האם חשבת עלי כששאלת
את השאלה הזו?
הקמתי בלוג שלם במטרה להראות להורים כמה זה חשוב לשחק עם ילדים, וכמה קל לעשות את זה.
קודם כל ילדים לומדים תוך כדי משחק, מגיל אפס. וילד לא בהרכח יכול ללמוד לבד, בלי הנחייה ובלי הסברים. התרומה של ההורים במשחק משותף היא ענקית. לא תמיד חייבים להתערב, אפילו סתם לשבת ליד בזמן שהילד מנסה להתמודד עם הקשיים. הוא מרגיש ביטחון ויודע שבמידה ויתקשה יש מישהו/י שנמצא שם לעזור.
כמה פעמים אנחנו שומעים "אמא בואי תשחקי איתי". הילד לא מבקש את זה סתם, זאת ההזדמנות שלו לבלות עם ההורה, שנמצא כל היום בעבודה ובקושי רואה את הילד. הוא בא ומבקש מכם תשומת לב, בדרך היחידה שהוא מכיר, דרך המשחק. כשאתם מסרבים לשחק איתו, אתם למעשה דוחים את הקרבה שהילד דורש מכם וזקוק לה.
נכון שהקשבה וחיבוק הם חשובים, אבל משחק משותף חשובים באותה המידה.
אני יודעת, אתם חוזרים הביתה מיום עבודה קשה וכל כך כייפים. ונכון שהתפרון הכי קל זה להושיב את הילד מול הטלוויזיה, בטענה שהוא צופה בתוכניות מעשירות (מעדיפה
), ואת זה שמעתי מיותר מדי חברים ומכרים.
ואולי אתם בכלל לא עייפים, אבל צריכים לנקות את הבית. נו באמת, אתם באמת חושבים שהרצפה שלכם זכאית ליותר תשומת לב מהילד שלכם?
.
הכל זה עניין של סדר עדיפויות. אני מעמידה את הילדים שלי במקום ראשון, מעל העייפות ומעל בית מצוחצח.
לפני שבוע חברה אמרה לי "אני יודעת שאני לא מעניקה מספיק תשומת לב לבת שלי. אבל אני חוזרת הביתה כל כך כייפה שאין לי כח לכלום". התשובה שלי הייתה מאוד פשוטה "תסבירי לי בבקשה, מה כל כך מעייף בלשבת על השטיח עם הילדה שלך ולבנות ביחד מגדל מקוביות? האם להניח קובייה על קובייה זאת עבודה כל כך קשה? ואולי לעשות פיקניק עם הבובות? כל מה שתצטרכי לעשות זה לשתות תה דמיוני מספל צבעוני ופרחוני". וכו'. כמובן שהיא הייתה בשוק ולא ידעה מה לענות לי. אחרי זה היא התקשרה אלי ואמרה לי שזה שינה לה את כל ההשקפה ועכשיו היא משחקת עם הילדה שלה בכל יום.
מובן שיש הורים שפשוט לא מודעים לחשיבות המשחק, וזה נושא אחר. אני זוכרת ב"סופר נני" היה פרק על אמא לשלושה ילדים שלא שיחקה אף פעם עם הילדים שלה, כי "כבר עברתי את הגיל הזה"
. ויש הורים שלא יודעים איך לשחק או שאין להם מספיק רעיונות. אבל תמיד יש ספרות בנושא, מגזינים, אתרי אינטרנט ואפילו חברות מהן ניתן לקבל רעיונות.
האמת, יצא קצת יותר אגרסיבי ממה שתיכננתי. כנראה שעלית פה על נקודה רגישה. תודה שהעלת את הדיון המעניין והחשוב הזה.