דיון וידאו לסופש

Half Halt

New member
דיון וידאו לסופש

מה דעתכם על השימוש בסוסים בתצוגות האלה?
מה אתם הייתם עושים במצב כזה?
מי התנהג בצורה המטומטמת ביותר בכל הסרטון?
ושאלת בונוס: מצאו את ההורסמן...

jgut

New member
וואו, זה היה קשה לצפיה

אני לא יודעת איפה להתחיל. האם כתוב איפשהו מה שלום הסוס שבסוף שכב על הרצפה?

בגלל שאני קצת קצרה בזמן, רק אציין שהיה בעיני כמה נקודות בעיתיות.
הכי בולט לעין זה שרדפו אחרי הסוסים ונתנו להם להיכנס פנימה, כשהדבר הנכון בעיני היה לתת להם לרוץ בחוץ ולהתעייף.

חוץ מזה לא ברור לי איך נוהגים (בשתי המשמעויות) בכרכרה כזו כשסוס מתחיל לעשות באקים או לפרוץ. האם זה כמו כשרוכבים? ההגיון אומר לי שכן.

בנוסף אם הייתי מהמשתתפים עם הסוסים בצד, הייתי מוצאת לנכון לצאת מהכרכרה ולנתק אותם ממנה. אולי זה לא הדבר הכי חינוכי לעשות, אבל זה ניראה לי יותר בטיחותי.

jgut

New member
הראתי אתמול את הסרטון בחווה

בדיוק עלתה השאלה הזו.
שלחתי את הסרטון בוואטסאפ ואפשר היה לשמוע את כולם מסביב אומרים "אוי, אוי, אאוץ', אוי". במן תיאום שכזה.

אגב מי שהיתה בתפקיד הכרוז ניסתה מידי פעם להגיד להם לשמור את הסוס על הגדר במסלול החיצוני.

זה ניראה לי כמו חוויה מאוד לא נעימה. לא הייתי רוצה להיות במקום אף אחד שם.

giri

New member
אחרי חיפוש קצר בהערות לסרטון

מצאתי התייחסות לסוסים ולנהגים שהיו מעורבים בתקרית, אני לא יודעת האם זה מקור מהימן. בכל מקרה הכותב טוען שלכולם שלום.
מביאה את התגובה שלו כאן:
"It was shot at Springfield, Illinois State Fairgrounds...problems in the past with bees. The gentleman, Paul Heiman at the whip has won nuemerous championships in driving, his horse is the first out of control. He suffered brusies, his horse was fine & went on to win in Louisville. The horse at the end is Roustabout+, the whip was Terry Conroy, she suffered a fractured hip, she has won hundreds of classes and is an expert in harness driving... He was fine & showed later in the season. "

kenz

New member
אויש.

איפה תמרורי האזהרה...

מה דעתי לשימוש בסוסים... הממ.. לא יודעת, מבחינתי זה לאו דווקא שונה מתחרויות וכדו'.
מה הייתי עושה במצב זה, נותנת לסוס לרוץ, ובמקום להפריע לו, להכווין אותו לכיוון הגדר, ולפנות משם כל גורם מפריע, שירוץ, שיתעייף, אבל שלא יסכן את עצמו אוסוים (ואנשים) אחרים במרכז.
מי התנהג בצורה מטומטמת... לזה אני אוהבת את הדביל ב1:06(להלן, "אוי, יש סוס מאחורי..."), הדביל ב1:10, הדביל 1:32 (להלן הנדרס), והסתומים שלא הוציאו את הסוסים שלהם מהזירה (או לפחות נתקו מהכרכרות) ... עזבו, יש פה הרבה, התחרות קשה.
מצאו את ההורסמן - בבית הקפה שליד... :) או... היה חולה באותו בוקר...

ג'יז... מראות קשים.

kenz

New member
אני רק חייבת להבין

איך לעזאזל הגעת לסרטון הזה ?
מה לעזאזל היה הטריגר ?

Half Halt

New member
שמעתי שיר מדהים של נורית גלרון

(נפרדנו כך), עלתה לי בצד של היוטיוב הצעה לסרטון של הדפקט שעושה עבודה טבעית עם הסוסים (פארלי או משהו).
נכנסתי לזה, ואחרי דקה ומשהו של מצלמה רועדת וכתוביות שמתארות איך הוא מרביץ לסוס שלא רצה לשתף פעולה באמצע מופע, הסחרחורת גרמה לי ללחוץ על סרטון אחר, והננו כאן.
תתפלאי כמה דברים מעניינים יש באינטרנט כשצריך ללמוד!

popi199

New member
כמה טמטום

לדעתי אפשר להכתיר את הבחור שהחליט לעצור את הסוס בגופו למטומטם הראשי, הוא בטח לא יעשה את זה שוב, הסגנים שלו זה כל אותם אנשים שרדפו אחרי הסוסים...

במקרה כזה הייתי מנסה לפנות את האנשים והסוסים מהמגרש ונותנת לסוס אחד לרוץ או מנסה לנתב אותו למקום קטן יותר. אגב אפשר גם יכולים לקרות לשים שני סוסים עם לאסו שיכולים לאגף ולהשתלט על סוס מתפרע, אבל מן הסתם זה משהו שצריך להעריך לו מראש.

חוץ מזה לעומת שאר התגובות אני חושבת שזה ספורט אידיוטי ומיותר ומעבר לזה סוס שמוביל עגלה צריך להיות מאד רגוע והסוסים נראים לא שקטים מהתחלה....לפני שמכניסים סוס לסיטואציה כזו צריך כפליים לוודא שהוא מוכן לזה.

hanyou12

New member
ראיתי את זה לפני כמה זמן

אני לא יודעת עד כמה הספורט הזה מטומטם או לא. בעבר כשהייתי בניו-המפשייר ראיתי גם תחרויות של סחיבת בולי עץ ארוכים בין שני טורים של קונוסים (כשעל הקונוסים כדורי טניס וכל אחד שנופל זה פנלטי), וגם תחרות של גרירת טון לבנים בזוגות (צמדים של סוסי ענק). אז ככה שזה עוד לדעתי הפחות מטומטם שקיים. מה שכן אני מסכימה שהסוסים היו ממש לא רגועים מההתחלה אבל יש מצב שזה הכל בגלל הסוס הבעייתי האחד ושבלעדיו הם היו נכנסים למקצה בלי הסטרס. זה עדיין לא מצדיק להיכנס איתם למקצה כשהם ככה, היו צריכים לדחות את המקצה או לפסול את הסוס הבעייתי.
זה שחסם את הסוס בגופו הוא המטומטם מבחינתי אבל יש מצב שזה פשוט האגו שלו שאמר לו לעשות את זה, לא עושה אותו פחות מטומטם... וההורסמן? אולי האישה שכרזה, אבל אם היא באמת הייתה הורסמן היא הייתה יורדת לשם ועוזרת להם...

giri

New member
מה מטומטם בתחרויות גרירה?

לאנשים זה לא מטומטם להרים משקולות ולסוסי משא זה מטומטם לבדוק כמה הם יכולים לגרור?
ד"א התחרות של גרירת משאות כבדים בזוגות היא לא פחות מבחן של עבודת הנהג והתיאום בין הסוסים מאשר כוחם.
אם כבר מטומטם... אני חושבת שבתואר הספורט ההזוי בעיני זוכה זה שקופצים בסקי כשסוס גורר אותך.

ולגבי התחרות הזו - אני לא חושבת שיש הבדל בינה לבין תחרויות אחרות בהכרח. אם כבר הייתי אומרת שכל תחרות שבה הסוסים עובדים במקביל היא בעלת פוטנציאל לבעיות הדדיות יותר מאשר תחרויות בהן סוס נכנס לבד לזירה ומפגין ביצועים. כשהסוס לבד גם אם הוא נלחץ הוא לא מסכן אף סוס אחר.
אין ספק שמוזר שאין מנגנון שחרור מהיר לעגלות, וכן, היה צריך לשמור את הסוס המשתולל בחוץ אבל גם לנתק את כל שאר הסוסים מהעגלות. קצת הופתעתי שבסוף הסרטון עוד היה סוס אחד שנשאר רתום, מה הרעיון הגדול לא ברור לי.
צפיה מאד לא נעימה.

Half Halt

New member

hanyou12

New member
גם הרמת משקולות ופיתוח גוף אצל בני אדם

זה מטומטם לדעתי... אבל אם נדבר על הסוסים, אז במבחן של גרירת לוג זה עוד איכשהו הגיוני שיש פה בחינה של הנהג ולאו דווקא של הסוסים ואז זה יותר מעניין. בתחרות של הטון לבנים זה טמטום טהור. לא שאני אומרת שהסוסים סובלים מזה, זה ממש בהמות הסוסים שראיתי שם ובשבילם המשיכה הזו היא בטח משחק ילדים אבל אין שום דבר מאתגר בזה לא לנהג ולא לסוסים. לא צריך לכוון, לא צריך לתאם, רק למשוך כמה שיותר רחוק וסיימנו.
תחרויות של כוח לא עושות לי את זה, גם לא אצל בני אדם ובטח שלא אצל סוסים. זה ספורט מיותר לטעמי, בכל הגזעים

giri

New member
שטויות במיץ עגבניות

את לא מכירה ולא מבינה משהו אז החלטת שהוא מטומטם.
נו שוין - לא חסרים אנשים שיגידו שלעלות לאוכף ולהריץ סוס במעגלים זה לא ספורט וזה מטומטם. בורות יש בשפע.

הייתי מזמינה אותך בשמחה להגיע לאחת התחרויות ה"מטומטמות" הללו כדברייך ולראות עד כמה מה שכתבת הוא פשוט שטויות במיץ. הסוסים צריכים להיות בתיאום מושלם, כי אם הם לא, הם לא יכולים לגרור את המשא. התחרויות הללו שואבות ממסורת של עבודות חווה. עד היום ישנן חוות חקלאיות שמשתמשות בסוסי משא לעבודה, וכשמחרשה או עגלה עמוסה נתקעות בבוץ, הדרך היחידה לחלץ אותן היא לרתום את סוסי המשא ולנצל את כוחם בצורה נכונה.
יצא לי להיות כמה פעמים בתחרויות משיכה כאלו, ואני יכולה להגיד לך שמספיקה טעות קטנה של הרכב והסוסים יוצאים מתיאום, ומהר מאד הם מושכים לסירוגין וכלום לא זז, או שהם מחליקים הצידה, ובשורה התחתונה לא צולחים במלאכה.
ולגבי האם הרמת משקולות ופיתוח הגוף אצל בני אדם זה מטומטם או לא... הצעה ידידותית - אולי לפני שאת פוסלת במחי יד את התחביבים, הספורט או העיסוק של הרבה מאד אנשים, תשקיעי טיפה יותר מאמץ בללמוד אודותם, ולא לכתוב דברים כל כך בוטים בלי שום ידע ורקע. השאלה של איזה ספורט הוא "חכם" ואיזה "מטומטם" היא בכלל שאלה די מטומטמת בעיני, אבל אם חייבים לעסוק בה את צריכה שיהיו לך טיעונים מאד משכנעים שיתמכו בדעתך על מנת למחוק תעשיה שלמה ואת כל מי שעוסק בה. מה עושה יידוי פטיש יותר חכם מהרמת משקולות? או ריצת משוכות? או סקווש? או ספינינג? או שחמט?
תחרויות של כח לא עושות לך את זה - סבבה, אבל לידיעתך (מהיכרות אישית עם אתלט) גם הרמת משקולות דורשת טכניקה. זאת ועוד - גם אם היה כזה דבר, תחרות של כח בלבד, מי את שתחליטי שבגלל שזה לא עושה לך את זה אז זה "מטומטם"?

hanyou12

New member
במקרה

השין-גימליסט שלנו הוא מר ישראל בפיתוח גוף (לא יודעת לאיזו קטגורית גיל או משקל אבל זכה). דיברנו הרבה על מה שהוא עושה, על הטכניקה, על הדיאטה שלו וכו'. ממה שהוא מספר זה סבל טהור - בגלל הדיאטה הוא לא ישן כמו שצריך, לא עובד כמו שהוא רוצה, מערכת היחסים שלו סבלה מאוד כי הוא היה עצבני כל הזמן. אחרי שזכה שאלתי אותו אם הוא היה עושה את זה שוב והוא אמר שלעולם לא, גם לא בעבור כסף. הוא אמר שזה לא שווה את זה ושעדיף להתעסק בסוגי ספורט אחרים שלא דורשים הרעבה של הגוף או אורח חיים לא בריא.
אני חושבת שכשלוקחים את הכל לקיצונויות (ובתחרויות של פיתוח גוף לוקחים דברים לקיצון), שום דבר טוב לא יכול לצמוח מזה. בגלל זה אני כנראה לא מתחרה.
זה דבר אחד לעשות ספורט כדי להיות בריאה, זה דבר אחר לגמריי להיכנס לזה כל כך עמוק פנימה עד שאת פוגעת בעצמך. הוא היה מספר לי שלחץ הדם שלו היה נע בסקאלה כל כך רחבה בין נמוך מדי לגבוה מדי בגלל הדיאטה - איך בדיוק ספורט אמור לגרום לזה לקרות? ספורט אמור לגרום לנו להיות בריאים לא חולים...
אני חושבת אותו דבר לגבי הסוסים. זה דבר אחד להשתמש בהם כדי לחלץ עגלה מהבוץ או לחרוש שדה, זה דבר אחר לגרום להם למשוך טון לבנים סתם בשביל ההנאה שלנו. אותו כנ"ל לגבי כל תחום ספורט אחר שבו עלולות להיגרם להם פציעות. וזו כנראה הסיבה שאני לא מתחרה, שוב. מאוד כיף לי ללמוד את האלמנטים ולבצע אותם ברוגע, בנחת ובלי הלחץ להצליח אבל לא בא לי להניח את הסוס במקום שבו אני עלולה לדרוש ממנו יותר ממה שהוא יכול.
אני מתנצלת אם הדברים שלי נשמעו בוטים. אני כנראה באמת לא מבינה את הקונספט של התיאום בנוגע למשיכת הלבנים ותודה שהארת את עיניי בנושא. זה תמיד טוב ללמוד משהו חדש! אבל אם כי זה אולי ספורט שהוא חכם לנהג, אני חושבת שהוא בהחלט לא חכם לסוס. ייתכן שהתכוונתי שהטמטום לא נובע מבחינת רמת המורכבות אלא מבחינת הניצול המבוזבז של החיה לדעתי. היה עדיף שיישארו בחווה ויחרשו מאשר יציגו לכולנו כמה יפה הם מושכים אבנים...
רק כדי לסכם, הייתי בהרבה תחרויות כאלה בילדותי כשנסענו עם אבא שלי בשליחויות לניו המפשייר. אני זוכרת לפחות פעמיים סוסים שהתמוטטו באמצע המשיכה. אחד קם אחרי ששחררו אותו מהמרתמה - הוא היה סוס חום עם שיערות בלונדיניות ברגליים. השני נגרר בסופו של דבר על ידי טרקטור, סוס שחור יפהפה... לראות את כל הגודל והעוצמה הזו נופלים רק בגלל הגחמות שלנו היה נוראי בעיני. אגב זה זה מעולם לא קרה בתחרויות של משיכת הלוגים.

jgut

New member
את מתארת מקרים קשים

ואכן זה לא תקין שזה קורה.
העניין הוא, שהדברים האלה יכולים לקרות (ואכן קורים) בהרבה נסיבות אחרות. נניח טיולים, מגרשי רכיבה וכו'.
לדעתי לא צריך לקחת מקרים ספיציפים שקרו ולהניח אותם על תחום שלם. כי אז היינו יכולים להניח שסוסים הם חיה רעה (היו מקרים שסוסים הרגו בני אדם). רכיבה היא תמיד דבר מתעלל (כי יש רוכבים שאכן מתעללים). ועוד...

לדעתי במצבים כאלה, חשוב להבין מה היו הנסיבות למקרה ואיך דואגים שלא יחזרו על עצמם. כמובן שצריך להשקיע מחשבה מראש איך למנוע את הדברים. העניין הוא שלא כל בני אדם טורחים לעשות זאת.
אולי אפילו במקרים שאת ראית, לא היה שום התעללות והדברים קרו כתאונה מצערת.

giri

New member
היטבת לכתוב בדיוק את מה שעמדתי לומר

ולכן אסתפק ב
ולא אוסיף

למעלה