../images/Emo39.gif בשבילך, babe10
קודם כל, הרשי לי לפתוח דף חדש. אני לא מעוניין בריב איתך. עמדתך לא מצאה חן בעיניי, ולכן פתחתי בדיון בסינגלס, ומכיוון שהנושא מטריד את מחשבותיי, העברתי אותו לכאן. קחי נשימה עמוקה עכשיו, בבקשה, ותקראי שוב את ההודעה הראשונה שלי. לא סילפתי שום דבר - כי לא אמרתי מי אמר מה, ולא טענתי שאני יודע את עמדתך. מייד אתייחס לעמדתך כפי שהצגת אותה כאן, אבל שוב: אני לא פתחתי את הדיון בקריאה נוסח "babe10 טועה, אני צודק, בואו תשפטו". בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה לא הייתה קביעת עמדה, היו רק שאלות, ועכשיו נפתח. אז בבקשה, babe10, אני מקווה שעכשיו נוכל לדון ברוגע בנקודות המחלוקת בינינו, בלי לירות חיצים. מקובל? ועכשיו אתייחס לעמדתך כפי שהוצגה בהודעתך לעיל. "אני חושבת שצורה חיצונית היא קריטריון מאוד חשוב בבחירת בנזוג". אמרת, ואמרת יפה. עכשיו תגידי לי... מה אם אני בוחר שלא להגדיר את הצורה החיצונית שאני מחפש, אבל אני אומר לך שאני *לא מסוגל* להימשך לבחורה שמנה? אז משהו דפוק אצלי? אני לא חושב. אני חושב שיש לי בעיה להימשך לבחורות שמנות. זה הכל. זה לא דבר רע, ואני לא זקוק לרחמים בגלל זה. יתרה מכך, אני מקווה שברור לך לחלוטין שזה לא הקריטריון היחיד. הוא בהחלט אחד הקריטריונים הראשונים, כי מטבע הדברים קל מאוד "לבדוק" אותו. בוודאי שאם אני מפתח שיחה עם מישהי שנראית טוב, אני עשוי (וברוב המקרים זה גם קורה) לפסול אותה בגלל אלף סיבות אחרות. אני לא אומר שהמראה החיצוני (ומה לעשות, ההגדרה
האישית שלי כוללת דרישה שהבחורה לא תהיה מלאה או שמנה) הוא הקריטריון היחיד. יש אנשים שזה להם הקריטריון היחיד, ואז אפשר לדון במצבם הרגשי או בסולם הערכים שלהם. אבל זה בהחלט קריטריון. גם הסכמת איתי שהמראה החיצוני הוא קריטריון. גם אם לא הגדרת לך "אני רוצה שיהיה מעל 1.80, שחום, עיניים כחולות ושיער ארוך וגולש", הרי שיש אנשים שתימשכי אליהם - ויש כאלו שלא תימשכי אליהם. ההבדל בינך לביני הוא שלי יש משהו ספציפי שמפריע לי, שזה המשקל, או ליתר דיוק מבנה הגוף, ולך אין משהו ספציפי - את פוסלת "אקראית". זה לא אקראי, את פשוט לא סגורה על הפרמטרים שמנחים את ליבך כשאת נמשכת או לא נמשכת למישהו. הדגשת - "אבל צורה חיצונית מבחינתי היא משהו שהצד השני משדר". לדעתי, צורה חיצונית היא צורה חיצונית. מה שאת מדברת אליו זה שפת גוף, שדרים כאלו ואחרים כמו פרומונים ועוד כהנה וכהנה שלל דברים. אבל צורה חיצונית היא צורה חיצונית. את רואה תמונה דוממת בעיתון, ואת יכולה לומר "וואו", לא? אולי תחלקי עליי כאן, אני לא יודע מה איתך, אבל אני יודע שאני רואה תמונה בעיתון ובהחלט יכול לומר "וואו". ולא, זה לא רק בגלל העמידה או בגלל החיוך - למרות שגם זה כלול במשיכה. "כי בנזוג זה לא רשימה במכולת" תראי, יש פה בעיה. אני נכנס לאתר היכרויות ובחיפוש קצר עולות מולי 500 בחורות. ומה לעשות, כמו שאת בטח יודעת הקריטריונים שם לא ממש מפורטים. אז טוב. בחרתי חילונית. לא שזה עובד, כי כבר נתקלתי בשומרות שבת "חילוניות". בחרתי בחורות ממרכז הארץ. רווקות, מן הסתם. לא מעשנות. ואז מה? יש כל כך הרבה. איך בוחרים? אז צמצמתי את הגובה, כי שמתי לב שבחורות מעל 165 פסלו אותי מייד. לגיטימי, ממשיכים הלאה. צמצמתי את הגיל. צמצמתי עוד. ועוד. ועדיין היו לי כמויות של בחורות. אז ממשיכים. כן, מצמצמים גם לפי מבנה גוף. לאורך השיער ולצבע העיניים לא הגעתי. זה, למשל, לא משנה לי. אבל אני משוכנע שיש אנשים שרוצים בחורה עם עיניים כחולות, או רוצים בחורה עם שיער ארוך. נכון - יכול להיות שאהבת חיי היא בחורה שמנה שיושבת לה אי שם ואני מפספס אותה. אבל, מה לעשות, אם לא הכרתי את אותה בחורה במשך הרבה זמן, אני פשוט לא אמשך אליה. יותר מזה - גם אם הכרתי אותה במשך זמן רב, סביר להניח שלא אמשך אליה. ככה אני. נכון מאוד - האופי, האישיות, הראש, האינטליגנציה, כל אלו הם דברים חשובים לטווח הארוך. ויש בחורות שאינן מלאות/שמנות שגם יש בהן את כל מה שאני מחפש, אז.... מה הבעיה? אני לא מאמין בקיומה של "אחת ויחידה" בשבילי. כל אחת שונה מרעותה, ויש מספיק שיתאימו לי וגם ירצו אותי בחזרה. מן הסתם אם מדובר באהבה גדולה, היופי ייעשה פחות ופחות משמעותי. ואגב, לא כולן חייבות להיראות כמו חבית אחרי ההריונות. אפשר לרזות בחזרה. לא כולם חייבים להקריח, אפשר לטפל גם בזה. הכל שאלה של אדם עם עצמו. אם האדם רוצה להיראות טוב, אז הוא ישקיע את המאמצים הדרושים וייראה טוב - קודם כל בשביל ההרגשה הטובה שלו, ואח"כ גם בשביל בן הזוג או בשביל כל העולם. גישת ה - "אני נשוי, למה לי להתאמץ" היא גישה פסולה מאוד בעיניי! ואני אסכם, ברשותך - אני חושב שאי אפשר להתעלם מקריטריון המשיכה, שמבוסס על מראה חיצוני - בתחילת הקשר. כשהקשר הולך ומתפתח, ברור שהיופי הולך ונעשה פחות משמעותי. אבל בתחילת הקשר, ובמיוחד אם מדובר בקבוצה פוטנציאלית ענקית שצריך לצמצם אותה לפי הקריטריונים שלנו, אני לא רואה שום פסול בפסילה על בסיס מראה חיצוני. ויופי חיצוני, מה לעשות, הוא דבר סובייקטיבי, שעל כל אדם להגדיר לעצמו. יום טוב