דיון- סוס פרטי

דיון- סוס פרטי../images/Emo97.gif

מתי לדעתכם צריך לקנות סוס פרטי?
האם צריך להגיע לרמה מסוימת?
האם, לדעתכם, יש גיל מסוים ממנו אפשר לקנות סוס ולקחת עליו אחריות?
האם יש מצבים בהם חייבים לקנות סוס?
מה דעתכם על המחירים של הוססים בארץ?
מה דעתכם על מחירי הפנסיון, הטיפולים והציוד?
מה אתם מחפשים בסוס פרטי? מוזמנים להוסיף לפרט ולשתף אותנו בדעתכם

ווינגז

New member
...

אני לא חושבת שיש מצב שבו חייבים לקנות סוס פרטי. בסופו של דבר, הכל עניין של בחירה. אני חושבת שבשביל לקנות סוס פרטי אתה צריך להיות קודם כל בטוח שזו ההחלטה הנכונה, בעיקר בשביל הסוס. ההחלטה צריכה להיות נכונה גם בשבילך - סוס דורש הרבה זמן והשקעה והרבה פעמים הטיפול בו דורש וויתורים והתפשרויות על דברים אחרים. אני לא חושבת שקניית סוס תלוייה בגיל מסויים - זה בעיקר תלוי בבגרות של הבנאדם שרוצה לקנות אותו וביכולת להשקיע ולהתחייב. בניגוד להרבה תחביבים - סוס זו חיה... וחיה אי אפשר לעזוב כשנמאס לך ממנה, אי אפשר לזרוק אותה בארון ולהתעלם ממנה... ומעבר לזה - אחזקת סוס זה מאוד מאוד יקר, אבל על זה חושבים רוב הזמן ההורים (חוץ ממקרים מיוחדים). מה חיפשתי בסוס פרטי? קשר, בעיקר. סוס שירגיש לי מתאים ושתהיה בינינו התאמה (לפחות לטעמי
).

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif הוצאת לי את המילים מהפה!

האמת, שכשקניתי את קים כולם חשבו שאני מפגרת... ועכשיו תראו מי צוחק אחרון! (חח, אני סתם דפוקה, לא לשים לב..)

דעתי../images/Emo107.gif

לפי דעתי צריך לקנות סוס פרטי כשיש איזשהו בסיס וניסיון ברכיבה וכשהרוכב מסוגל לטפל בסוס ולדאוג לו (גם ללא עזרה של אחרים, לפחות בטיפול), וכשהוא בטוח שיהיה לו מספיק זמן לכך. חוץ מזה, יש גם את העניין הכספי, לקנות סוס זה אומר המון הוצאות וצריך לבדוק אם אפשר לעמוד בזה. גיל מסוים ללקנות סוס-לא הייתי הולכת לפי גיל כרונולוגי אבל לפי הבגרות, מידת האחריות, הרצינות וההשקעה של הילד. אם הוא בן 10 והוא מתנהג ויודע לטפל בסוס כמו אדם מבוגר, אז למה לא? טוב, אולי 10 זה קצת מוגזם כי לפי דעתי צריך כמה שנים טובות של ניסיון ברכיבה ובטיפול בסוסים... מצבים בהם חייבים לקנות סוס? לא הייתי קוראת לזה חייבים, אבל אם נגיד רוצים להתחרות ברמה גבוהה אז קצת קשה לעשות את זה על סוסי בית ספר. המחירים של הסוסים בארץ-יש ויש. יש כאלה שהם ממש זולים, אבל הם בד"כ של חאפרים. סוסים ברמה גבוהה יעלו יותר מן הסתם. לא יודעת אם המחירים פה מוגזמים, אבל לפי דעתי שווה להשקיע בשביל לקבל סוס שיכול לקדם את רוכבו ושיש לו פוטנציאל גבוה. מחירי הפנסיון-זה מאוד תלוי... יש חוות שלפי דעתי באמת מגזימות עם המחירים אבל יש הרבה כאלה שלא. טיפולים: יקר, אבל מי שלא יכול לעמוד בזה שלא יקנה סוס. ציוד-יש ויש, תלוי בחנות, באיכות הציוד ועוד. בסוס פרטי, דבר ראשון אני מחפשת להתחבר אליו. הייתי רוצה להרגיש שהוא יוכל לקדם אותי ושיש לו מספיק פוטנציאל כדיי שאני אוכל לקדם גם אותו. תלוי גם מה המטרה שלי, אם המטרה שלי זה להתחרות במשהו אני אחפש סוס עם מבנה מתאים ועם איזשהו פוטנציאל, הוא לא חייב מבחינתי להיות סוס עם הרבה ניסיון. בכל מקרה, הייתי רוצה לחפש סוס שאני אהיה בטוחה שאני אשאר איתו לתמיד ולא אאלץ למכור אותו מנסיבות כאלו ואחרות.

2eye

New member
דיון נחמד D:

מתי לדעתכם צריך לקנות סוס פרטי? אין צריך, יש אפשר.
האם צריך להגיע לרמה מסוימת? יש רמה מינימנלית, אבל יש אנשים שקונים סוס כשהם מתחילים, לדעתי זאת טועות.
האם, לדעתכם, יש גיל מסוים ממנו אפשר לקנות סוס ולקחת עליו אחריות? צריך להיות בוגר ומנוסה, לוו דווקא גדול.
האם יש מצבים בהם חייבים לקנות סוס? יש כדאי, בד"כ אין מצב שחייבים, יש מצבים שזה הכחרי אבל לא חובה
מה דעתכם על המחירים של הוססים בארץ? מאוד תלוי. יש סוסים יקרים וסוסים זולים, זה כמו לשאול כמה עולה פלאפון.
מה דעתכם על מחירי הפנסיון, הטיפולים והציוד? הציוד - יקר מדי, הטיפולים - יקרים מאוד, הפנסיון, תלוי באיכות החווה, אישית
אני רוכב בחווה די יקרה, אבל איכותית, עם מזון טוב, תאים מרווחים, וכאלה.
מה אתם מחפשים בסוס פרטי? יכולת, אופי, ובריאות, בעיקר.

הממ../images/Emo42.gif

מתי לדעתכם צריך לקנות סוס פרטי? כשיש כסף לא רק לקנות אלא גם להחזיק בפנסיון (מי שצריך), ולשלם על כל ההוצאות הכרוכות (טיפול וטרינרי, פירזול וכו'). יותר חשוב, כאשר יש את הידע המתאים כמו למשל לזהות מתי שהסוס לא מרגיש טוב. בכלל לדעת על עולם הסוסים, לזהות סימני גוף. ואם צריך אז לדעת שיש מישהו שיכול לעזור בטיפול בסוס ושהמישהו הזה מבין בסוסים.
האם צריך להגיע לרמה מסוימת? לא חייב רמה תחרותית, אבל רציך לדעת למשל קאנטר או החלפות כיוון. לא חייבים להגיע לרמה תחרותית, אבל צריך לדעת לרכב, לזהות מה קורה עם הסוס ברכיבה. האם, לדעתכם, יש גיל מסוים ממנו אפשר לקנות סוס ולקחת עליו אחריות? בגיל שבו אתה מספיק אחראי בשביל להחזיק סוס.
האם יש מצבים בהם חייבים לקנות סוס? תלוי. אם רוצים להתחרות במקצה מסוים. למשל בווסטרן לפי מה שידוע לי זה שמי שמתחרה בריינינג צריך לפחות חצי פנסיון על סוס כך שבמידה מסויימת הסוס שלו. אבל לא נראה לי שיש הרבה מצבים שבהם באמת חייבים וחובה לקנות סוס.
מה דעתכם על המחירים של הסוסים בארץ? בסדר. יכ כאלה יקרים ויש כאלה יותר זולים.
מה דעתכם על מחירי הפנסיון, הטיפולים והציוד? הציוד יקר, טיפולים בסדר, אבל פנסיון גם די יקר.
מה אתם מחפשים בסוס פרטי? סוס שאני אוכל להתחבר אליו, להתיידד איתו. שאני אסתדר איתו. יותר חשוב האופי שלו על פני היופי שלו.

שכחתי לציין

מה מחפשים בסוס פרטי? האופי כבר כתבתי. בריאות- שיהיה בריא, בלי כל מיני בעיות רפואיות למיניהן. ושיהיה מסוגל למשהו. טרייל למשל יהיה נחמד.

למעלה