שטויות במיץ עגבניות
את לא מכירה ולא מבינה משהו אז החלטת שהוא מטומטם.
נו שוין - לא חסרים אנשים שיגידו שלעלות לאוכף ולהריץ סוס במעגלים זה לא ספורט וזה מטומטם. בורות יש בשפע.
הייתי מזמינה אותך בשמחה להגיע לאחת התחרויות ה"מטומטמות" הללו כדברייך ולראות עד כמה מה שכתבת הוא פשוט שטויות במיץ. הסוסים צריכים להיות בתיאום מושלם, כי אם הם לא, הם לא יכולים לגרור את המשא. התחרויות הללו שואבות ממסורת של עבודות חווה. עד היום ישנן חוות חקלאיות שמשתמשות בסוסי משא לעבודה, וכשמחרשה או עגלה עמוסה נתקעות בבוץ, הדרך היחידה לחלץ אותן היא לרתום את סוסי המשא ולנצל את כוחם בצורה נכונה.
יצא לי להיות כמה פעמים בתחרויות משיכה כאלו, ואני יכולה להגיד לך שמספיקה טעות קטנה של הרכב והסוסים יוצאים מתיאום, ומהר מאד הם מושכים לסירוגין וכלום לא זז, או שהם מחליקים הצידה, ובשורה התחתונה לא צולחים במלאכה.
ולגבי האם הרמת משקולות ופיתוח הגוף אצל בני אדם זה מטומטם או לא... הצעה ידידותית - אולי לפני שאת פוסלת במחי יד את התחביבים, הספורט או העיסוק של הרבה מאד אנשים, תשקיעי טיפה יותר מאמץ בללמוד אודותם, ולא לכתוב דברים כל כך בוטים בלי שום ידע ורקע. השאלה של איזה ספורט הוא "חכם" ואיזה "מטומטם" היא בכלל שאלה די מטומטמת בעיני, אבל אם חייבים לעסוק בה את צריכה שיהיו לך טיעונים מאד משכנעים שיתמכו בדעתך על מנת למחוק תעשיה שלמה ואת כל מי שעוסק בה. מה עושה יידוי פטיש יותר חכם מהרמת משקולות? או ריצת משוכות? או סקווש? או ספינינג? או שחמט?
תחרויות של כח לא עושות לך את זה - סבבה, אבל לידיעתך (מהיכרות אישית עם אתלט) גם הרמת משקולות דורשת טכניקה. זאת ועוד - גם אם היה כזה דבר, תחרות של כח בלבד, מי את שתחליטי שבגלל שזה לא עושה לך את זה אז זה "מטומטם"?