה אני מעדיפה נטולת-ספוילרים. 2. כמובן שיש ספוילרים חשובים יותר מאחרים (כלומר - הורסים יותר מאחרים), ויש כאלה שפחות נורא אם מגלים אותם, אבל אני עדיין מעדיפה לא לדעת אף ספוילר, גדול או קטן. אגב, אני לא חושבת שידיעת הספוילרים (גם אם היא תהיה מצערת מאד...) תגרום לי לא לצפות בפרקים. אבל היא כן תגרום לי לצפות בהם בכעס... 3. מצטערת על האורך של התשובות שלי, אבל רצית לפתוח דיון... חוץ מזה, שלא הרבה מחברי הפורום נמנעים מספוילרים, כך שראיתי כחובה על עצמי (
) לענות בפירוט... (חוץ מזה שהתגובות שלי בדרך-כלל נוטות להיות ארוכות מדי... ועם הרבה שלוש נקודות...). מקווה שעזרתי

subatoi

New member
בדיוק

הרצון לא לדעת מה קורה בפרק, בטח לא דברים דרמטיים וחשובים. תראה, אני מכיר אנשים שלא רואים "בקרובים" של סרטים, כדי לא לדעת כלום על מה שקורה בפרק, גם תיאורי נוף מפריעים להם. מצד שני אני מכיר כאלה שקוראים בשקיקה ספוילרים כמה שבא להם. ואסיים בשתי דוגמאות מספיילרות ל"מה מפריע בספוילרים": *** ספוילר קטלני לסרט מב"כ: נמסיס *** תאר לך את הצפיה בו כשאתה לא יודע שדאטה אמור למות בסוף. עכשיו תאר לך את הצפיה כשאתה יודע את זה. איפה ההתרגשות, איפה ההלם, איפה התדהמה, איפה כל מה שיוצרי הסרט התכוונו לגרום לך? מה שנוצר זה רק ציפיה לרגע שיגיע... *** ספוילר לעונה 7 של סטארגייט !!! *** תאר לך צפיה בפרק שבו פרייז'ר מתה כשאתה יודע על זה, וכשאתה לא יודע על זה. אותו כנ"ל בדיוק. אני הרסתי לעצמי את הדוגמה הראשונה, ואת השניה הרסו לי. מספיק ברור?

[TNT]

New member
את הדוגמה הרשאונה הרסו לי

וזה באמת הי מרגיז

Echelon

New member
הקטע העלילתי כמובן

לא אכפת לי לדעת מה קרטר לובשת, כל עוד זה לא פוגם בעלילה. אני כבר מזמן לא רואה את הפרקים בערוץ 1 (בערך מהעונה השישית) ולכן אני דואג לנסח את עצמי בצורה אשר לא מגלה שום דבר, ואם בכל זאת אני צריך לציין משהו אני מציין אותו תחת "ספוילר" כמובן.

jewish master

New member
ברור, אבל

דבר ראשון אני ממש מצטער בשבילך על שהרסו לך את הפרק ההוא בסטארגייט, וזאת באמת דוגמה טובה. לראות את הפרק ההוא תוך ידיעה של הסוף הכה לא צפוי זה באמת דבר נורא. אני מסכים שלדעת את הסוף הורס לחלוטין את החוויה, אבל מצד שני לדעת את הבסיס של העלילה (הרקע וכו') לא רק שלא הורס הוא עוזר להיות מוכן יותר ולהבין יותר טוב את הפרק. אל תבינו אותי לא נכון, אני לא אומר שזה רע לברוח מספויילרים, להפך גם אני מנסה בכל כוחי להמנע מהם, אבל לדעתי נהיה מצב שבו הפחד מהספויילרים מוביל לפארנויה שיכולה להרוס את הצפייה בסדרה יותר מהספויילר עצמו.

Echelon

New member
אז מה אתה מציע?

שנפסיק עם ספוילרים בכלל? גם אם הייתי מפתח קצת תראש, הייתי יכול להעלות 1001 תרחישים לפרק בדיוק כמו אדם שמנסה למצוא מה יקרה אם הוא מודע לכך ש"יש ספוילר". אי אפשר להמנע מזה, אלא אם כן אוסרים עלינו לדבר על עונות מחו"ל ואז מאגר הדברים לדבר עליהם מצטמצם עוד יותר. לדעתי לא צריך להיכנס לשום פאראנויה מספוילרים, וגם לי בעבר היו כמה ספוילרים, (לדברים מאוד חשובים בקטע עלילתי), אבל אחרי הכל לא יעזור לעשות מזה סיפור גדול. אני עדיין מנסה להנות, ולפחות להסתכל על הדברים בעלילה בצורה שונה, כשאני כבר יודע מה הולך לקרות ורואה איך למשל התסריטאי מתמודד עם זה. בכל אופן, בשורה התחתונה, אי אפשר להמנע לגמרי מספוילרים בפורום, אבל אפשר למנוע אותם מאנשים שלא רוצים לדעת.

Chelnak

New member
כל עוד הספוילרים מסומנים בבירור ולא

מופיעים בכותרת ההודעה - אין לי בעיה איתם.
אני אפילו מחכה ליום בו אוכל גם אני לכתוב ספוילרים...

למעלה