דיון מוסרי

SickBar

New member
דיון מוסרי

אחד הדברים שחוזרים ונשנים בפורום הם שאלות לגבי אהבה, לרוב כיצד להביא אהבה לחיים דרך כישוף. הייתי מועניין לשמוע מה דעתם של המשתתפים לגבי הרעיון. האם נראה לכם מוסרי להשתמש בכישוף בכדי לגרום לאדם אחר להתאהב בכם? באופן אישי אני לא רואה מניעה להשתמש בכישוף על מנת להביא אהבה לחיים אבל לכוון אל מישהו ספציפי נשמע לי כמו פשע ולא רק דבר לא מוסרי. מה דעתכם? זיו

ToryMaster

New member
אני מסכימה בדיוק

למעשה, כישוף אהבה המכוון אל מישהו באופן ספציפי, שולל ממנו את זכותו לחשיבה ודעה חופשית

חח, אני דווקא לא מסכים

פשע, מוסר, אתה הרי קובע לעצמך את אלו. אלו גבולות שאתה מותח, אתה חונכת, והרי זה תלוי לכן גם בך בלבד. אני לא מדבר כאן על הקטע שזה שאתה גורם למישהו ספציפי להתאהב בך זה יכול אולי לעשות אותו הבנאדם השמח בעולם ואולי הבנאדם העצוב בעולם, אני לא מתכוון להשלכות. אני מתכוון לפשע ומוסר מהגדרתם. אין גבולות חוץ מאלו שאתה מציב לעצמך, ואולי אתה כבר מספיק גדול בשביל לשנותם

מצד שני

לא בטוח שאני צודק, ומה שאני אומר זה נכון. תחשוב ותאמין במה שמתאים לך

suki da yo

New member
זה קצת בעייתי...

כי כל דבר הוא, בסך הכל, השפעה של החברה על צורת החשב (לפחות כל מה שלא בא בגנים שלך..) ואתה יכול להחליט באותה מידה שאונס זה בסדר, כי אתה לא רואה מה לא בסדר בזה... יש דברים שהם הסכמה כללית- רצח, אונס, עבדות, כל אלא דברים שהחברה המודרנית בסך הכל דוחה. בלי קשר למקור הדיון, יש דברים שהם פשוט רעים- נקודה.

SickBar

New member
מצטער אך זו טעות

פשע ומוסר אינם מוגדרים ע"י האדם אלא ע"י החברה עצמה. רצת הוא פשע, לא שמנה אם אתה חושב שזה לא פשע בהגדרתו פשע - עשה דבר שאסור. מוסר מוגדר גם הוא ע"י חברה, ישנן חברות המתירות משכב עם קטינות (שבטים לדוגמה) ויש את אלו שלא. יש שרואות במערכת יחסים בין רופא למטופל כדבר קדוש שאסור לפגוע בו ויש כאלו שלא חושבות שיש בעיה שהרופא יהיה גם חבר של המטופל. לכן ההגדרות שלך, בלי לפגוע, אינן נכונות. אתה קובע לעצמך את הגבולות בהרבה מאוד דברים אבל פשע ומוסר אינם נקבעים בידך. זיו

suki da yo

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה

ובסך הכל, זה מאבד את הנקודה, כי לא באמת אוהבים אתכם..... בכל הנוגע לכישוף כללי להבאת אהבה, אני יכולה להודיע שזה עבד אצלי. לקח קצת זמן, אבל שרשרת הארועים שהביאה להכירות שלי עם מי שהיום הוא החבר שלי התחילה כמעט מיד אחרי...

למעלה