דיון חשוב

Murigan

New member
דיון חשוב

מכיוון שאתם "מתביישים" לכתוב בפורום, בואו נקיים דיון

האם אתם תומכים בהפיכת סילמן לסמל?
האם לדעתכם מעשי אלימות כאלה או דומים לאלה שאירעו בתחילת המחאה הקיץ יקרבו אותנו את המטרה?
האם המחאה מייצגת אתכם?

אממממממממממ

אני מתביישת לכתוב בפורום????????

לפי מה שלמדתי בקורס ששמו "גיינוסיד"---רצח עם
סמלים זה אחת ההכנות לרצח אז אני לא מתה על סמלים...ולא בעד אלימות ואני חושבת שמחאה זה "קרב" שקט כזה
לא תמיד זה מביא תועלת

סמל ? סמל יש בחולצה של מכבי

הבנאדם הביא את זה על עצמו ..
רק הוא אחראי על גורלו ובטח הבחירה להצית את עצמו כאילו זה יעזור או משהו..

מעשה ייאוש ותו לא .
לא סמל ולא בטיח. סתם פחדנות.

מקווה שכל אחד ואחת מכם / ן ישכילו להבין שרק אנחנו אחראים על עצמנו ואף אחד לא יעזור בדברים החשובים באמת.
עם כל הכבוד למר סולימן ז"ל , הוא בחר לברוח מהצרות שלו ולמות.
על מה אני צריך להפוך אותו לסמל ?

Murigan

New member
ועובדה

שאנשי המחאה עשו ממנו סוג של סמל ואפילו טרחו לציין שכולנו סילמן

Silence Winds

New member
אני אישית

בזה בוז גדול למתאבדים למיניהם. על אחת כמה וכמה, אחד שעושה את זה בשם איזו מחאה.
אני מבינה מצוקות נפשיות. מבינה שלפעמים, החיים קשים מנשוא. אבל לקום, ולגמור את זה בצורה פחדנית שכזו.. קרי, להתאבד... לא מבינה. באמת.
ומאחר ואופירה ציינה את סילמן... אתייחס לזה.

מתאבד, הוא מתאבד, הוא מתאבד. שהיד, שהורג את עצמו בפיצוץ, במסעדה במרכז יפו בירושלים כי הוא מאמין, שכך צריך להיות, ועליו לתקן את העוול שאנחנו גורמים לו... ומתאבד ששורף את עצמו במהלך מחאה כי הוא מאמין, שכך צריך להיות, ועליו לתקן את העוול שהממשלה גורמת לו....
מצטערת. זה נשמע לי אותו דבר. ויקומו אלה שיגידו... אבל הוא לא הרג אף אחד. לא. הוא התאבד. על מזבח משהו שהוא מאמין בו. מה ההבדל בעצם?

בוז גדול.

מצטערת על האגרסיביות. אותי חינכו בבית, שכשיש קשיים, מתגברים עליהם. לא מתאבדים. כואב לי, שהילדים שלנו, יחשבו שהוא גיבור. לא גיבורים כאלה אני מחפשת לילדים שלי.

מממ

בתור אחד שהיה שם, כלומר, בצד של חסרי כל, וידע רגעי יאוש, ואפילו מחשבות כאילו ואחרות, הגעתי למסקנה, שצריך להילחם, ורק כך מתגברים על קשיים, התאבדות זו לא דרך, זו רק בריחה מאחריות, וצער וסבל לנשארים מאחור,ובטח לא סמל למאבק או דרך כלשהי.

Murigan

New member
בנוסף

חשוב להוסיף שהפיכת מתאבד כזה או אחר לסמל, תגרום לאובדניים, שניסו בעבר להתאבד, לרכב על הגל הזה.. כפי שקרה עם נכה צה"ל ששרף את עצמו

כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

למדתי שכל עוד הנר דולק אפשר לתקן,אין לדון אדם בשעת מעשה זה נכון,החיים שלו היו בקנטים,המימסד בעט בו,המדינה לא יצאה מגידרה לעזור לו,אבל......אין שום סיבה לאבד את עצמו לדעת,לכולנו יש קשיים,אנשים מתמודדים עם שכול וכאב ,עם אנשים שחולים במחלות סופניות,אנשים מתמודדים עם בעיות וקשיים לא פחות מסילמן ובכל זאת מרימים ראש ומשתדלים להתפרנס בכבוד,אני מניח שכל אחד פה (או ברובו) מכיר אנשים שקרובים אליו שחווים את הקושי ביום יום....זה גל שיחלוף,אנשים יבינו שלא יצא להם מזה כלום (אנחנו לא מצריים ולא טוניס ) צריך להאמין ולהתפלל לבורא עולם שיאמר לצרותינו די.

Dr Lek

New member
סילמן

ראשית, אני מתנגד לכל סוג של מחאה, בטח בקיצוניות הזו כפי שנהג משה סילמן.

אני לא חושב שהמדינה יכולה להפריש כספים לכל היפי נפש האלה שרוצים דיור חינם, אחרי הכל, מבחינה גיאוגרפית - המזל לא הלך איתנו.

הדבר היחיד שחבל לי הוא שסילמן נפטר ולא המשיך לחיות ולסבול, אולי אז אנשים היו רואים ומבינים כמה זה קשה לחיות כך וזה בטוח היה מפחית את "המציתים".

מי שלא יזיז ת'תחת שלו ויעבוד גם 20 שעות ביום (במידת הצורך) שלא יבכה שאין לו מה לאכול.

Froz N

New member
ואגב מכבי ת"א מזמן לא סמל של כלום, טוב נו.

אולי, רק של לוזריות מתמשכת.
תקציבי עתק, על כלום.

אפילו בית"ר המפורקת הייתה אלופת המחזור אחרון.

מכבי לא קבוצה, סתם עגלת סוף של מחוז חולון.

ItS always LoVe

New member
נראה לי שעם החדשות של היום

כלומר העלת המהם...
המחאה מייצגת את כולנו ...

לגבי משה סילבן,
כאשר אתה מקבל מכתב שגם המדינה לא מוכנה לתמוך בטענותיך
זה באמת יכול לייאש
אני לא יכולה להבין את זה כי אני לא במצב הזה
אבל לכל אדם צריכה להישאר טיפת אופטימיות
ואף פעם , לא למחות על ידי פגיעה עצמית
זוהי טיפשות.