דיון מוסרי (
?)

אפרתש

New member
דיון מוסרי (../images/Emo32.gif ?) ../images/Emo73.gif

הייתי בבית מרקחת במרכז מסחרי קטן כלשהו. שני הרוקחים טיפלו בשני לקוחות. לפתע הגיעה אישה, ואמרה "אתם מוכנים לתת לי להיכנס עכשו, כי השארתי תינוקת לבד באוטו". אחת הלקוחות אמרה משהו בנוסח "מה עשית !?! ", ופרט לתגובה זו הכל נמשך כרגיל. אחרי כשתי דקות האמא של התינוקת התרשמה שהעניינים לא הולכים מהר מספיק, ואז התפתח ויכוח קטן "אתן לא יכולות לעשות את זה יותר מהר? אמרתי לכן שיש לי תינוקת באוטו". "אני לא מבינה איך את עושה דבר כזה לא אחראי?" "ואני לא מבינה למה את לא נותנת לי להיכנס, יש לי תינוקת באוטו". אגב - זה היה בשעה ארבע, תל-אביב, חום אימים. א. היה צריך להפסיק הכל ולשרת אותה? ב. היה צריך לאפשר לה להביא ילדים לעולם? אתם לא חייבים לענות, אבל הייתי חייבת לשתף בסיפור המעצבן הזה.

אינדיגו

New member
אהלן אפרת ,

א. היה צריך להפסיק הכל ולשרת אותה, התינוקת לא אשמה שיש לה אמא דפוקה. ב. לא היה צריך לאפשר לה להביא ילדים לעולם. אם יש לך דרך איך לעשות זאת יש לי עוד כמה מועמדים ומועמדות, שלגדל אוגר זה גדול עליהם. אשמח לשמוע רעיונות שונים (לי יש כמה אבל בטוחני שנועה תמצא אותם לא הולמים את הפורום ולכן לא אעלה אותם...
).

לאה_מ

New member
מרגיז מאד ../images/Emo46.gif

לא משנה כמה כתבות יתפרסמו בעתונים על אסונות שקרו כתוצאה מהשארת ילדים לבד במכונית, עדיין יהיו הורים שיעשו זאת ואף לא יתביישו לבקש עקב כך זכויות יתר! (אני זוכרת את הדיון שהיה כאן בנושא הזה, ותסכימו איתי שלהכנס לבית מרקחת ולחכות בתור, זה לא אותו דבר כמו לקפוץ לכספומט, למשל). אני, אגב, חושבת שכן היה צריך להפסיק הכל ולשרת אותה, משום שהתפקיד שלנו זה לא לחנך אותה (ואני ממש לא חושבת שהערה שלי תפקח את עיניה ותעשה אותה הורה אחראי יותר) ומצד שני יש כאן עניין של פיקוח נפש של התינוקת. אז נראה לי שלא זה המקום לסדרת חינוך. ולגבי הבאת ילדים לעולם - יש גם הרבה יתרונות לכך שלא דרוש לזה יתרון, אז אני מעדיפה לשתוק בעניין הזה. אם הורה מתנהג באופן עקבי ברשלנות שמסכנת את חיי ילדיו, יש רשויות ומוסדות שתפקידם לטפל בכך, ונראה לי שרצוי לדווח על כך (אני לא אומרת דוקא לגבי אותה אם - צריך קצת יותר פרטים כדי לחוות דעה גורפת כל כך).

דרך אגב ../images/Emo46.gif וגם ../images/Emo7.gif

בחו"ל הבוקר קראתי שאימא שכחה את 2 ילדיה ( הגדול בן 3 והקטן בן 10 חודשים ) שכחה אותם 3 שעות בחום קשה משל הארץ בתוך ה א ו ט ו !!!! כל דקה ביממה אני חושבת על לירני ... מממ ל שלוש שעות ??????????????????????????????

אפרתש

New member
שכחת לכתוב שהילדים מתו

האמא הלכה למספרה. בא לבכות כשקוראים על זה. אחרי שקראתי את התגובות שלכם כאן, וקראתי על שני הילדים האלה שמתו מהחום (30 מעלות), אני באמת מצטערת שלא איימתי בקריאה למשטרה.

ציפי ג

New member
הייתי משרתת אותה

ובד בבד מזעיקה את המשטרה. גם אם לא היו מעמידים אותה לדין, זה היה חינוכי עבורה.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם ציפי

לפני שבוע בערך הייתי בחנות בע"ח והיה שם פתק בזו הלשון: "בעלי חתולים וכלבים, בכל קיץ מתים עשרות בעלי חיים ממכת חום והתייבשות. אנא, בימים חמים אלא אל תשאירו את בע"ח במכונית אפילו לא ל-5 דקות" כשקראתי את הפתק - חייכתי לעצמי

יופי של רעיון...

אני אציע לסבתא שלי שכשהיא רואה תור ארוך בקופת חולים שתגיד שהתינוקת שלה מחכה באוטו.... ולגבי המקרה הספציפי: אני הייתי מציעה לאמא להביא את התינוקת פנימה. למה שרק אמא תהיה במזגן??? ועוד שאלה אחת: גם צרור שטרות היא היתה משאירה ככה סתם באוטו??

אפרת_ח

New member
"אז תלכי להביא את התינוקות ובינתיים

אנחנו נשמור לך על התור". וגם - אני חושבת שהיתה לכם חובה חוקית לדווח למשטרה או לפחות לרשויות. אני לא בטוחה שאני הייתי מדווחת, כי אולי הייתי פוחדת.

דסי אשר

New member
אמא של בנות כתב שתציע לסבתא בתור

לקופת חולים.... כן, אני לא הייתי מזעיקה משטרה, אלא אולי אומרת לה= אני מזעיקה משטרה, ואחר כך נונת לך שירות. כך הייתי עולה על 3 ציפורים במכה אחת: מבטאת שזה לא תירוץ, אלא מעשה אמיתי. אילו היה זה תירוץ, היא מיד הייתה מפסיקה ללחוץ, וטענת שזה לא נכון, או יורדת מהעץ בצורה אחרת... 2. היא הייתה רצה מהר לאוטו, ועלמת מבית המקרחקת, כדי שהמשטרה לא תעשה לה ענינים. 3. החוויה הלא צפויה הזו, ואי ההצלחה בשימוש בילדים באוטו, עשויים לעשות את השינוי החינוכי שכתבתם, שאתם לא תשנו את האמא. למה לתת לה מקום ראשון בתור, אם היא מסכנת את ילדיה ואתם שומעים על כך, ולא מדווחים לרשויות, ובכך עוברים בירה? לכן הצעתי הוכל עם הצעתה של הפרקליטה ציפםי, אבל עם שיפוץ. כפי שציינתי: הרוקח יואמר לאם, שהוא נותן לה מיד שירות, אבל קודם מתקשר למשטרה לדווח על מעשה של סיכון ילדים, כי זו חובתו החוקית. זה לא לחנך הורים, זה להפעיל את חובתונ החוקית כאזרחים. משום שהיו בעבר, לפני חקיקת החוקף, כל כך הרבה גורמים שאמרו- לא נתערב- וילדה קטנה מתה בטבריה, יזמה המועצה לשלום הילד את החוק למניעת פגיעה בקטינים חסרי ישע. התערבות כזו בפרטיות ההורה, שונה מהתערבות בהתייחסות של הורה, שאומר לילד שלו, כאשר הילד הוא רואה אותי עם הכלבה הדלמטית שלי (בחנות ספרים, אינטליגנטית..), הילד מפנה את תשומת לבו של ההורה לכלבה-, וההורה אומר- לא תזהר, היא תנשך..., ואני מיד, ב"טמטומי", קופצת - ומסבירה לאמא , שמה שהיא אומרת לילד שלה, שכל הכלבים נושכים וצריך להזהר מהם, ואני מציעה לה לומר לילד - "תשאל אם אפשר ללטף את הכלב", והיא אומרת לילד, "תשאל אם אפשר ללטף כי כלב זה מסוכן...." כן, לא מתפקידי לחנך, אבל בעניני הורים ילדים וכלבים, אני לא מחזיקה מעמד, אולי כי הכלבה כמו בת שלי? דסי

נעה גל

New member
בדיוק בגלל שלא מדובר על לחנך אלא על

חובה אזרחית - לדעתי, חייבים להתקשר למשטרה אין כאן מקום לאיומים ורמזים.

anat30g

New member
תינוקת באוטו?

התינוקת הושארה לבדה?? לא פעם אני שומעת יש לי תינוק באוטו ומזדעזעת ויוצאת מהחנות לגלות שאכן יש תינוק באוטו, אבל הוא יושב בנחת במכונית ממוזגת עם אבא ליד ההגה... לי יש תאומים, ולא פעם נאלצתי להשאיר אותם במכונית עם האחים הגדולים שלהם על מנת לבצע משהו מהיר - ותמיד היה למישהו משהו להעיר... והתשובה שלי היתה נסו אתם להוציא 4 ילדים ליד כביש סואן רק בשביל לקנות חלב במכולת... כן , יש לנו אחריות הורית כלפיהם, אבל האחריות היא גורפת, אנחנו אמורים זה לא לסכן אותם ולהפעיל שיקול דעת - ולפעמים בטוח יותר להשאיר אותם במכונית לדקה מאשר שירוצו לכביש...

La La

New member
לדעתי צריך להורים כאלה

שלא מוצאים את הילד החוצה כי אין לכם את החשק להתעסק עם הילד צריך לקחת להם אותו. זו היתעללות בידל ממש כשם שזה נשמע. נועה גל צודקת ואני מסכימה אם כל מילה שלה.

למעלה