דיון לעניין

חסר דעה

New member
דיון לעניין

האם יש מישהו פה שמוכן לדבר על נושאים אחרים מלבד הסוג של- "למה דתיים לא משרתים בצבא?", די זה נמאס, כולנו פה חילוניים (דתי יקבל פה לינץ´), אין צורך בהתנצחות הזו, כל מה שהיא מביאה זה חיזוק השנאה המיותרת והתרחקות מראייה אובייקטיבית. שנאה היא רגש, ומן הראוי שבדיון ענייני לא יהיו רגשות מעורבים. אלה אם כן אנשי הפורום הזה מגדירים את עצמם כקבוצת תמיכה, והרי אז כל אחד יכול ואף מומלץ להמשיך ליבב שה"חרדים" הורסים את המדינה, ואת החייו בפרט.

אנדרי ז

New member
הפורום הזה מטרתו מאבק בכפייה הדתית

אז במה בדיוק היית מציע לנו לדון?

שחף -בת

New member
נקודה למחשבה....

השבוע בדרך לבית ספר ראיתי על מכונית סטיקר: "חוסר צניעות מראה על ריקנות" הוא נשאר לי בראש,והתחלתי לחשוב אם יש קשר בין השניים או אין. לדעתי אין,מה אתם אומרים על זה???

אנדרי ז

New member
תהרגי אותי אם אני רואה קשר

מה הקשר בין צניעות לריקנות? שימי לב גם שההגדרה של החרדים לצניעות לאו דווקא מתיישבת עם ההגדרה שלנו כחילוניים. אצלם צניעות פירושה שהאישה תישאר בבית ותטפל בילדים. לי זה דווקא נשמע נורא ריקני. קריירה נשמעת לי כאופציה הרבה פחות ריקנית.

ושתי

New member
אין שום קשר בין שתי המילים

זה דומה ל"מי שאוהב גבינה לא יכול ללמוד הנדסה". זה מה שיש לי להגיד לך.

Dorfl

New member
"חוסר צניעות מראה על ריקנות" ?????

...אמרו האנשים שקמים כל יום ב-5 כדי למלמל את אותו הטקסט שהם ממלמלים כל חייהם. אם זו איננה ריקנות אני לא יודע מה כן.

הסטיקר מבטא טעות לוגית נפוצה

לומר "כל X הוא Y" ולחשוב שמשתמע מזה "כל Y הוא X" לדוגמא: כל כלב הוא בעל ארבע רגליים, כלומר כל מה שיש לו ארבע רגליים הוא כלב. כמובן, במקרה הספציפי הזה, X זה לא X, וגם Y זה לא Y, ובטח שלא "X מראה על Y" או "כל Y הוא X"...

ושתי

New member
דווקא יש לך דעה!

זה כבר הדף העשירי בפורום, ועולים בו המון נושאים, לאו דווקא גיוס חרדים. כל נושא בתחום דת-מדינה עולה כאן, ואתה חופשי, כמוני וכאחרים, לפתוח לדיון כל נושא שעולה בדעתך. קדימה לעבודה!

ליהי _ל

New member
שלום רב....אני מסכימה עם חסר דעה!

לפי דעתי זה באמת נמאס לשמוע אנשים כל היום יורדים על 10% מהאוכלוסיה במדינתנו! קודם כל אני רוצה להסביר משהו: אולי אתם לא אוהבים כל כך את החרדים, אבל אני לא חושבת שהם הבעיה כאן, כלומר הם לא אלה שעושים צרות, והם גם לא שונאים אותנו(כמה שנראה לכם שכן..) אלא זה יותר הפוליטיקאים שמייצגים אותם!!!! כמה שנראה לנו שפוליטיקאים הם אנשים חכמים והם יודעים מה הם עושים-הם לא!! גם אלה שאנחנו בצד שלהם לא יודעים מה הם עושים לצערנו... אבל למה סתם ליצור שנאה, אנחנו חיים איתם כבר הרבה זמן ונמשיך לחיות איתם אז לא עדיף שנסתדר?! ואני רוצה להזכיר שאני לא בעד לתת להם עוד ועוד כסף, אבל אני בהחלט לא שונאת אותם.

אנדרי ז

New member
מי פה דיבר על שנאה?

אתם ממשיכים לפמפם פה את עניין השנאה. מישהו פה אמר שהוא שונא חרדים? בבקשה, אין לנו בעיה להסתדר איתם. שיחיו את חייהם ויניחו לנו לנפשנו. גם להם אין בעיה להסתדר איתנו. בתנאי כמובן שנחיה בדרך שלהם. אז איך בדיוק נראה לך שאפשר להסתדר, אם לא ע"י כך שאנחנו נוותר וניכנע לתכתיבים שלהם?

למעלה