תשובות- קצת חופר אבל מילא.
נראה לי שלמעשה השתנה יותר ממה שאני יכולה/ מסוגלת כרגע לראות אבל אענה בכל זאת.
מה בחיים שלכן השתנה בתקופה/שנה/שנים האחרונות?
קודם כל נכנסתי להפרעות אכילה. אפשר לומר שלפני זה הייתי ילדה תמימה בת 12 שהולכת לבית ספר,חוזרת הביתה, הולכת לשיעור ריקוד, מכינה שיעורי בית והולכת לישון.
תמיד הייתי ילדה טובה, אפילו טובה מידי. לא הברזתי משיעורים, לא התחצפתי למורים, כלום. כשהגעתי לחטיבה,הייתי פתאום זרה בין אנשים זרים. לא אותו בית ספר יסודי ולא אותם מורים. ואפשר לומר שרוב האנשים שהיו איתי בכיתה התעלמו ממני. הכל היה זר. אף פעם לא הייתי ׳׳אחת מהחברה׳׳. בגן- יסודי היו לי תמיד 2-3 חברות. אף פעם לא הייתי ׳׳מקובלת׳׳. אבל בחטיבה זה פתאום נהיה עולם אחר. נהייתי כבר לא ילדה.
באותה שנה גם קיבלתי מחזור וגופי גם נהיה זר לי.
החלטתי שלא מתאים לי. לא סיפרתי לאמא שלי בכלל שקיבלתי מחזור, ובאיזשהו יום החלטתי שאני עושה דיאטה. משם אתן לכן להשלים את התמונה בעצמכן.
מאז ועד היום עברתי המון שינויים, לקח לי המון זמן לקחת את עצמי בידיים בכל מיני מובנים,ויש לי עוד המון דרך. חיצונית התחלתי עם הזמן להראות יותר בסדר(אחרי המצב הקיצוני שהייתי בו שהדאיג המון אנשים) , בערך שנה אחרי שהחלטתי לטפל בעצמי, פסיכולוגית הייתי עדיין חולה .במשך שנים. המון מחשבות אובססיביות. המון דיכאון. המון בדידות. הפסקתי ללמוד לכמה שנים, ומתלמידה מצטיינת הפכתי לתלמידה עם ציונים בינוניים-.
חייבת לציין גם שהיו לי במהלך השנים האלה כמה ׳׳מעידות׳׳ של תקופות בהן אכלתי פחות במכוון או כי פחדתי להשמין.
בערך בי׳׳ב הדברים התחילו להשתפר לי. לקחתי את עצמי בידיים וחזרתי ללמוד וברצינות, ואפילו שזאת הייתה השנה היחידה בתיכון שבאמת למדתי בה, הוצאתי בגרות מעולה.
מאז התחלתי שירות לאומי והכרתי המון אנשים, ואני בפירוש לא סגורה כמו שהייתי(עוד יש המון עבודה.). אני הרבה פחות אובססיבית. פעם הייתי סופרת קלוריות, כותבת יומני אכילה. נשקלת כל בוקר.
כרגע אני נמנעת מלהשקל כי זה עושה לי רע, אבל משתדלת לשמור על איזון ולא להיות בקצוות.
נהייתי יותר בוגרת, חכמה, יותר כיף לדבר איתי.התחלתי לעסוק באומנות וגיליתי שזה נורא מתאים לי. נהייתי בהרבה מובנים עצמאית. נהייתי יותר פתוחה ויודעת לקחת דברים ביותר הומור וקלות.
נהיו לי קצת יותר חיי חברה(לא מפוארים אבל עדיין), היה לי חבר רציני ואחריו היו עוד כמה שרובם די פגעו בי.
ומה גרם לשינוי? כוח רצון,בחירות שעשיתי ושינויים שקרו מכורח נסיבות החיים.
ומה לא השתנה? עדיין סגורה במובנים מסוימים. עדיין חסרת ביטחון.
ואיך אתן מרגישות עם מה שהשתנה? ועם מה שלא השתנה? קצת חבל לי שלא השתנתי יותר בקטע החברתי, ושהיה לי רק קשר אחד. עדיין קשה לעכל את השינויים אבל אני חושבת שלמרות כל מיני תקופות של ריגרסיה, המגמה היא חיובית.
מה הכי הייתן רוצות שישתנה? הייתי רוצה להמשיך את חיי העצמאות, לעזוב את הבית, להתחיל לימודים. ללמוד לדאוג לעצמי מבחינה כלכלית, להמשיך לפתח חיי חברה ולמצוא בשלב זה או אחר חבר. רוצה ללמוד את מה שאני אוהבת באוניברסיטה ולעבוד בזה.
ועל מה לא הייתן מוותרות? לא הייתי מוותרת על שמחת החיים שאבדה לי בתקופה הקיצונית של ההפרעה.
והאם אתן מאמינות שיכול להיות אחרת? מאמינה שכן. למזלי אני יודעת שאני עוד צעירה ואני גם בחורה עם כוח רצון, מאמינה שהדברים עוד ישתנו לטובה לפחות ברוב התחומים.