דיון: מה אתם חושבים?

yaeli20

New member
דיון: מה אתם חושבים?

האם אנחנו היתומים יותר פגיעים? האם בגלל שאיבדנו את אחד ההורים - אדם שאמור להגן עלינו, גורם לנו להיות יותר פגיעים לאנשים רעים? מה דעתכם?

LiorShap

New member
יכול להיות

אני לא יודע אם זה בגלל זה אבל אני אישית די פגיע..למרות שאנים שמכירים אותי חושבים שאני הבנאדם הכי לא רגיש/פגיע שיש, כי אני האחרון שיראה את זה.

eshkolit32

New member
קשה לי להאמין

שמי שלא היה פגיע לפני ההתייתמות ייהפך לפגיע אחריה. אני מאמינה שהיתמות (בדומה לכל חוויה קשה אחרת) יכולה אולי להקצין את מה שהיינו לפני שהיא התרחשה. ככה זה אצלי, בכל אופן.

בטח שכן

באתי לכתוב על פגיעות באופן כללי..יש כמה מקומות שבהם נהפכתי ליותר רגישה.. אבל אם את מדברת רק לגבי אנשים רעים אז לא נראה לי שהפכתי בחלק הזה ליותר רגישה..

A GIFT OF LOVE

New member
אני חושבת

שמבחינה הגיונית זה טבעי וברור שאנחנו יותר רגישים ופגיעים. בסופו של דבר אין לנו הגנה כמו לאחרים. הרבה פעמים אני מרגישה ללא הגנה אפילו המון... אני צריכה להתמודד לבד מול הערות פוגעות, כעסים ומילים... ואין לי אל מי ללכת ולבכות... אם אמא שלי הייתה הייתי מספרת לה, משתפת ומרגישה הכי טוב ובטוח שבעולם. והיא הייתה מנחמת, מרגיעה והכי הכי מקבת ומבינה אותי, אני בטוחה... אבל היא לא כאן, ואין לי הגנה... אמא כל כך רחוקה, אמא כבר לא מגנה, והיא לא תרגיע בכל פעם שנפתח הפצע. לא תמיד את אשמה, לא תמיד את יכולה, להביט עלייך מפנייך, אין לך הגנה. [אין לך הגנה/ דניאל סלומון] אין לך הגנה...

למעלה