דיון הרבעות........

דיון הרבעות........

מה אתם חושבים על להרביע סוסה עובדת (יענו סוסה שעדיין רוכיפ עליה אבל ברגע שהיא תיכנס להריון יתחשבו בזה!) באיזה גיל הייתם מרביעים את הסוסה אם הייתה לכם סוסה?!?! עם איזה סוס (סטאליון קיים.....)?!?!?!?!?!?!?! ושאלה שלי.... מה ההשפעות של הגיל על ההריון?! עד איזה גיל מותר וכדאי להרביע?!

shaililo

New member
פפפפ...טוב../images/Emo28.gif

אז ממה שנעם אמר לי, אפשר לעבוד עם סוסה בהריון עד ממש מאוחר. נעם עבד עם סוסה שהייתה לו בהריון עד סוף ההריון ובחודש העשירי גם זכה מקום ראשון באליפות הצפון... זה היה מזמן. אפשר לעבוד עם הסוסה כל עוד היא בכושר, ולעבוד איתה הרבה. אין לי מושג באיזה גיל.. ועם מי להרביע זה תלוי מה את רוצה...

תראי...

זה ממש תלוי למה את רוצה את זה... אם בשביל למכור אז זה ממש תלוי לך איזה סוג הסוסה עם היא גזעית וכל שאר התכונות שה וגם קחי בחשבון כמה כסף עולה הרבעה עם סטאליון ברמה גבוהה כזו... אם זה סתם בשביל הכיף או בשביל להרגיע את הסוס (עד כמה שהבנתי סוסות בהריון הם יותר רגועות) אז זה לא הכי משנה.... וקחי גם בחשבון שזה עלול להשבית לך את הסוסה לזמן מה לפני ההמלטה וקצת גם אחריה...ושיש מצב שתצתרכי ווטרינר אם יהיו בעיות ושתצתרכי בדיקה שאיון לך במקרה תאומים... הקיצר זה סיפור יקר.. אם יש לך את הכסף ואת הראש זה סבבה אם לא- תרדי מזה!

i love rama

New member
אני......

את הסוסה שלי מרביעים עוד שבועיים עם אפלוסה- בדרישה הבאה... והיא עובדת כמעט כל יום בחווה אבל שהיא תיכנס להריון יפיחתו את זה בהרבה!! אני הייתי מרביעה את הסוסה מגיל חמש בערך עד גיל 20 בגלל שהשרירים יחלשו ובסוף הבטן שלה תיהיה על רולרבליידס מרוב שהיא תיפול- הרבעות בהפרש של שנתיים או יותר! השפעות על הגיל הם תשישות רחמית- אם ככה אומרים ויש עוד- השרירים בבטן וברחם נחלשים ובסוף הבטן נופלת... נראה לי שכדאי להרביע עד גיל עשרים ו.... = תלוי בסוסה

אההמ.../images/Emo85.gif

לכל הלא מבינים- סימן שאלה- ? - הוא כאמור, לשאלה. שלושה סימני שאלה ויותר - ??? - זה לשאלה כאילו מופתעת. סימן קריאה - ! - זה למשו חשוב. שלושה סימני שאלה ויותר - !!! - זה למשהו נורא חשוב. סימן שאלה וסימן קריאה - ?! - הפתעה- או ציניות. קפיש? פשוט זה נורא לא נעים לראות את ההודעות אם כל הסימנים האלה... טוב
אז ככה- אם הייתה לי סוסה הייתי מרביעה אותה פעם ראשונה (נורא תלוי בגזע ובכושר שלה וכו') בין גיל 6-8. כמובן שהיא תמשיך לעבוד, אבל פחות וככה בין ה2\3 חודשים אחרונים היא תפסיק לעבוד. עד גיל 20 בערך... אין טעם להרוג את הסוסה. כמובן הפרש של שנתיים לפחות! הרי עדיף שהסוסה לא תהפוך למכונת וולדות- מה גם שזה לא בריא. וזהו בערך... אני הייתי מרביעה אותה עם סוס טוב- כל עוד שאני יודעת שיש טעם להרביע אותה איתו. אם היא סוסה מקומית- חבל לך על הכסף. תרביעי אותה עם סוס מקומי יפה. כי את פשוט לא תצליחי למכור את הסייח.

i love rama

New member
אין לי רגש לכל הסימנים האלה אני..

אוהבת אותם- כיף לכתוב אותם!!!! חחח......

אני אם כבר הייתי...

מרביעה בסביבות גיל 4-5 אוליי אפילו 3... ומפסיקה קצת יותר מוקדם מ20...בסביבות 18... מה?! תנו לסוסה להזדקן בשקט!!

i love rama

New member
אני ראיתי סוסה שבגיל 2 וחצי שלוש

הרביעו אותה והיה שווה לעשות את זה כי היא מהממת

זה טוב להרביע בכזה גיל צעיר?!@?!?

חחח היום נכנסו אנשים לחווה ואמרו לי שמיסי יפה (בעעעעעע....חסרי טעם!!) ושאלו למה אני לא מרביעה אותה!! חחחחח

i love rama

New member
לא יודעת היא סוסה מהממת אז

הם רוצים להוציא ממנה הרבה ולדות ולמכור כי יש לה קוי דם טובים לאללה... והיא מזה פצצה סוף הדרך!!

shaililo

New member
כן! תרביעי אותה עם פיקולו!!!../images/Emo28.gif

זה יוצא יפה! פעם הרבענו סוסה אחת לבנה.... וזה יוצא ממש יפה... מן חום בהיר כזה... עם גרביים שחורות ורעמה וזנב שחוריםםםםםםם......

אם אני ארביע אותה

זה כנראה יהיה עם פיקולו!!! אני ממש אוהבת אותו הוא יפיפה לפי דעתי! ואני חייבת סוס כהה כמה שיותר! אבל אמרת שיש סיכוי קטן שיסרסו אותו לא??!?

למעלה