דיון לשעת לילה מאוחרת

אלדד26

New member
דיון לשעת לילה מאוחרת

בהמשך להתכתבות Offtopic שנערכה בין babe10 לביני, אני מעלה מספר שאלות לכל הפורום. האם המראה החיצוני הוא שולי בקשר? האם הוא משמש כקריטריון לבחירת בן זוג בתחילת הקשר? האם הוא משפיע על החלטותינו בהמשך הקשר? האם צריך/מותר להתייחס לאנשים שמשתמשים במראה החיצוני כקריטריון כאל אנשים "מסכנים", שצריך לרחם עליהם? ומה לגבי אנשים שזה להם הקריטריון *היחיד* שמעניין אותם? אשמח לשמוע מה דעתכם ובקרוב ארחיב על גישתי שלי לעניין. לילה טוב
לכולם!

crazykiki

New member
אז ככה..

לא יודעת אם צריך לקרוא להם מסכנים /לא מסכנים.. בכל אופן לדעתי אי אפשר להתעלם מהמראה החיצוני.. ואם נרצה או לא המשיכה הראשונית שגורמת לנו בכלל להתקרב למישהו (ולא מדובר פה על התאהבות דרך הנאט) היא המראה החיצוני ככה שזה הגורם הראשוני בכלל .. אחר כך זה הופך להיות כבר שולי יותר כשמכירים את הבן אדם - הוא יכול להיות שיא היופי אבל "מגעיל" מבפנים.. הוא יכול להיות אחלה בן אדם אבל פשוט לא בשבילכם ואז לא ממש משנה לנו כבר איך הוא/היא נראים.. בכל אופן ישנם מקרים שבהתחלה אין משיכה חזקה כל כך מבחינה חיצונית אבל נמצאים במגע יומיומי עם הבן אדם שפשוט לומדים להתאהב בו ולאהבו בו הכל בלי קשר למראהו - אבל גם אז אם ישנה סלידה מוחלטת מהמראה החיצוני - זה לא יתקדם לום מקום - כי נודה בזה או לא - משיכה היא חלק חשוב במערת יחסים - וכשאין משיכה - זה פשוט יכול להרוס את הקשר.. - אלא אם כן הבןאדם הוא הנסיך האמיתי - וממש פשוט אי אפשר לוותר עליו - גם הוא ממש ממשממש לא ניראה טוב לדעתנו :) אז זהו ניראה לי שהבנתם מה אני חושבת.. - ודרך אגב סליחה על הנטיה לכתוב מזווית נשית - טבעי אני בת !

voguemaster

New member
אני מצדד...

(עוד לא יצא לי להשתמש במילה הזו, מה אתם רוצים...
) אלי

babe10

New member
ארררררר...........

אלדד, אתה ממשיך לסלף את דבריי. לא אמרתי שהם אנשים מסכנים, אמרתי שאני מרחמת עליהם. וזה לא בא מהתנשאות אלא מאמפתיה. אתה ממשיך לסלף את מה שאני אומרת ולהבין את זה לפי איך שהביטויים האלה תופסים מקום אצלך בחיים. אני מרחמת על אנשים שאצלם רזון הוא הקריטריון הכי חשוב בבחירת בנזוג (לא דיברתי על צורה חיצונית, אלא אך ורק על רזון כקריטריון לבחירה או פסילה של בחורה) הטיעון שלי היה שמי שעושה כך אני מרחמת עליו, כי לדעתי (ואני מדגישה - לדעתי) יש דברים חשובים בהרבה אם מחפשים בנזוג לחיים שאתו צריך (בשאיפה) לבלות את 50 השנים הבאות, ולא מחפשים שעון יפה על יד שמאל ובחורה חתיכה על יד ימין. טענתי גם שרזון הוא דבר שלהרבה מאוד נשים עובר אחרי לידות (וגם לגברים, אגב..) , ומי שזה הכי חשוב לו יעמוד בפני בעיה אם האשה שאתו תשמין. אני חושבת שצורה חיצונית היא קריטריון מאוד חשוב בבחירת בנזוג , כי חשובה המשיכה, אבל צורה חיצונית מבחינתי היא משהו שהצד השני משדר. מבט בעיניים, תנועות גוף, כפות ידיים, דברים שעשויים להגביר משיכה או לעורר דחייה. משיכה גופנית היא דבר חשוב, ואני לא חושבת שהגדרה באינטרנט של משקל כפול גובה חלקי שתיים צריך לשמש קריטריון לפסילה. יצאתי עם מספר בחורים שהגדירו כל הזמן את אשת חלומותיהם כאשה רזה. והיו להם גם נוסחאות... ועדיין יצאנו, והם נמשכו אליי, והכל היה בסדר (עד שלא...) ואני מחדדת, אני לא שמנה, אבל גם לא תאומה של אלי מקביל.. ואני חושבת ושבה ומדגישה, שבנאדם שלא יהיה מוכן לדבר עם מישהי רק כי לא כתוב לה בכרטיס "רזה" אני מרחמת עליו, כי הוא מפסיד הרבה בחורות שהוא עשוי להמשך אליהן אם יראה אותן. משיכה היא לא רק היקפים, צבע עיניים, צבע שיער. היא הרבה מעבר, היא כימיה, היא אנרגיות שמשדרים אליך. יצאתי תקופה ארוכה עם בחור שכשראיתי תמונה שלו אמרתי לעצמי שאין סיכוי שאמשך אליו. נתתי בכל זאת צ´אנס (לא מהסיבות הנכונות, אלא כטובה לחברה....) והמפגש ביננו היה מחשמל. כל כך הרבה כימיה זרמה שם, ולמרות שהוא נורא מכוער, ולגמרי לא הטיפוס שלי, ולמרות שהוא היה נמוך ממני, ורזה בטירוף (לא הגדרה אישית אלא תת משקל רפואי) ולמרות שאני לגמרי לא הטיפוס שלו, היתה לנו אהבה ענקית משיכה מטורפת וסקס מהטובים שהיו לי. אז מה שאני - שוב - חוזרת ואומרת - זה שצריך לצאת ממסגרות הגדרה, כי בנזוג זה לא רשימה במכולת. שצריך להשאר עם ראש פתוח, כי ההאהבה של החיים שלך יכולה להיות 5 ק"ג מעל מה שאתה מגדיר כאידיאל בעיניך, אבל זה נראה נפלא, ואתה סתם תפספס הזדמנות לפגוש אותה. ולא - אני לא מדברת על מצב שתפגוש מישהי ברחוב שנראית כמו מקרר, שכל ההתהלכות שלה תדחה אותך ותתן לה צ´אנס. לא. אני אומרת שגם אם מישהי כתבה שיש לה מבנה גוף ממוצע או מלא, כדאי לך לבדוק במה מדובר, כי יכול להיות שדווקא זו תמשוך אותך, במבט, בהליכה, בצורת השפתיים שלה, והמידה במכנסיים לפה או לשם פתאום לא תהיה משמעותית יותר.

אלדד26

New member
../images/Emo39.gif בשבילך, babe10

קודם כל, הרשי לי לפתוח דף חדש. אני לא מעוניין בריב איתך. עמדתך לא מצאה חן בעיניי, ולכן פתחתי בדיון בסינגלס, ומכיוון שהנושא מטריד את מחשבותיי, העברתי אותו לכאן. קחי נשימה עמוקה עכשיו, בבקשה, ותקראי שוב את ההודעה הראשונה שלי. לא סילפתי שום דבר - כי לא אמרתי מי אמר מה, ולא טענתי שאני יודע את עמדתך. מייד אתייחס לעמדתך כפי שהצגת אותה כאן, אבל שוב: אני לא פתחתי את הדיון בקריאה נוסח "babe10 טועה, אני צודק, בואו תשפטו". בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה לא הייתה קביעת עמדה, היו רק שאלות, ועכשיו נפתח. אז בבקשה, babe10, אני מקווה שעכשיו נוכל לדון ברוגע בנקודות המחלוקת בינינו, בלי לירות חיצים. מקובל? ועכשיו אתייחס לעמדתך כפי שהוצגה בהודעתך לעיל. "אני חושבת שצורה חיצונית היא קריטריון מאוד חשוב בבחירת בנזוג". אמרת, ואמרת יפה. עכשיו תגידי לי... מה אם אני בוחר שלא להגדיר את הצורה החיצונית שאני מחפש, אבל אני אומר לך שאני *לא מסוגל* להימשך לבחורה שמנה? אז משהו דפוק אצלי? אני לא חושב. אני חושב שיש לי בעיה להימשך לבחורות שמנות. זה הכל. זה לא דבר רע, ואני לא זקוק לרחמים בגלל זה. יתרה מכך, אני מקווה שברור לך לחלוטין שזה לא הקריטריון היחיד. הוא בהחלט אחד הקריטריונים הראשונים, כי מטבע הדברים קל מאוד "לבדוק" אותו. בוודאי שאם אני מפתח שיחה עם מישהי שנראית טוב, אני עשוי (וברוב המקרים זה גם קורה) לפסול אותה בגלל אלף סיבות אחרות. אני לא אומר שהמראה החיצוני (ומה לעשות, ההגדרה האישית שלי כוללת דרישה שהבחורה לא תהיה מלאה או שמנה) הוא הקריטריון היחיד. יש אנשים שזה להם הקריטריון היחיד, ואז אפשר לדון במצבם הרגשי או בסולם הערכים שלהם. אבל זה בהחלט קריטריון. גם הסכמת איתי שהמראה החיצוני הוא קריטריון. גם אם לא הגדרת לך "אני רוצה שיהיה מעל 1.80, שחום, עיניים כחולות ושיער ארוך וגולש", הרי שיש אנשים שתימשכי אליהם - ויש כאלו שלא תימשכי אליהם. ההבדל בינך לביני הוא שלי יש משהו ספציפי שמפריע לי, שזה המשקל, או ליתר דיוק מבנה הגוף, ולך אין משהו ספציפי - את פוסלת "אקראית". זה לא אקראי, את פשוט לא סגורה על הפרמטרים שמנחים את ליבך כשאת נמשכת או לא נמשכת למישהו. הדגשת - "אבל צורה חיצונית מבחינתי היא משהו שהצד השני משדר". לדעתי, צורה חיצונית היא צורה חיצונית. מה שאת מדברת אליו זה שפת גוף, שדרים כאלו ואחרים כמו פרומונים ועוד כהנה וכהנה שלל דברים. אבל צורה חיצונית היא צורה חיצונית. את רואה תמונה דוממת בעיתון, ואת יכולה לומר "וואו", לא? אולי תחלקי עליי כאן, אני לא יודע מה איתך, אבל אני יודע שאני רואה תמונה בעיתון ובהחלט יכול לומר "וואו". ולא, זה לא רק בגלל העמידה או בגלל החיוך - למרות שגם זה כלול במשיכה. "כי בנזוג זה לא רשימה במכולת" תראי, יש פה בעיה. אני נכנס לאתר היכרויות ובחיפוש קצר עולות מולי 500 בחורות. ומה לעשות, כמו שאת בטח יודעת הקריטריונים שם לא ממש מפורטים. אז טוב. בחרתי חילונית. לא שזה עובד, כי כבר נתקלתי בשומרות שבת "חילוניות". בחרתי בחורות ממרכז הארץ. רווקות, מן הסתם. לא מעשנות. ואז מה? יש כל כך הרבה. איך בוחרים? אז צמצמתי את הגובה, כי שמתי לב שבחורות מעל 165 פסלו אותי מייד. לגיטימי, ממשיכים הלאה. צמצמתי את הגיל. צמצמתי עוד. ועוד. ועדיין היו לי כמויות של בחורות. אז ממשיכים. כן, מצמצמים גם לפי מבנה גוף. לאורך השיער ולצבע העיניים לא הגעתי. זה, למשל, לא משנה לי. אבל אני משוכנע שיש אנשים שרוצים בחורה עם עיניים כחולות, או רוצים בחורה עם שיער ארוך. נכון - יכול להיות שאהבת חיי היא בחורה שמנה שיושבת לה אי שם ואני מפספס אותה. אבל, מה לעשות, אם לא הכרתי את אותה בחורה במשך הרבה זמן, אני פשוט לא אמשך אליה. יותר מזה - גם אם הכרתי אותה במשך זמן רב, סביר להניח שלא אמשך אליה. ככה אני. נכון מאוד - האופי, האישיות, הראש, האינטליגנציה, כל אלו הם דברים חשובים לטווח הארוך. ויש בחורות שאינן מלאות/שמנות שגם יש בהן את כל מה שאני מחפש, אז.... מה הבעיה? אני לא מאמין בקיומה של "אחת ויחידה" בשבילי. כל אחת שונה מרעותה, ויש מספיק שיתאימו לי וגם ירצו אותי בחזרה. מן הסתם אם מדובר באהבה גדולה, היופי ייעשה פחות ופחות משמעותי. ואגב, לא כולן חייבות להיראות כמו חבית אחרי ההריונות. אפשר לרזות בחזרה. לא כולם חייבים להקריח, אפשר לטפל גם בזה. הכל שאלה של אדם עם עצמו. אם האדם רוצה להיראות טוב, אז הוא ישקיע את המאמצים הדרושים וייראה טוב - קודם כל בשביל ההרגשה הטובה שלו, ואח"כ גם בשביל בן הזוג או בשביל כל העולם. גישת ה - "אני נשוי, למה לי להתאמץ" היא גישה פסולה מאוד בעיניי! ואני אסכם, ברשותך - אני חושב שאי אפשר להתעלם מקריטריון המשיכה, שמבוסס על מראה חיצוני - בתחילת הקשר. כשהקשר הולך ומתפתח, ברור שהיופי הולך ונעשה פחות משמעותי. אבל בתחילת הקשר, ובמיוחד אם מדובר בקבוצה פוטנציאלית ענקית שצריך לצמצם אותה לפי הקריטריונים שלנו, אני לא רואה שום פסול בפסילה על בסיס מראה חיצוני. ויופי חיצוני, מה לעשות, הוא דבר סובייקטיבי, שעל כל אדם להגדיר לעצמו. יום טוב

babe10

New member
יקירי....

בוא נתחיל מנקודת הפתיחה המקורית. טוב? כל הטיעון שלי הועלה מלכתחילה כי מישהו נכנס ואמר שנמאס לו שכל הבחורות שהוא יוצא אתם לפגישות עוורות ישר בודקות את מצבו הכלכלי. אני טענתי שבעולם שלנו כשכל כך הרבה גברים (ומה לעשות שבתחום הזה זה יותר "קטע" של גברים) בוחרים את הבחורה שתהיה או לא תהיה אתם לפי המשקל שלה, אז אם בוחרים אותנו כמו בשוק בשר, שישלמו כמו בשוק בשר. אם הבחור בא "לקנות" גוש בשר, שישלם. אני לא בוחרת גברים לפי הכסף, ואני מבינה שאתה לא בוחר בחורות רק על פי המשקל. א-ב-ל, תסכים אתי שיש יותר מדי בחורים שכן. אני לא מדברת על אנשים שפויים כמוך וכמוני, אני מדברת על החריג, כמו שברור שהבחורות שאותו בחור יצא אתן ורצו את הכסף שלו, הן חריגות. לפחות בסביבה שאני מסתובבת בה. אני לא מדברת על בחורים שחלר מהקריטריונים שלהם הם משקל, אני מדברת על אלה שרק זה מה שחשוב להם. כל מה שאמרתי היה מנסיון. כפי שאמרתי עשיתי כזה. הכנסתי אותם פרטים למחשב. פעם רשמתי שאני בעלת גוף ממוצע, ופעם רזה. לאישיות הרזה שלי קיבלתי פי ארבע פניות! ולא, אני לא אומרת שתצא עם שמנות אם שומן דוחה אותך, לא את זה אמרתי. אבל כבר קיבלתי לא מעט פניות עם דרישה מוגדרת, תהיי רזה, לא מלאה ולא שמנה. (וביננו - כמה בחורות באמת מספיק בטוחות בעצמן כדי להגדיר עצמן רזות גם כשהן באמת כאלה? הרי המונחים התעוותו לגמרי מאז אלי מקביל וחברותיה האנורקסיות) וכבר היה לי דיון ארוך עם בחור שפגשתי בפורום מסויים. דיברנו והיו לנו נושאים משותפים רבים ואז הוא ברוב זוועתיותו אמר לי, "תשמעי, החברה הקודמת שלי בגובה כזה, ושוקלת ככה, זו שלפניה היתה בגובה כזה ושקלה ככה, ככה שלפי החשבון שלי אם את בגובה כזה - את צריכה לשקול ככה..." רבאק. אם זה לא שוק בשר מה כן? תראה אותי. תתרשם, אולי אני סתם מתוסבכת וקשה לי להודות שאני רזה? אולי יש לי עצמות כבדות? אולי זה שאני צוללת ומשחקת סקווש 5 פעמים בשבוע גורם לי לשקול קצת יותר ממי שרק אוכלת חסה וכולה עור ועצמות בלי שרירים? אולי אני שוקלת קצת יותר ולובשת מידה אחת יותר גדולה במכנסיים אבל בגלל שאני שרירית זה נראה הרבה יותר טוב מאנורקסית שכולה רוטטת? מבין אותי? אני נורא רוצה בחור גבוה. לא כי זה מה שמושך אותי. כי הרבה מדי גברים אמרו לי שהם לא מרגישים שהם הגברים כי אני גבוהה מהם. הכל מתחיל ונגמר בבטחון העצמי של הגבר. כי גבר שמרגיש מספיק גבר לא יתנגד להיות עם בחורה גבוהה ממנו, או כזו שלא נראית כמו עלה נידף ברוח. זה כמו שחברה שלי, 1.70 שלובשת מידה 36 אמרה לי שהיא שמנה, כי גלית גוטמן הרבה יותר רזה ממנה... אני חושבת שהמצב בארץ מסוכן, ולראייה לך לבקר בשלוותא, בית חולים לחולי נפש שמאכלס מחלקה שלמה של בנות עם הפרעות אכילה. המספרים שם גדלים בקצב רצחני כי המודל של אלי מקביל תופס תאוצה. ולגבי ההגדרות שלי - מעולם לא ביקשתי מישהו גבוה שחום עם עיניים כחולות ובלורית שטנית.. כי אני לא מחפשת נער ליווי וגם לא את קן של ברבי. אני מחפשת בנאדם. קודם כל. איש שיחה מעניין, שאני אמשך אליו, עם הזמן. ריח גוף, שפה לא מכובדת, או חוסר אינטיליגנציה ידחו אותי הרבה יותר מדברים אחרים. אני לא מחפשת לריב אתך, אני מנסה להבהיר עמדה. שמי שדורש את התאומה של אלי מקביל ומוכן להתפשר על כל השאר (כמו הידיד הזה שלי) יש לו בעיה ואני מרחמת עליו. כי הוא לעולם לא יהיה מאושר! ונכון, לא כולן משמינות אחרי הריון וגם אם כן אפשר לרזות. אבל, למדתי לא מזמן עם מישהי. פצצה בקנה מידה בינלאומי שלא אכלה כל היום, כי בעלה אמר לה שאם היא משמינה הוא עוזב אותה... זה נדיר, אבל זה קיים. והפחד והחרב כל הזמן מרחפת מעל ראשינו. ואני בסה"כ הבעתי את דעתי לסיבות שיכולות לגרום לבחורות שהיו עם הבחור שהעלה את הטענה, לבדוק מה בכיס שלו. כי כשאתה לא מחפש עומק, סביר שלא תמצא אותו. אם שכחתי להתייחס למשהו - תאיר את עיניי.. (אני פשוט אחרי טעימות יין ולא כל כך מפוקסת...
)

voguemaster

New member
אני רק רוצה להעיר

לגבי דבר אחד. אלי מקביל וחברותיה הן לא אלו שפתחו במגמה. מה שנתפס בחברה כבחורה עם גוף יפה, די מובל ע"י עולם האופנה והבידור. דוגמניות צריכות להיות צפלונות, ואז גם השחקניות צריכות להיות רזות (כדי לשמור על הסטטוס שלהן כיפות, הן הרי מפורסמות), וכוכבות אחרות (זמרות או לא משנה מה) גם ממשיכות. ובסופו של דבר זה מחלחל למטה אל נשים בכל מקום. אני לא בטוח למה נשים רזות נחשבות יפות יותר, אבל אולי זה קשור לעובדה שדוגמניות (לרוב) הן באמת יפות, וכשהן רזות אז אפשר לראות את החן שלהן (נניח בהליכה על מסלול), וזה סקסי יותר. מן הסתם יש עוד סיבות, אבל קטונתי מלהבין את העניין לעומקו. בכל מקרה, עולם האופנה והבידור הם אלו שדוחפים נשים להפוך לאנורקסיות. לא לאכול כלום כמעט (משטר קלוריות), ללכת להתאמן ולשרוף שומנים 5 פעמים בשבוע על הסטפר והאופניים בחדר כושר, וכו´ וכו´.. פשוט לא להאמין. פעם עבדתי בחברה במחלקת QA, ולמעשה רוב המחלקה הייתה בחורות בערך בגילי (פלוס מינוס). היית צריכה לראות את זה. אני שואל כמה מהן אם הן באות לארוחת צהריים (היה לנו חדר אוכל של החברה, ממש אחלה), ומה הן עונות לי ? לא, אכלתי מעדן (דנונה או משהו) ב-10 בבוקר.... נו, אז מה ? זה פשוט לא יאומן. איפה הימים שבהם בחור יכל להזמין בחורה למילקשייק עם קצפת ודובדבן ?? בחיי...LOL אלי

אלדד26

New member
אגב, סתם הערה -

דוגמניות הן יפות בעיקר בגלל האיפור ובגלל הצלם. יצאתי כבר פעמיים עם דוגמניות שהיו מדהימות "על הנייר" ולא הייתי מסובב אחריהן את הראש ברחוב.

voguemaster

New member
יש בזה משהו

מצד שני, היכרות קצרה עם קרן מיכאלי הוכיחה לי שיש משהו בדוגמניות. גם ללא איפור וללא תאורה היא פשוט יפהפיה
אלי

אלדד26

New member
בסדר,

ואותו דבר בקשר לסנדי בר. אבל רובן לא יפות יותר מהממוצע שאתה רואה ברחוב, ולפעמים הרבה פחות.

חזק ואמץ voguemaster

התקשורת, החברה והתרבות המערבית "המודרנית" "המתקדמת" אכן מנפחת ומפציצה את הראש לנשים ולגברים שהמראה החיצוני הנכון" תו התקן ליופי הנשי" הינו הרזון של הדוגמנית-מגישה. לא שאני אישית פוסלת שמירה על משקל לשם הבריאות, אולם נראה לי שהתרבות המערבית וגם בארץ יותר מדי לוחצת על כל אישה להיראות כציפלון לעת מצוא שאת שתי רגליה אפשר לקשור יחד ולהעיף בקלות באוויר. אני חושבת שאם היו מדגישים א תהצד של השמירה עלהמשקל לשם הבריאות בקרב שני המינים אז אולי גברים ונשים היו מתייחסים ביתר הבנה לעצמם ולבני המין השני. וסתם לידיעתך ולידיעת כל באי הפורום לאחר דיון מעמיק שלי עם מספר חברות הסתבר שלא כולן אוכלות רק חסה בדייט no. 1 אלא חלקן אף שומו שמיים אוכלות עוגה, ועדיין נשארות במשקל סביר.

voguemaster

New member
עניין המילקשייק כואב לי במיוחד ../images/Emo8.gif

אני פשוט מת על מילקשייקים, וזה אחד הדברים לדעתי הכי מתוקים שאפשר לשבת ולשתות ביחד בבית קפה או ביציאה קלילה כזו.. ממש ממש לא בסדר מה שקורה בעולם...
לא שאני לא אוהב בחורות חטובות..
אלי

אלדד26

New member
מקווה שנהנית והתפכחת מהיין,

כי עכשיו הגיע הזמן להתרכז
אני אענה בשני חלקים. 1 - המראה החיצוני כקריטריון --------------------------- נתחיל בזה שאין שום קשר בין זה שאנשים מחפשים מראה חיצוני לבין זה שאנשים (אני מניח שבעיקר בחורות) בודקים את המצב הכלכלי של בן זוגם *לעומק* (מותר לשאול למקצוע ולכוון פחות או יותר לאותה רמה, פשוט לא צריך להיסחף). אני חושב שאת טועה טעות חמורה בכך שאת מכלילה הרבה מאוד אנשים בעניין של "המראה החיצוני כקריטריון היחיד". המראה החיצוני הוא אכן קריטריון, וקריטריון חשוב בעיניי, אבל ברור שיש עוד הרבה מאוד קריטריונים, ואני חושב גם שרוב האנשים חושבים פלוס מינוס כמוני: המראה חשוב, אבל הוא חלק קטן ממכלול של פרמטרים! אמרת "תסכים איתי שיש יותר מדי בחורים שכן". תשמעי, אולי אני מסתובב בסביבה טובה, אבל האנשים שאני מכיר לא מסתמכים על מראה בלבד. בדיוק כמו שלקייזר היקר יש בעיה ו - 8 מתוך 10 בחורות שהוא יצא איתן חקרו אותו על מצבו הכלכלי, אני חושב שזה עניין של מזל. אולי הוא תופס אותן ספציפית - אני בחיים לא שמעתי את השאלות "כמה אתה מרוויח? כמה חסכונות יש לך?" וכו´. הכנסת את הפרטים למחשב וקיבלת פי 4 יותר פניות. בואי ואגלה לך שגם אני עשיתי את אותו ניסיון עם הגובה, וגם אני קיבלתי פי 4 יותר פניות, פחות או יותר. זה לא רק גברים, יקירתי. לאנשים יש מודל יופי. בחורות מחפשות גבוהים, בחורים מחפשים רזות. זה מה שמטפטפים לנו לראש, על זה חונכנו וגדלנו. אני אישית יודע שייקשה עליי מאוד להימשך לבחורה מלאה/שמנה. ואם אני יודע שלא אמשך אליה, אז אני בהחלט מרשה לעצמי לפסול אותה מראש. נכון מאוד, אולי אני מפספס! אבל סביר להניח שלא, כי ממילא רוב הבחורות שנתקלתי בהן לא עניינו אותי. אגב, אני לא מדבר על משקל. מצידי, תהיי רזה ותשקלי 200 ק"ג אם כל העצמות שלך הוחלפו בבטון מזויין. במקרה כזה, יהיה לי חשוב שרק תיזהרי לא למעוך אותי, לא יותר מזה
2 - מודל הרזון -------------- נכון. יש מגמה (או יותר נכון - הייתה מגמה, מייד אפרט) להציג אנורקסיות כיפהפיות. כל מגמת ההרואין שיק, למשל. אני מסכים שמדובר בבעיה חברתית רצינית בעולם המערבי. אבל זה לאו דווקא קשור. יעידו בחורות מסוימות בעולם, שרזון אצלי הוא מושג מאוד פלואידי. האקסית האחרונה שלי הייתה שואלת אותי את השאלה המיתולוגית "אני שמנה?" ואני הייתי עונה לה שהיא רזה עם כמה ק"ג מיותרים. היא הייתה מרוצה מהתשובה הזו, מסתבר, אז גם אני הייתי מרוצה
. ודאי תשמחי לדעת שמגמת הרזון המוגזם הולכת ונעלמת מהעולם. היא הגיעה לשיא, ועכשיו יש חזרה למבנה גוף ש- "יש בו מה לתפוס".

טל קר

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר מראה

חיצוני? האם הבחור חתיך עם עינים כחולות ושיער שחור פחם, עם גומות חן ומוטת כתפיים של סופרמן, או האם אני נמשכת אליו בלי קשר לכמה הוא שוקל, מה גובהו, ומה צבע עיניו? בתחילת קשר רומנטי צריך לדעתי שתהיה משיכה. אבל משיכה זה לא בהכרח ממבט ראשון והגעה למסקנה שהבחור מולנו הוא חתיך עולמי ויכול היה להיות דוגמן. זה גם להכיר מישהו בפעילות משותפת (בית ספר, תנועה, צבא, תנועה, פעילות פוליטית) ולראות שעם הזמן הוא נראה יותר ויותר חינני לעיננו. אני חושבת שלמי שההחלטה על המראה החיצוני כקריטריון זה ברמה של "אם הוא מתחת ל1.80 שישכח ממני" אז יש לה בעיה. אם מראה חיצוני כקריטריון זה ברמה של "האם אני נמשכת אליו/יכולה להמשך אליו" זה נראה לי קריטריון מהותי. לגבי אנשים שזה הקריטריון היחיד שמענין אותם - לדעתי יש להם בעיה רצינית ביותר. כי העיניים זה רק חוש אחד, יש עוד חושים שצריכים להשתתף בקשר. כמו חוש השמיעה. לדעתי זה כמו סוג של נכות רגשית.

אלדד26

New member
אוקיי, כמה הגדרות ומסגרות

מראה חיצוני הוא מראה חיצוני. כן - שיער שחור, עיניים כחולות, גובה ומבנה גוף. למשל. משיכה חיצונית - תקני אותי אם אני טועה - מבוססת על ראיה (מראה חיצוני), ריח (פרומונים), וגם הקליטה של שפת הגוף, צורת הדיבור וכו´. סקסיות, למשל, לאו דווקא קשורה למראה חיצוני, הרי. כשהעליתי את הדיון התכוונתי למראה החיצוני עצמו, והתכוונתי לשלב שעוד לפני שהכרת את אותו בחור לעומק. אין לי מחלוקת איתך - אם אני מכיר מישהי לעומק, קריטריון היופי הולך ומאבד משמעות. אבל אני מדבר על השלב הראשוני. ראית מישהו עובר מולך ברחוב, לא מדבר, לא עושה כלום, רק הולך. ראית אותו 10 שניות, ועכשיו אני שואל אותך - הוא מושך אותך או לא? לגבי קריטריון ה - 1.80, אז ככה. בואי נפריד את זה, למשל, לבדיקת פוטנציאל באתר היכרות, אל מול ישיבה בפאב ופניה שאת מקבלת מבחור, שמפתח איתך שיחה בת 5 דקות. בואי נראה אם אנחנו מסכימים. מולך 500 גברים פוטנציאליים אותם את צריכה לסנן לפי הקריטריונים שיש באתר היכרויות. אני מניח שאין לך הרבה ניסיון באתר כזה, למרבה השמחה ולמזלך, ולכן אומר לך את הקריטריונים שיש בקופידון: איזור מגורים; מצב משפחתי; גיל; מספר ילדים; דת; זיקה לדת; השכלה; מצב כלכלי; עיסוק; מראה כללי (ציון); סיגנון לבוש; מבנה גוף; גובה; אורך שיער; צבע שיער; צורת שיער; צבע עיניים; עישון; מזל. איך היית מסננת? אם תקחי את הדברים ה "לגיטימיים" יותר (כמו מצב משפחתי, איזור מגורים, גיל, מספר ילדים, עישון, דת, וזיקה לדת) עדיין היית מקבלת כמות אדירה של גברים. אז מה? תסנני ככה שתקבלי רק אקדמאים? הרי תסכימי איתי שאין קשר בין אינטליגנציה לבין תואר אקדמאי. מה עוד? מצב כלכלי? האם זה יגדיר את אהבתך אליו? מזל?!?!?
בקיצור, אין דרך אחרת לסנן, אז מתחילים לסנן. רוב האנשים היו מסננים לפי גובה ומבנה גוף, לדעתי. אין בינינו ויכוח: אופי ואישיות קובעים הרבה יותר מיופי. אין בכלל ספק. אבל כשאנחנו באים לבחור מתוך קבוצה גדולה, אין דבר פסול בפסילה לפי "הוא מתחת ל - 1.80"... לדעתי. בחורה שתכיר אותי, נגיד, חצי שנה, ואז תאמר - "תשמע, אתה גבר חלומותיי... לו רק היית עוד 10 ס"מ..." (הממממ... זה נשמע רע) - אז את אומרת שזה רע. אבל מה אם היא לא נמשכת אליי בגלל שאני 1.72? מה אם חלק מהמשיכה שלה *תלוי* בזה? זה רע? אני לא בטוח. אם היא הייתה אומרת "אני נמשכת אליך נורא, אבל אני מוכרחה חבר שהוא מעל 1.80", אז הייתי מסכים איתך. היא דפוקה.
אבל אם היא לא נמשכת אליי בגלל שאני 1.72, אין בזה שום דבר פסול... זו היא וככה היא מרגישה. לדעתי. על אנשים שזה להם הקריטריון היחיד אני חושב שאין ויכוח... ככל הנראה יש להם בעיה רצינית, והם גם לעולם לא יהיו מאושרים בחלקם מן הסתם.

טל קר

New member
אין שם פירוט תחומי ענין או שורות

לכתוב על עצמך? כי הייתי מסננת לפי זה, לא לפי גובה, או צבע שער, או סגנון לבוש או אפילו משקל. אפרופו מזל - אם יש אפשרות שלא לכתוב מזל, מי שהיה מתעקש לכתוב את המזל שלו, גם היה מסונן החוצה אם היה עודף בהיצע. אם עדין היו המונים, הייתי מסננת לפי השכלה אקדמאית או מצב כלכלי. לא שזה הכי רלוונטי שבועלם, אבל בטח שיותר רלוונטי מפרמטרים כמו צבע שער או צבע עיניים. הגובה שלו? כל עוד זה בתחום הנורמה (שיהיה מטר שישים פלוס מצידי עד שני מטר ועשרה) ממש לא פרמטר עבורי. שחלק מהמשיכה יהיה תלוי בגובה? למה מי מת? (אגב ביני לבין חבר שלי מפרידים 30 ס"מ. וגם יצאתי עם כאלו שהפרידו ביני לבינם 40 ס"מ. זה לא ענין של העדפה, גם עם חבר שלי נפגשתי בבלינדייט בלי שידעתי מה הגובה שלו. אני פשוט נמוכה מאוד). נ.ב. בן הזוג שלי אמר לי בזמנו שצריך לפתוח שירותי שידוכים לאתאיסטים, אחרי שהוא התחרפן מכל מיני "חילוניות". הוא כבר מזמן לא צריך את היוזמה, אבל אולי כדאי שאתה תפעל בכיוון. נ.ב.ב יש לי מבחן ביום שני, אז אני לא מתכוונת לכתוב יותר עד אז.

אלדד26

New member
המממממ

קודם כל בהצלחה במבחן. בכל זאת אענה עכשיו - ואם תרצי תגיבי מאוחר יותר... צודק, חבר שלך. לא צריך דווקא לפתוח שירותי שידוכים לאתאיסטים - יש אתרים ששואלים מפורשות "מידת שמירת כשרות" ו - "כמות ביקורים בבתי כנסת". שם אני יכול לסנן לפי "בכלל לא" ו-"לעולם לא".
אני מסכים איתך שהשכלה ומצב כלכלי יותר רלוונטיים מפרמטרים חזותיים, ועדיין לפסול על פי תואר נראה לי אידיוטי. לגבי הגובה, טל - אני מניח שפשוט מדובר בעניין של העדפה אישית. אני יכול להבין בחורה שגובהה 1.70, שתרצה בחור שהוא 1.85 ומעלה. אני אסכים איתך אם תגידי שזה נובע מעניין החיברות והחינוך, שבו הגבר צריך להיות עליון. אבל הבחורות הללו חונכו *כל כך טוב*, שהן לא יימשכו, פיזית, לבחור שהוא נמוך יותר. לא ככה? ועכשיו לעיקר: תחומי עניין והערות. אז ככה. ההערות בד"כ נראות כמו שטנץ קבוע, ואי אפשר להסיק מהן כלום, אלא אם כן הן מאוד קיצוניות, נוסח: "אני X!!!!!!!!! אני מאוד מאוד מאוד אינטליגנטית, יפהפיה, מדהימה, ואני בכלל לא מבינה מה אני עושה כאן!!!!!!! שווה לכם לרדוף אחריי, אני מה-זה-שווה". אבל ברור לך שזה לא הרוב
לרוב מדובר בהערות פחות או יותר בנאליות. לפעמים יש פנינים פה ושם, אבל זה די נדיר. לגבי תחומי עניין... אז יש דברים ספציפיים שאני לא אוהב לראות, כמו מיסטיקה למשל, או לחילופין, אני אשמח לראות פילוסופיה, אבל יותר מזה אין דרך לסנן יותר מדי. אגב פילוסופיה - בחורות שכתבו שהן מתעניינות בפילוסופיה נשאלו מאוחר יותר על ידי מה להן ולפילוסופיה, והן ענו שהן לא מבינות בזה באמת, הן לא יודעות מי בא קודם, אפלטון או אריסטו, ובוודאי שלא ידעו לענות מה היו הדברים החשובים שדקארט העלה, שלא לדבר על דיונים מעמיקים באתיקה, אסתטיקה או דברים כאלה... הדוגמה הזו רק באה לומר שתחומי העניין אינם דווקא מהימנים. בכל אופן - באתרי היכרויות מדובר בבעיה רצינית. אין ממש דרכים יעילות לסנן, ולרוב מאוד התאכזבתי כשזה עבר לשיחה טלפונית. לגבי המראה, מקובל עליי שאת לא פוסלת על גובה, אבל מצד שני ודאי פסלת אנשים על סמך מראה חיצוני, לא? הרי תסכימי איתי שאני יכול לתת לך 100 תמונות של גברים ולתת לך לדרג אותם מהיפה ועד למכוער. את תדרגי אותם לפי *משהו*, או כמה תכונות שיחד הן *מכלול* של מראה חיצוני... אז אצלך זה לא גובה; אצל מישהי אחרת זה גובה; ואצלי למשל זה מבנה גוף. אני לא מבין אנשים שמסתמכים *רק* על מראה חיצוני, ולא מבין אנשים שנמשכים לאנשים אחרים ובכל זאת ממשיכים לפסול אותם כי הם לא ענו לקריטריונים שהם המציאו מראש...

babe10

New member
../images/Emo45.gif אהבתי

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר. לגבי המשפט האחרון - לזה התכוונתי בדוגמא שנתתי לך בפורום אחר, על האקס הראשון (שהסיבה שנשארתי אתו היא כי הוא היה החבר הראשון שלי בגיל טיפשעשרה, ואז עוד לא ידעצע מה מגיע לי לקבל מבנזוג - לשאלתך..) שעם כל זה שהוא נמשך אליי בטירוף, ושעד היום הוא מודה (למרות ואולי בגלל האשה ושני הילדים) שהסקס אתי היה הכי מדהים שהיה לו, ושהוא מתגעגע לימים שהינו יחד כי עם אשתו (כמו גם עם חברות אחרות שהיו לו אחריי) הוא לא להוט לשכב כל יום, (שלא כמו אצלנו שלפעמים הייתי פשוט צריכה לבקש רחמים...) ועדיין הוא כל הזמן קיטר על זה שאני לא מתאימה לתבנית של האשה האידיאלית מבחינתו כי אני לא שוקלת כמו החלום שלו... ומכאן אולי באה כל הסלידה / רחמים / עצבים שלי על התחום. כי כשהחבר הראשון שלך מתנהג כמו אדיוט, ועושה לך את המוות כי נולדת 10 ס"מ גבוהה ממה שהוא "אוהב" ופחות רזה ממה שהוא "חייב" למרות שאת מרגישה ושומעת שהוא נמשך אלייך נורא, זה מ ת ס כ ל!!!!!!!!!!!!!!! בגלל זה תבניות כאלה נראות לי מגוחכות. כי מה לעשות שבסופו של דבר האהבה היא עוורת. וכשאתה מאוהב באמת גם הכי מכוער בעולם יכול פתאום להראות יפה וההיפך. (הכירו לי פעם מישהו - נראה כמו דוגמן, בתמונות - יפה להחריד, עד שהוא פתח את הפה, ומה לעשות שאצלי אדם מכל מין עם איי קיו חד ספרתי מאבד את כל הקסם שלו באופן מיידי...) בקיצור - נראה לי שאנחנו מסכימים פחות או יותר, רק מבטאים את זה אחרת... רק טוב שיהיה!

אלדד26

New member
אני יכול לסכם את זה כך -

תבניות הן דבר טוב לסינון הראשוני, אבל צריך להתעלות מעליהן מהר. נניח, בפגישות הראשונות. לבחון את הצד השני לפי עומק אישיותו, ולא לפי התבנית. אגב, התבנית - אותה רשימת מכולת - יכול לכלול דברים אחרים שאינם דווקא מראה. למשל, דעה פוליטית, מצב אקדמאי, וכו´. אני חושב שזה בסדר לסנן *בהתחלה* אנשים לפי הדברים האלו, אבל בהמשך להתקדם ולא להישאר מקובע בתבניות. להסתכל מעבר.

למעלה