אינדיאנה הייתה תמיד ממהרת לי ועושה טרוט מהיר במקום ג'וג אז רותי אמרה לי לעשות.. אממ.. זה קצת קשה להסביר אבל אם תבינו שיהיה... להחזיק אותה קצר וכל פעם שהיא ממהרת למשוך ואם היא יורדת להליכה לדרבן.. ובסוף היא באמץת עשתה ג'וג מושלם!!! אני מקווה שהבנתם נכון.....
אמממ... איזה בעית רכיבה הייתה לי? אה כן! הייתי על צ'אמבלו, והוא פשוט לא זז! לא משנה מה עשיתי, לחצתי עליו עם השוק, עם הקרסול... כלום לא עזר! פנתה עלי המדריכה שלי ופתאום הבינה מה הבעיה שלי, היא אמרה לי לקצר בחצי את המושכות. בגלל שלצ'אמבלו יש צוואר נורא קצת וראש גבוה מאוד לא שמים לב שהמושכות ארוכות. אז קיצרתי את המושכות והוא התחיל לזוז! לטרוט, קאנטר, הליכה ועצירה...
מעבר לרגל לא נכונה בקאנטר- צריך פשוט לעבוד על הגמישות של הצד שהם לא מוכנים לעבור אליו בטרוט...ואז לעשות מעבר מאוד ברור לפי כל הכללים...וסביר להניח שהסוס יעבור על רגל נכונה. בקשר לסוסים פחדנים שנבהלים- צריך פשוט מאוד לעבוד איתם ולהכניס אותם למסגרת, כשהסוס מכונס הוא נבהל הרבה פחות. גם חשוב לעבור איתו ליד הדבר שהוא מפחד ממנו ובהתחלה לעשות כיפוף נגד הצד של הדבר המפחיד. סוס שלא מגיב לרגל או מה שנקרא סוס עצלן.. יש תרגילים לחדד את הסוס לרגל...לדוגמה: אם צריך להפעיל הרבה כח כדי שהסוס יעבור לקאנטר- בכל מעבר לוחצים בעדינות ואם הסוס לא מגיב כמו שצריך הוא צריך לקבל שוט קטן / דורבן קטן / בעיטה קטנה כדי שיעירו אותו והוא ידע שהוא לא עושה את זה טוב..אח"כ צריך לעשות עוד מעבר וככה לעבוד עם הסוס מידי אימון ואימון עד שהוא יגיב טוב יותר לרגל.. אותו דבר בקשר לפתיחת צעד בטרוט או בקאנטר וכו'...
רוב מי שיש לו בעיה לעשות מעבר נכון לקאנטר רוב הסיכויים שיהיה לו אפילו יותר קשה לעשות לגילד נכון... וגם בשביל לגילד נכון צריך לעבוד על גמישות וכיפופים נכונים...