דיון ישן שחזר כבר מס' פעמים../images/Emo168.gif
כיוון שנושא ההודעה שלי אכן חוזר על עצמו כפי שציינתי, אני מותירה למנהלים את ההחלטה אם לשרשר את הודעתי כנצל"ש. בכל אופן, הצגתי את הנושא כהודעה חדשה כי חשבתי שיש מקום לדון שוב סביב השאלה הכה מתבקשת: "מדוע ולמה קוסמים לא מנצלים את כוחותיהם ליצירת כסף, רכוש ואוכל
" אז ככה- בעקבות צפייה חוזרת בכל העונות של
"מכושפות"
(שדרך אגב הזכירו לא מזמן באחד מפרקי הצהריים את עניין הארי שלנו בהקשר לתינוק החדש), נתקלתי פעמים מספר באיזכורים של המכושפות לכך שאסור להן לבצע כישופים ולחשים לתועלת אישית, כשהסיבה היא- ההשלכות שיגיעו בעקבות כך. בדיונים הקודמים שנערכו סביב אותה שאלה לגבי הארי פוטר טענו חלק מאתנו (אם אינני טועה...
) כי הקוסמים עלולים להגיע למצב של חוסר-שליטה על עשיית קסמים ליצירת רכוש ועל-כן הם אינם פועלים כך. במידה ובאמת כך הדבר, ניתן לייחס לאותה סיבה גם את עניין ה"השלכות" כפי שמכנות המכושפות את התוצאות של יצירה הולכת ונשנית של תועלת אישית.. אך כאן עולה השאלה- מדוע שלא ינצלו כוחות הרשע את כוחותיהם כדי ליצור לעצמם ממון
האם הם כבר עושים זאת
האם אכן קיים חוק שאוסר על קסמים מסוג זה, או שמא הקוסמים מוגבלים ביכולתיהם
שרשרו לכאן תשובות... ג'ואי פוטר
כיוון שנושא ההודעה שלי אכן חוזר על עצמו כפי שציינתי, אני מותירה למנהלים את ההחלטה אם לשרשר את הודעתי כנצל"ש. בכל אופן, הצגתי את הנושא כהודעה חדשה כי חשבתי שיש מקום לדון שוב סביב השאלה הכה מתבקשת: "מדוע ולמה קוסמים לא מנצלים את כוחותיהם ליצירת כסף, רכוש ואוכל