דיון לזכרים בלבד

דיון לזכרים בלבד

√ מה לעשות שהאל או אם תרצו הטבע יצר אותנו שונים קצת מלמטה (אומרים שגם מלמעלה) ולנו יש....ולבנות המין השני אין... אך במחשבה שניה בעצם לאמהות יש זכות וטו על בריאות ומניעת סכנות ילדיהן אז הנה אתן יכולות להצטרף לדיון, את הכותרת לא אשנה היא תהווה מוקד משיכה לפתיחת וקריאת המודעה אז ככה...לא אשאל את הזכרים אם עשו לכם ברית מילה (הטקס הפרמיטבי הזה כמו שעושים באפריקה גם לבנות) כי אם עשו לכם זה לא היה בידכם למנוע זאת, לא שאלו אתכם אז. אבל...כשתהיו הורים או אם אתם עכשיו הורים האם תעשו או עשיתם לילדיכם ברית מילה? ראיתי כאן התרסות על תורתינו הקדושה מכל באי הפורום, קראתי ליגלוג רב על החגים, המנהגים, הצומות, הכל בעצם בלון נפוח, כלומר כל ההיסטוריה המעשית היהודית הזו בעצם אינה לפי דבריכם , אם כן מדוע תעזו או העזתם לבצע זמם זה בילדיכם? לפגוע בכושר המיני שלו? להוריד לו את הפרופיל? אני כותב את דבריי בהנאה משום שלעולם לא אשכח את פופוליטיקה של הערוץ הראשון לפני כשמונה שנים שם היה דיון כזה והגיע הסופר מאיר שליו כמדומני ואמר כי הוא מל את בנו בפיו, כלומר קורא את הפסוקים מהתורה אך לא נוגע בבשר עורלת בנו, (תצחקו איתי עליו?) ואז.......... שאל דן מרגלית את היו"ר שלכם, האם עשית לבנך ברית מילה? והוא האדים וענה בחיוך כן. ואז עבר מרגלית לאמנון דנקנר ושאלו והוא ענה גם כן, וז הוא שאל את שלי יחימוביץ או מישהו אחר איני זוכר בדיוק והוא או היא ענו כן בגלל הלחץ החברתי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תגידו אתם? זה לא טימטום לשסות ולהשתסות במעשיות ההלכתית והדינית של התורה ואח"כ לשלם חמש מאות ש"ח לדוס שיוריד לבן שלך קצת מהאצבע האמצעית? בררררררר אני מרגיש צמרמורת בין הרגליים נ.ב. אחרי הכל כולנו בדרכו של אברהם אבינו, גם הגרועים שבו, וזה מה שמשמח

תגובה...

אני לא יודע עד כמה הדיון הזה רלוונטי לפורום אבל מילא. כאשר מישהי בת מזל תוציא מחלציה את יורשי העתידי אני לא אבצע בו שום טקס ברברי, בטח לא כשאין לו יכולת להביע את דעתו בנושא. הסיבה היחידה שבעטיה אולי אמול אותו היא על מנת שלא יהיה חריג וינודה על ידי חברת הילדים האכזרית משיוודע השוני שלו. כפי שאמרתי קודם אני מוצא את הטקס הזה ברברי וטפשי, שלא לדבר על התועלת הבריאותית שלו אשר עליה חלוקות הדעות. כל הזמן מתפרסמים מחקרים סותרים בנושא... מה שאני זוכר מהאחרונים שיצא לי לקרוא זה שני דברים: 1. הבעיה הבריאותית אשר הברית אמורה להגן מפניה פוגעת רק בכ- 5% מהאוכלוסיה. 2. נשים שמקיימות יחסי מין עם גברים שנימולו נהנות פחות.

דוקטור אתה בטוח לא

בכל אופן... הרי משום טיעונים חברתיים לא תפגע באמת שלך הלא כן? חברה? בושה? נידוי? מה המילים המופרכות האלה? משום ככל זה תקיים טקס ברברי נגד מצפונך? פחחחחחח

CANDY MAN

New member
כמה דברים שלא ידעת על ברית מילה....

1. טקס הברית מילה נעשה בגלל עניין הדת שלנו אך כבר הוכיחו אלפי חוקרים שברית מילה זה דבר בריא שמונע זיהומים בעתיד וכדו´... כיום יש מלא נוצרים שעושים את הברית רק בגלל עניין הבריאות שבזה. 2. כיום הטקס לא חייב להעשות בברבריות ע"י רב חמדן אלא אפשר לעשות את הברית ע"י מנתח שמבצע את הברית בהרדמה אזורית. 3. הטקסים של המוסלמים ושל שבטי אפריקה השונים נעשים בברבריות משום שאלו טקסים אלימים וכואבים שבהם הילד או ברוב המקרים הילדה נקשרים למיטה ואז תוך כדי שהם צורחים וזועקים מפשיטים את הילדה וחותכים לה שם למטה מה שחותכים והכל נעשה בידי מישהי לא מוסמכת שמשתמשת בסכין מזוהמת או בשברי זכוכית והמקום אינו מחוטא לאחר מכן. יש הבדל גדול בין הטקס שלנו שהוא כיום חדשני ומהפכני לבין הטקסים הברברים של מדינות העולם השלישי.

DRYICE

New member
תיקונים והוספות

היתרונות הרפואיים נתונים לוויכוח וכל הזמן מוצאים עוד מחקר מפה ועוד מחקרה משם. מה שכן ראוי לאמר הוא שגם בארה"ב נוטים למול את הבנים בבתי החולים. אבי שגדל בארה"ב מעיד כי מעולם לא נתקל במישהוא שלא נמול, וזאת לאורך כל הלימודים בבתי ספר מלאי נוצרים ובמקלחות המשותפות שם וכן בשרותו בצבא ארה"ב. DYRICE

עשיתי דוקטורט באוניברסיטת לטביה...

האמת שלי... השאלה אם יש לי את הזכות לקיים אותה גם בבני העתידי ההיפותטי? אני מסוגל לעמוד על האמת שלי ועל עקרונותיי כנגד החברה, אך האם הוגן לכפות זאת גם על ילד קטן? בנקודה כלשהי באופק שמי האידאולוגיה פוגשים בקרקע המציאות...

Deathatred

New member
אני אישית

הייתי רוצה שימולו את בני: א. זה טקס הכניסה ליהדות ואני רוצה שבני יהיה יהודי כשר. ב. בגיל 8 ימים אתה לא הכי מודע לעצמך. אז אולי זה קצת כואב, אבל מי זוכר את זה אחר-כך? אני לא מכיר אף אחד שיש לו טראומה מהכאב של הברית מילה. ג. זה לא פוגע בתפקודו הבריאותי והמיני בכלל.

yyzz

New member
אענה על זה...

אך ראשית- הקדמה. הדעה שאני הולך להביע כאן קצת סותרת את דעותיי. יש לי הרבה סתירה פנימית בכל הקשור לדת ולמצוות. איני מקיים מצוות ואיני שומר שבת. בפסח אוכל חמץ וקורא הגדה קיבוצניקית. אמנם מדליק נרות בחנוכה אבל לא מברך. הדבר האחרון שעשיתי כהלכתו היה ברית מילה. אם היה לי כוח הייתי מפרט למה אני עושה דבר אחד כן ודבר אחר לא. אני את בני אמול. אנחנו חלק מהעם היהודי, בלי כל קשר לדת, וכחלק מהעם כל בן נימול בגיל 8 ימים. מעבר שזה חלק ממסורת, זאת התרבות של העם, גם של הלא-מאמינים שבעם, וזה חלק מהחיים כעם משותף. שפה, פטריוטיות וברית מילה. אני לא אומר שאעשה את זה ע"י מוהל חמדן של ש"ס שיגבה ממני 1,000,000 ש"ח, אלא בבית החולים בצורה אנושית ורפואית ע"י מומחה והרדמה מקומית.

אני

עוקב בעניין משועשע אחרי השירשור הזה כבר כמה זמן... אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכבר נאמר כאן, לכן לא אוסיף את דעתי האישית... אבל אני רק רוצה להתייחס אל המשפט האחרון של yyzz א. המוהלים, רובם לפחות, מתמחים במקצועם בצורה *יוצאת מן הכלל*, והכלים שמשתמשים בהם הם כלים חדשניים, סטריליים וכו´, ככה שרופא, לדעתי, הוא מיותר למדי ב. אין צורך בהרדמה, לאף אחד כאן אין טראומות מברית המילה שלו, גם אם ברית המילה עצמה כואבת, הכאב עובר במהירות ובכל מקרה התינוק סובל מעט בעיקר בימים שלאחר מכן, עם הרדמה במהלך הניתוח או בלעדיה... ג. ברית מילה אצל רופא היא לאו דווקא ברית מילה כהלכתה. אתה צריך גם לברך (לא חייב להיות שם רב או משהו, אבל סתם, לידע כללי) ד. מוהלים לא לוקחים סכום גבוהה כל כך, אני לא יודע מה הולך במרכז הארץ, אבל אם הסכומים שאתם מדברים עליהם נכונים, זוהי שחיתות ממעלה ראשונה. אני ראיתי כבר מוהלים שבאים בעבור סכום סמלי מאוד...

yyzz

New member
טוב...

א. המיליון דולר היה הגזמה, אבל כן, הסכומים גבוהים. ב. רופא זה שונה ממוהל. אני לא צריך את הברכות ואת כל הקהל שישמע איך מתעללים בילד שלי. ג. החתיכה היא רק לשם חתיכה ולא צריך שתהיה כהלכתה.

אז מה זה

קשור למה שאמרת קודם, על הקשר למורשת לתרבות וכו´? אגב, אתה לא צריך קהל. לא מחויב כלל... הקהל זה בשביל השמחה, שנולד לך בן... בקשר לסכומים הגבוהים... כבר אמרתי... אם אתה צריך מוהל בסכום סמלי, תפנה אלי...

למעלה