דיון ישן שחזר כבר מס' פעמים

דיון ישן שחזר כבר מס' פעמים../images/Emo168.gif

כיוון שנושא ההודעה שלי אכן חוזר על עצמו כפי שציינתי, אני מותירה למנהלים את ההחלטה אם לשרשר את הודעתי כנצל"ש. בכל אופן, הצגתי את הנושא כהודעה חדשה כי חשבתי שיש מקום לדון שוב סביב השאלה הכה מתבקשת: "מדוע ולמה קוסמים לא מנצלים את כוחותיהם ליצירת כסף, רכוש ואוכל
" אז ככה- בעקבות צפייה חוזרת בכל העונות של
"מכושפות"
(שדרך אגב הזכירו לא מזמן באחד מפרקי הצהריים את עניין הארי שלנו בהקשר לתינוק החדש), נתקלתי פעמים מספר באיזכורים של המכושפות לכך שאסור להן לבצע כישופים ולחשים לתועלת אישית, כשהסיבה היא- ההשלכות שיגיעו בעקבות כך. בדיונים הקודמים שנערכו סביב אותה שאלה לגבי הארי פוטר טענו חלק מאתנו (אם אינני טועה...
) כי הקוסמים עלולים להגיע למצב של חוסר-שליטה על עשיית קסמים ליצירת רכוש ועל-כן הם אינם פועלים כך. במידה ובאמת כך הדבר, ניתן לייחס לאותה סיבה גם את עניין ה"השלכות" כפי שמכנות המכושפות את התוצאות של יצירה הולכת ונשנית של תועלת אישית.. אך כאן עולה השאלה- מדוע שלא ינצלו כוחות הרשע את כוחותיהם כדי ליצור לעצמם ממון
האם הם כבר עושים זאת
האם אכן קיים חוק שאוסר על קסמים מסוג זה, או שמא הקוסמים מוגבלים ביכולתיהם
שרשרו לכאן תשובות... ג'ואי פוטר

פלאפאל

New member
כבר הגיעו למסקנה.

אני פשוט לא זוכרת אותה, כי אני תיפשה ביותר. אבל היא בפורום... איפשהו. ומישהו בעל זיכון יותר ארוך מזה של דג זהב יוכל להזכיר לך מה היא הייתה

בכל זאת- אם יש לכם תשובות ../images/Emo168.gif

לשאלות שהצגתי בסוף- שתפו אותי!
ג'ואי.

snowwight

New member
הומ, דיון מעניין../images/Emo42.gif

אני חושבת שכוחות הרשע לא מייצרים רכוש כסף וכדומה מכיוון שאין כסף כזה. צריך הרי לאמר מילה מסוימת כדי לבצע קסם: כמו רפארו להדבקת שברים ומיני כאלה ומי שקבע את זה בכוונה תחילה לא ייצר כישוף כזה.

2 Mיכל

New member
../images/Emo187.gifדיון ישן נושן../images/Emo42.gif

וארם אני זוכרת נכון התשובה לשאלה הזו (או שזה היה למשהו אחר?
) היא שהכל מבוסס על אנרגיה. האנרגיה לא נוצרת או נעלמת אלא ממחזרת את עצמה, ואולי ככה אפשר להבין את אותו עניין של קסמים. אולי זה איכשהו פועל לפי אותם חוקי טבע... שאי אפשר באמת ליצור אלא רק למחזר. אני ממש לא זוכרת מי אמר את זה או מה זה בעצם היה, אבל זה מה שהכי השפיע עלי (כנראה) מהתשובות לאותו דיון. אז זהו. יום טוב לכולם ורק שתדעו - אני בעד לשחזר דיונים לא לעוסים
.

MetaalSryus

New member
הקוסמים מוגבלים ביכולתם../images/Emo141.gif

אין אפשרת אחרת. אם הם היו מסוגלים לעשות את זה, שום חוק ושום התחשבות לא היו מונעים מקוסמי אופל לעשות זאת. כמובן, יש אפשרת לעשות קסמיי נגד לכל מיני דברים, אבל התרוץ הזה חלקי ועלוב. וזה מחזיר אותנו לשאלה שלי- איפה גבולות הכוח של הקוסמים בהארי פוט?

למה אין אפשרות אחרת?

יש לי אפשרות שנראת די הגיונית- כמו שמשרד הקסמים יודע כשקוסמים קטינים עושים קסמים ככה גם אם כסף. אוכל-הם כן עושים. עובדה. מולי עושה בספר הרביעי. היא מוציאה רוטב מתוך השרביט שלה ולכן אני חושבת ש: א. האוכל יוצא מהמאגר של הבית. אם בבית אין מלח, גם בתבשיל אין מלח. ב. כל פעם שהם יוצרים אוכל, יש קסם שגורם לאוניות להעלם למקום שממנו התכוונו לקנות או לכל מקום אחר.

אבל אנחנו גם יודעים שקוסמי ../images/Emo168.gif

אופל לא חוששים מאיומים של משרד הקסמים... אם הם מעיזים להשתמש בקללות-שאין-עליהן-מחילה, לא יעיזו ליצור כסף
לדעתי- או שהם באמת עושים זאת (בניגוד לחוק, או לא בניגוד לחוק), או שיש כאן "חור עלילתי". בקשר לאוכל
: את בטוחה שבכל פעם שהקוסמים יוצרים אוכל הם "משלמים" אוניות? אם זה פשוט רעיון משלך אז בהחלט אפשרות מעניינת. ג'ואי פוטר

זה אכן רעיון מקורי משלי.

ומשרד הקסמים מן הסתם יכול לדעת גם אם קוסמי אופל עושים את זה, למען הסדר הטוב. מה ההבדל בין קוסם אופל לקוסם רגיל חוץ מדעה? (נניח שאוכל המוות לא הרג אף אחד וכו'. נגיד, כמו ההורים של סיריוס.) ואם לא- נראה לך שאוכל מוות יכול להכנס לחנות ולהגיד:" שלום אני רוצה 5 קילו כבד דרקונים..."? במקרה הטוב רק יכניסו אותו לאזקאבאן. וגם אם אוכל מוות יעשה את השטות ויכנס לחנות הוא מן הסתם יגנוב ממנה או משהו כזה.

Fairywitch

New member
אולי הם כן עושים את זה!

אולי קוסמי אופל דווקא כן משתמשים בכישוף להשגת כסף ורכוש- לפחות באופן חלקי, כמו "שוק שחור". זה יכול להסביר איך המאלפויים כ"כ עשירים, והוויזלים- שאבא שלהם עובד במשרד הקסמים- בכ"ז עניים. ואולי זה רק חלקי, כי יש מעקב על כסף מקורי מ"גרינגוטס" לעומת כסף מזוייף שנוצר בעזרת כישוף. כלומר, בדיוק כמו בחיים האמיתיים.

למעלה