דיון חוזר

resputin

New member
דיון חוזר ../images/Emo13.gif

לאחר שהסתיים היום הפרק השני בעונה השניה של התוכנית "סקס ישראלי" (ששמה 'עוד סקס ישראלי', ימי שבת ב-22:05, ערוץ 8.* -מומלץ!) התחלתי לתהות. הפרק, שעסק במונוגמיה, הציג דמות הומוסקסואלית שאמרה את הבא (ציטוטים לא מדוייקים): "...סטרייטים בנו לעצמם מוסכמות, חוקים, אידיליות של איך קשר צריך ואמור להיראות, מהי בגידה ועוד..", "...אני חושב שהקהילה ההומוסקסואלית כולה וגם אנחנו <בן זוגו והוא> במובן מסויים לוקחים סקס הרבה יותר בפתיחות מסטרייטים...", "...מה שאת מחשיבה כבגידה <שהבנזוג מקיים יחסי מין עם מישהו אחר> אינה בגידה בעיניי. בגידה בעיניי היא...". ועלו בי השאלות הבאות (בפעם המי יודע כמה): *מהי בגידה לפי הגדרתכם? *האם אתם חשים צורך במונוגמיה בקשר? האם מונוגמיה תהווה לסף ברזל תחתון לקשר? *האם אתם מסכימים עם דברי הנ"ל? האם מערכות יחסים חד מיניות שונות מדו-מיניות? (בהכל הקשר, לאו דווקא סקס). פרטו, הסבירו וכו'. הרגישו חופשיים להוסיף שאלות משלכם.

Image of me

New member
נושא מעניין.

אני לא בקיא ברזי הסטטיסטיקה - באיזה אחוז מהזוגות יש יחסים פתוחים - אבל לגבי הקשר שלי עם החבר שלי זה לא נכון בכלל. בשביל שנינו נשיקה או מזמוז עם מישהו אחר זאת בגידה. אני יודע שיהיה לי קשה מאד לראות אותו עושה דברים כאלה עם מישהו אחר, וזה הדדי, וזאת עילה לפרידה. אני לא מסכים עם ההכללה של האדם שציטטת לגבי "הקהילה ההומוסקסואלית כולה". כל זוג מחליט איך שנוח לו, ויש זוגות עם יחסים פתוחים וזוגות עם יחסים סגורים בשתי הקהילות. מהזוגות ההומוסקסואליים שאני מכיר, אין אף זוג עם יחסים פתוחים, ואני מכיר כמה אנשים שנפרדו מבני זוגם בגלל בגידה (בהגדרה הרגילה שלה). לא הייתי אף פעם במערכת יחסים עם אשה, אבל אני לא רואה סיבה שיהיה הבדל. מה שמשנה זה האנשים, לא המין שלהם.

detleth2

New member
אין כמעט הבדל

יש זוגות סטרייטים שהם בקשר פתוח ויש זוגות גייז בקשרים פתוחים. אני לא אהיה מסוגל להיות מאוהב במישהו ולהיות עם מישהו אחר אבל אין לי שום דבר נגד זה. אפשר לראות קשר מסויים בין פתיחות מינית של אנשים וליברליות לקשרים פתוחים ואילו אנשים שדוגלים בערכים של פעם או פרימיטיביים(הכוונה לכאלה שלא פתוחים לשום דרך חיים אחרת כולל הומוסקסואליות). מצד אחד אני מאמין שזיונים זה זיונים ואני אוהב להיות עם יותר מבן אדם אחד ומין אחד ולראות בזה כמו אומנות שצריך לחקור אבל אהבה זה משהו אחר לגמרי. ולהומואים ולסביות ואנשים בעלי נטייה חופשית ופתוחה להתנסויות יהיה יותר קל להיות בקשר פתוח מאשר אדם שכל חייו דגל על ערכים נורמטיביים וצרי אופק. אני לא חורץ פה את דבריי אלא מעלה נקודה מסויימת, אך כמובן שהדבר קשור לאופי הבן אדם ולאו דווקא למיניותו.

ככה

קודם כל, מצטרפת להמלצה על התוכנית :) טוב לדעת שיש עוד אנשים חוץ ממני שרואים ערוץ 8... אני לא חושבת שסטרייטים הם אלה שהגדירו איך מערכת יחסים צריכה להיראות, זה לא נכון גם "לזרוק" את זה עליהם. עובדה שקיימות תרבויות בהן היחסים הם לא מונוגמיים ואף אחד שם לא מעז לקשור את זה להומוסקסואליות. אני חושבת שמונוגמיה היא צורך בסיסי כמעט של כל אדם להיות נאהב ואהוב על ידי אותו בנאדם. משולשי אהבה מעולם לא הוכיחו עצמם כיעילים לאורך זמן ובלי סיבוכים מיותרים. אני חושבת שכל זוג מגדיר לעצמו את המוסכמות שלו. אני מסכימה שיש יותר פתיחות מינית בקהילה הגאה ויש לי כל מיני הסברים לזה אבל אני לא מעזה להגיד אותם בקול כי יסקלו אותי :) שוב, גם בקהילה יש אנשים שיותר "שמרנים" נקרא לזה ככה ויש כאלה שפורצים כל גבול. אבל יש גם המון סטרייטים כאלה. בגידה לדעתי היא רצון ונקיטה במהלכים מסוימים כדי להשיג מישהי אחרת בזמן שאני נמצאת עם מישהי אחת. בקשר לצורך במונוגמיה, אני חושבת שיש מקום לשאלה האם באמת יש דפוס כזה שאינו מונוגמי שהוא אמין? ז"א, האם באמת אפשר לאהוב במידה שווה מספר אנשים באותו זמן או שיחסים כאלה הם בעצם דפוס של אנשים שלא מסופקים משום דבר ורוצים לבלוע את העולם ויש ביחסים כאלה ריגוש וכלום לא. אני אשמח אם מישהו/י לא מונוגמי יסביר לי את זה... וכן, מערכות יחסים חד מיניות שונות מדו מיניות, לגמרי. אין לי כוח עכשיו להסביר למה...

featherhead

New member
לפי דעתי.

לפני שבעצם מגדירים מה זו בגידה, כל אחד צריך להגדיר עבור עצמו מה זה בשבילו "מערכת יחסים"- מהן הציפיות שלו ממערכת היחסים, מהי מידת הנאמנות ששומרים אחד כלפי השני, האם היא נועדה מראש להיות מערכת יחסים מונוגמית או לא.. ובעניין הזה, אין הבדל בין מערכת יחסים של סטרייטים לבין אחת כזו של זוגות חד מיניים. זה די ברור שלכל אדם יש הגדרה משלו למונח בגידה וכל אחד מתייחס לזה באופן שונה. חלק לא מתנגדים לכך שבני הזוג שלהם ישכבו עם אחרים בזמן שהם יחד (ובעיניהם זוהי אינה בגידה), אבל אני מאמין שמערכות יחסים אמורות להיות מבוססות על נאמנות ועל כנות (פיחס. אני לא מאמין שנאי אומר את זה. אני כזה אומו), ולכן בעיניי, בגידה היא כשאתה בוגד באמון של האחר בכל צורה שהיא. אבל יש לי שאלה שמעניינת אותי יותר- בגידה, לדעתכם, היא בגידה מעצם המעשה? או שיכולה להיות בגידה מעצם המחשבה על בגידה?

James Hammerton

New member
אני גם חושב

שעדיף להגדיר קודם את המצב החיובי (מהי נאמנות) לפני שמגדירים מהי בגידה. אבל בכל אופן, בעיני לשכב עם מישהו אחר, לנשק מישהו אחר או כל דבר כזה זו בהחלט בגידה. אני מצפה ממי שיהיה איתי בקשר רומנטי להיות 100 אחוז שלי בקטע הזה, בדיוק כמו שאני אהיה שלו. מעניין אותי לשמוע מה היא בגידה בעיני אותו אדם מהטלוויזיה... לדעתי "קשר" (רומנטי) הוא מעצם הגדרתו מונוגמי. אם אתה שוכב עם כמה פרטנרים אתה לא נמצא בקשר אלא בקומונה. המחויבות של האנשים כלפיך מתחילה להצטמצם ולהעלם אחרי זמן מה של "מערכת יחסים פתוחה" שכזו. ככל שהמצב הזה נמשך יותר זמן כך הסיכוי לחזור לקשר "רגיל" קטן. האמת היא שלפי מה שנראה לי הדברים האלה נפוצים הרבה יותר אצל סטרייטים מאשר אצל גייז, אני חושב שאנחנו קצת יותר שמרנים בקטע הזה...

בשבילי....

כל דבר הוא בגידה.... גם נשיקה, שקרתה בטעות ובעקבות אלכוהול..... לדעתי בלי מונוגמיה זה בכלל לא קשר, מונוגמיה היא אחד ה"תנאים" לקשר רציני..... האמת היא שאני לא מכיר מספיק סיפורים של הומואים בשביל לשפוט, אז אין לי מה להגיד בקשר לנושא של הומואים וסטרייטים...... האמת היא שיש לי עוד שאלה: מה הייתם עושים, אם הייתם מגלים, שבן הזוג בגד בכם? אני הייתי נפרד ממנו/ה ישר, בלי לחשוב..... היה לי מקרה, שהייתה לי חברה, והתכוונתי למחרת להיפרד ממנה, ובאותו היום היה לי מצב עם מישהי שממש רציתי פעם, פשוט מישהי נורא שווה, ולא עשיתי כלום, כי עדיין הייתה לי חברה.... דפקתי את ההזדמנות שלי עם מישהי, שהיא בערך חלום נעוריי, אבל לא בגדתי בחברה שלי, ואני לא מתחרט על זה..... אני חושב שזה המעשה הנכון......

James Hammerton

New member
אני חושב שלפעמים יש נסיבות מקלות

ובני אדם יכולים לטעות. אני תמיד בעד לתת הזדמנות שניה לאנשים, בעיקר אם זו הייתה מעידה חד פעמית ועד אליה היה לכם קשר נפלא...

Image of me

New member
זה יפה מה שעשית ../images/Emo13.gif

אם החבר שלי היה בוגד בי, לא הייתי נפרד ממנו על המקום. בכל זאת הוא בן אדם והמינימום שאני יכול לתת לו זה הזדמנות להסביר את עצמו, ואם לא למדתי להקשיב לו אז מה היו שווים כל החודשים שלנו יחד?

למעלה