דיון מדריכים

dearanita

New member
דיון מדריכים

בכמה רמות לדעתכם צריך להיות המדריך מעל התלמיד? האם לדעתכם חשוב שהמדריך ירכב על הסוס? האם לדעתכם חשוב שלמדריך יהיה ניסיון בתחרויות? האם ממומלץ לדעתכם לרכב עם יותר ממדריך אחד? מהו מספר השיעורים האופטימלי בשבוע? איזו תכונה הכי חשוב שתהיה במדריך? בתמונה: אנקי ואן חרונסבן. מי לא היה רוצה מדריכה כזאת?!

shaililo

New member
אמממ...../images/Emo28.gif

אם יש צורך אני חושבת שכן, המדריך צריך לרכב על הסוס, אבל רק במקרים מסוימים
אני חושבת שלמדריך, אם הוא רוצה שהתלמידים שלו יתחרו, ואם התלמידים שלו רוצים להתחרות, אז חשוב שיהיה לו ידע ונסיון בזה.
אני לא יודעת אם מומלץ יותר ממדריך אחד, לי תמיד היה רק אחד, אני חושבת שזה עדיף מאשר שכל הזמן יחליפו לך מדריכים, כי זה קשה ומבלבל, אבל מצד שני לפעמים זה טוב ללמוד אצל מישהו אחר, רק בשביל לראות איך זה.
מספר שיעורים בשבוע? לדעתי הכי מעט זה פעמים בשבוע.
למדריך חשוב מאד שתהיה הרבה סבלנות, ובלי ציפיות לשלמות מהתלמידים שלו.

dearanita

New member
תשובות שלי

לדעתי מדריך צריך להיות לפחות 2 רמות מעל התלמיד אבל עדיף יותר. לדעתי מאוד חשוב שהמדריך ירכב על הסוס כחלק מתוכנית האימון לדעתי חשוב שלמדריך יהיה ניסיון בתחרויות על מנת שיוכל להעביר מנסיונו לתלמיד ולהעשיר את הידע שלו. לדעתי לא ממומלץ לרכב עם יותר ממדריך אחד ברמות הנמוכות כדי לא לגרום לבלבול אצל התלמיד אבל ברמות הבגוהות כאשר התלמיד יכול ויודע לעשות סדר בדברים זה עשוי להעשיר את הידע ואת הניסיון שלו. מספר השיעורים האופטימלי בשבוע הוא שני שיעורים לדעתי חשוב שבמדריך יהיו תכונות של עקשנות ומוטיבציה בתמונה: אלקסנדרה סימונס דה רידר

אההמ.

לדעתי מאוד חשוב שהמדריך יתנסה ברכיבה על הסוס בכדי להבין את הקשיים של התלמיד ולנסות למצוא להם פיתרונות שמעל האוכף לא בדיוק רואים. המדריך לדעתי צריך להיות 2\3 רמות לפחות מעל הרוכב. לדעתי חשוב שלמדריך יהיה ניסיון בתחרויות כי אחרת בתחרויות הוא לא ידע כלל איזה עצות לתת לתלמיד שלו. לדעתי עדיף להיות אם כמה שיותר אנשים. כשבן אדם אחד מסתכל עליך הוא לא יכול כל הזמן לראות מה מפריע לך, מה אתה יכול לשפר ומה יעשה את מה שאתה רוצה לעשות יותר טוב. לכן, כמה שיותר מדריכים יכולים לכסות כמה שיותר טעויות. אני לא בטוחה מה היא "ה"תחונה שצריך שתהיה למדריך, אבל אני מניחה שלא סבלני מידי אבל גם לא מהיר מידי. אחרי הכול זה התלמיד רוכב והוא רוכב לפי הקצב שלו. "אתה יכול להביא את הגמל למים אבל אתה לא יכול להחריך אותו לשתות".

דעה שלי...

איך אתה מגדיר רמה?? תמיד יש לאן להתקדם, כל עוד המדריך מקדם את הרוכב ולא תוקע אותו במקום אז הרמה היא בסדר..
ירכב על הסוס?? לא כל כך... שידע איך הסוס מתנהג, כן. שיעלה על הסוס פעם ב כמה זמן , כן. אבל הוא לא חייב לרכב עליו כל יום, מדריך טוב יכול לעזור לרוכב ללמוד איך לתקן את הסוס בלי לעלות ולתקן בעצמו את הסוס.. (ל"תקן" במרכאות...
)
נסיון, צריך, בתחרויות? תלוי לאן אתה רוצה להגיע, אם זה שיעור ראשון שלך מה אכפת לך? אבל אם אתה רוצה להתחרות, כן, כדאי מאוד..
לא, זה יכול לבלבלבלבל מאוד.. כל מדריך שם את הדגש שלו על נושא אחר, אבל אם למשל אתה לוקח שיעורים עם מדריך אחד קבוע פעמיים בשבוע ופעם בחודשים אתה הולך למדריך יותר מנוסה לשיעור אחד, זה נראה לי בסדר גמור..
פעמיים בשבוע.
עקשן, פרפקציוניסט..

למעלה