דעתי../images/Emo107.gif
לפי דעתי צריך לקנות סוס פרטי כשיש איזשהו בסיס וניסיון ברכיבה וכשהרוכב מסוגל לטפל בסוס ולדאוג לו (גם ללא עזרה של אחרים, לפחות בטיפול), וכשהוא בטוח שיהיה לו מספיק זמן לכך. חוץ מזה, יש גם את העניין הכספי, לקנות סוס זה אומר המון הוצאות וצריך לבדוק אם אפשר לעמוד בזה. גיל מסוים ללקנות סוס-לא הייתי הולכת לפי גיל כרונולוגי אבל לפי הבגרות, מידת האחריות, הרצינות וההשקעה של הילד. אם הוא בן 10 והוא מתנהג ויודע לטפל בסוס כמו אדם מבוגר, אז למה לא? טוב, אולי 10 זה קצת מוגזם כי לפי דעתי צריך כמה שנים טובות של ניסיון ברכיבה ובטיפול בסוסים... מצבים בהם חייבים לקנות סוס? לא הייתי קוראת לזה חייבים, אבל אם נגיד רוצים להתחרות ברמה גבוהה אז קצת קשה לעשות את זה על סוסי בית ספר. המחירים של הסוסים בארץ-יש ויש. יש כאלה שהם ממש זולים, אבל הם בד"כ של חאפרים. סוסים ברמה גבוהה יעלו יותר מן הסתם. לא יודעת אם המחירים פה מוגזמים, אבל לפי דעתי שווה להשקיע בשביל לקבל סוס שיכול לקדם את רוכבו ושיש לו פוטנציאל גבוה. מחירי הפנסיון-זה מאוד תלוי... יש חוות שלפי דעתי באמת מגזימות עם המחירים אבל יש הרבה כאלה שלא. טיפולים: יקר, אבל מי שלא יכול לעמוד בזה שלא יקנה סוס. ציוד-יש ויש, תלוי בחנות, באיכות הציוד ועוד. בסוס פרטי, דבר ראשון אני מחפשת להתחבר אליו. הייתי רוצה להרגיש שהוא יוכל לקדם אותי ושיש לו מספיק פוטנציאל כדיי שאני אוכל לקדם גם אותו. תלוי גם מה המטרה שלי, אם המטרה שלי זה להתחרות במשהו אני אחפש סוס עם מבנה מתאים ועם איזשהו פוטנציאל, הוא לא חייב מבחינתי להיות סוס עם הרבה ניסיון. בכל מקרה, הייתי רוצה לחפש סוס שאני אהיה בטוחה שאני אשאר איתו לתמיד ולא אאלץ למכור אותו מנסיבות כאלו ואחרות.