דיון: הטיול הגדול

דיון: הטיול הגדול

מה אתם חשובים על הטיול הגדול? דבר חובה לעשיה או ניתן לויתור? אני למשל לא ממש מתלהב..,לא ממש בוער בעצמותיי להיות חצי שנה עכשיו בדרום אמריקה ואני חושב שזו סתם אופנת עדר.

העצלנית

New member
היי אני חדשה

אבל דווקא יש לי מה להגיד. קודם כל ממש תלוי בך ואם לא בא לך אז סבבה. אני אישית התחלתי לעבוד לפני השחרור ועבדתי חצי שנה ברצף משרה מלאה (6 ימים בשבוע) תוך כדי זה למדתי נהיגה בקיצור הרגשתי שאני משתגעת כבר. גם אני לא רציתי ולא עניין אותי (כרגע) דרום אמריקה,הודו וכו' ולכן החלטתי לנסוע להתנדב בחו"ל בסוף הגעתי ליוון והייתי שם שלושה חודשים בבית חולים לחיות בר אוצנם חצי שנה עבודה הלכה על הטיול ואני מתחילה מאפס אבל הכרתי מלא אנשים וגם אם לא ממש יצא לי להסתובב הרגשתי שאני תורמת. בפעם הבאה אני אטייל יותר. אבל החודשים האלה נתנו לי פוש רציני להמשך החיים וגרמו לי לרצות לחזור ליוון.

iritki

New member
זה ממש לא חובה לדעתי

גם אני עד לפני חודש שהתחילו הלימודים לא הרגשתי שאני רוצה להיזרק איפשהו חצי שנה ושזה לא ממש מתאים לי החברות הקרובות שלי עוד לא הגיעו לשלב הזה כי הן השתחררו לפני או התחילו ללמוד מוקדם או משהו. לי הייתה שנה בין הלימודים לצבא וזה עבדתי והרגשתי שאני אל רוצה לבזבז את כל הכסף על טיול, אז חסכחתי ללימודים ועשיתי שני טיולים קצרים באירופה - אחד רק שלי ושל חברה לאמסטרדם ואחד עם המשפחה לספרד. אחרי שהגעתי למעונות והתחלתי ללמוד ראיתי שבאמת המון אנשים מכירים אחד את השני מהטיול בניו זילנד\דרום אמריקה ומדברים על זה המון, אני לא מתחרטת שלא עשיתי טיול כי באמת לא התאים לי אז אבל אני כן מבינה קצת מה הכיף הגדול ומקווה לעשות טיול אחרי התואר כל אחד ומה שמתאים לו

זה לא שאלה של טרנד וכל אחד לגופו

הרי למה כולם טסים לחול אחרי הצבא, משום שכולם רוצים לברוח מהמסגרות וכולם רוצים חופש וכולם רוצים למצוא את עצמם. אם זה לא מתחבר לך הדרך הזאת, אם נגיד את רוצה כבר להתחיל את החיים שלך בקריירה ולימודים, אז אחלה. אם אתה רוצה סתם לעבוד ולחיות בבית איזה עוד שנה גם אחלה. אני למשל רוצה לברוח מהמסגרות ועוד אחרי שלוש שנים של צבא שהוציא לי את המיץ אני מחפש לראות את העולם ולדעת שיש עוד הרבה חוץ מישראל. רוצה להרחיב אופקים רוצה ללמוד דברים חדשים ורוצה להכיר את עצמי כך יותר טוב, וזהו הדרך שלי לעשות זאת, וגם של הרבה אחרים. לא כל אחד חייב להתחבר אליה ולא כל אחד חייב לעשות אותה. אני חושב שזה פלוס אבל.

למעלה