דיון חדש: THE GNOME

da1boy

New member
דיון חדש: THE GNOME

לפינק פלויד יש באלבום THE PIPER AT THE GATE OF DAWN שיר בשם THE GNOME, נום למי שלא יודע, זה יצור אגדתי (נדמה לי מאגדות באירופה) שמסמל את האדמה, ומשתמשים הרבה בדמות הזאת במוזיקה פסיכדלית... למישהו יש עוד מידע עליו, ולמה מרבים להשתמש בו להקות פסיכדליות משנות ה 60-70 ?

אגב Pictures...

יש לי את הסרט Message to Love שצולם ב-Isle of Wight Festival בשנת 70'. יש שם קטע של אמרסון, לייק ופאלמר שנקרא בסרט Pictures at an Exhibition. בדקתי את רשימת השירים באלבום שזה שמו ואין שם קטע שנקרא ככה. האם הוא קיים בכלל? [מצטער על האוף-טופיק הקטן]

oribarak

New member
אם הבנתי נכון את הכוונה שלך

pictures at the exhibition זו יצירה של קורסקוב אם אני לא טועה, רמיסקי קורסקוב, יצירה קלאסית לכל דבר..פסנתר וכדומה. אמרסון לייק ופאלמר לקחו את היצירה, ושידרגו אותה, וחילקו אותה לתת נושאים...הדבר הגדול נקרא pictures at the exhibition כי בעיקרון ה main theme של היצירה נשמר, אבל שודרג...למיטב הפרוגיות

אני יודע שזה עיבוד ליצירה קלאסית.

אני שואל אם יש רצועה באלבום של אמרסון, לייק ופאלמר שזה השם שלה.

חרטושה

New member
אני מחבבת נומים

אני חיה עם שבעה כאלה
. האמת היא שכפי שהבנתי הנומים קשורים לאלמנטים (יסודות) (ומי שמשחק heroes מבין למה אני מתכוונת) . האלמנטים הם יצורים מיתיים , בדרך כלל סוג של ספיריט (spirit) ואין לזה לדעתי תרגום נכון בעברית, שקשורים או מורכבים ממש מאחד מארבעת היסודות שהאלכימאים כ"כ אהבו (מים, אוויר, אש, אדמה). הנומים הם למעשה סוג של spirit - אלמנט, שמקושר לאדמה. אני חושבת שהרבה לפני שהנומים הופיעו בשירים פסיכדליים, הם הופיעו באגדות, כולל אלה של האחים גרים (הם משויכים למיתולוגיה של ארצות סקנדינביה, צפון אירופה, מרכזה ומזרחה). ואולי, סתם ניחוש, בדיוק בגלל זה הם התאימו כ"כ לתרבות הפסיכדלית. הם משויכים לסיפורי אגדות, כלומר למשהו ילדותי ולא רציונלי, מיתי (מלשון מיתולוגיה) קסום ולא מוחשי ופיזי וחומרי, וזה די הולם למה שניסו להעביר באותם שירים, לא?

חרטושה

New member
נראה לי שכן, למרות

שבעברית אומרים גמדי גינה- ( Garden Gnomes) ולא ננסי גינה.

THC MaN

New member
מישהו מכיר Shpongle?

יש להם טראק שנקרא New way to say hooray.. הטראק מתאר (זה עם מילים) עישון DMT למי שמכיר.. לא משנה בקיצור יש לו שם שורה שבה הוא אומר : The gnomes have learned a new way to say hooray.. זה מזכיר לי את השיר של פינק פלוייד.. מעניין אם קרצו לשיר הזה או שסתם במקרה.. אגב, בכלל אני ממליץ על שפונגל.. זה מוזיקה אלקטרונית משובחת (זה לא טראנסים כאלה).. בדיסק האחרון שלהם (נראה לי קוראים לו nothing lost) הם לוקחים סוגי מוזיקה שונים מהעולם והופכים אותם למודרניים ואלקטרוניים.. יש שם אפילו טראק שנקרא Shnitzl in the negev שמזכיר את ימי תחילת הקרחנות בישראל ופסטיבל Drugless למי שזוכר. מומלץ

חרטושה

New member
הם בטוח קרצו לשיר הזה

או אם הם מתלהבים אז הם קרצו למצב בו נוצר השיר הזה.

למעלה