***דיון דיון דיון***

TinaBa

New member
***דיון דיון דיון***

שילוב של כמה דברים גורם לי לפתוח את הדיון הזה-
הראשון הוא שאלת ההחלמה שעלתה פה באחד השרשורים, השני הוא מחקר שקראתי לאחרונה (לא זוכרת איפה, שאלוהים יעזור לזיכרון הקלוקל שלי) שמצא שאנחנו מעריכים שנשתנה מעט מאוד בעתיד, בעוד שאנחנו מעריכים שבעבר עברנו שינויים גדולים מאוד, והשלישי, ואולי הכי נוגע, היה חיפוש בהיסטוריה של הפורום שמשום מה עשיתי על עצמי, שגרם לי לראות איפה הייתי לפני כמה שנים ואיפה אני היום.

ורציתי לשאול אותכן-
מה בחיים שלכן השתנה בתקופה/שנה/שנים האחרונות?
ומה גרם לשינוי?
ומה לא השתנה?
ואיך אתן מרגישות עם מה שהשתנה? ועם מה שלא השתנה?
מה הכי הייתן רוצות שישתנה?
ועל מה לא הייתן מוותרות?
והאם אתן מאמינות שיכול להיות אחרת?

[מוקדש באהבה לחברה יקרה שחפרה מספיק על שינוי בתקופה האחרונה. לך, ורק לך, יש פטור
....]

levshavur

New member
עונה...

טינה שלום,
תודה רבה שפתחת את הדיון הזה...
בשנים האחרונות השתנו הרבה דברים בחיים שלי:..
קודם כול ההחלמה מההפרעה ומהפוסט טראומה, מהפגיעה העצמית והדיכאון...עצם זה שחזרתי ללימודים ועבודה, ושאני נשואה כבר 3 וחצי שנים...

אימא ז"ל שנפטרה, שזה שינה הרבה מאוד במערכת המשפחתית...
זה שהתחלתי לדבר על השנים בכת, ושגם הלכתי לטיפול בנושא (הרבה בזכות אחת מהכותבות הוותיקות פה...
) ושכיום אני מסוגלת להרצות על זה גם בפני קהל...
שמצאתי את ההיבט הרוחני בחיים שלי, וטוב לי עם זה...
מה לא השתנה: השתלטנות של אבא שלי, האלימות שלו, והפחד שלי ממנו, שברמה מסוימת עדיין קיים...

לגבי השינוי החיובי : זה נותן לי הרגשה של שלווה פנימית ושל שמחה...אלו הן השנים הכי טובות בחיים שלי...
לגבי המצב המשפחתי שלא השתנה (ובמובנים מסוימים הסתבך אחרי מותה של אימא) זה גורם לי תסכול...גם זה שהמצב הכלכלי לא השתפר בהרבה, זה מתסכל...
הייתי רוצה שאבא שלי יעזוב לחו"ל לתמיד ולא יחזור לפה...(ולא כמו עכשיו שחלק מהזמן הוא פה וחלק שם..) הייתי רוצה דירה משלי ועבודה מסודרת בתחום שלי. הייתי רוצה גם להמשיך לימודים נורמליים ולסיים תואר בצורה רגילה, ולא להיות חריגה ('שומעת חופשית')...
לא הייתי מוותרת על השמחה שיש לי עכשיו, על בן הזוג היקר...על האושר...על הלימודים...על האמנות ...ו...על החתולות שלי...

אני מנסה להיות תמיד אופטימית, ומקווה שבקטע המשפחתי אולי יהיה פעם אחרת...אולי זה עניין של זמן או נסיבות שישתנו...אין לי מושג...
לבשה.

lital172

New member
בתוך כל הקושי.

באמת שהשגת המון דברים יפים וטובים.
מאחלת לך שרק ילך ויהיה יותר בהיר וקל, שהחוזק שבך יתחזק עוד ועוד.
ותלמדי להתמודד מול כל זה. ולהגשים את הדברים שאת מאחלת לעצמך...

levshavur

New member
אכן...

ליטל שלום,
תודה על המילים החמות והמעודדות...
אני מנסה לחשוב בצורה חיובית, ולהסתכל על מה שכן טוב, וכן יוצא מוצלח...

לבשה.

קולדון

New member
בדיוק חשבתי על זה לא מזמן..

עוד מעט אני חוגגת יום הולדת מיוחד- 10 שנים לתהליך ההחלמה שלי :)
&nbsp
&nbsp
המון. מצאתי את הכיוון שלי בחיים (לתקופה הנוכחית לפחות) מבחינה מקצועית-
אחרי המון זמן של חוסר מושג וחוסר תפקוד.
&nbsp
התחלתי לטפל בבעייתיות ובקושי שלי עם סקס ובחלק מהדברים שקשורים לזה
&nbsp
מערכת יחסים ארוכה עם בנזוג בריא, נחמד וגם נורמאלי :)
&nbsp
&nbsp
ומה גרם לשינוי?
רציתי את השינוי, זה דבר אחד.
טיפול, שמאוד עזר לי להבין כמה דברים ששינו את התמונה בשבילי.
והחבר. יש לו השפעה מצויינת עליי והוא בהחלט לקח אותי לכיוון הנכון.
&nbsp
&nbsp
ומה לא השתנה?
השתנה הרבה אבל לא מספיק.
עדיין קשה לי בסקס, עדיין קשה לי להתחבר לעצמי ולהבין מה עובר עלי
עדיין אני מתנתקת, עדיין אין לי מושג למה לעזזל אני ככה. (כן, עברתי כמה פגיעות מיניות, אבל המוזרות שלי הייתה לפני כן)
עדיין זה פוגע לי באיכות החיים ובמערכת היחסים.
&nbsp
גאווה גדולה ובטחון עצמי בזכות מה שהשתנה
תסכול עם מה לא השתנה. עוד אין לי כוחות לקחת את עצמי שוב לטיפול.
&nbsp
&nbsp
הייתי רוצה שזה ישתנה. למרות שאני לא באמת מאמינה שאני יכולה להפסיק להיות כזו רגישה ומטולטלת.
&nbsp
&nbsp
בגדול כן. זה עניין של אנרגיה ומוטיבציה. כרגע אין לי אותה, אבל אני מניחה שזה יקרה.

Lital 172

New member
היי..

יקירתי,חתיכת יום הולדת וציון כזה משמעותי. אין לך מושג כמה אני גאה בך על כל אותם הישגים נפלאים שהשגת לעצמך. העבודה הסיפוק הזה שעל הפנים שלך, הבן זוג, הבריאות, וכל דבר הכי קטן שמשקף את כל העבודה והעשייה הקשה שעברת וכמובן שאת צולחת בכל יום ויום.אני בטוחה שגם את הקשיים שעכשיו את תעברי ורק תתחזקי .זה בסדר להיות רגישה. זה תכונה מדהימה בעיני. ואני בטוחה שגם בזה תמצאי את האיזון הנכון בשבילך.גם אני כמוך קשה לי לקחת את עצמי לטיפול שוב. וכל הזמן זה עובר לי בראש כמה שאני צריכה לתת את זה לעצמיועברו ימים. חודשים. אמרתי כן כן ולא עשיתי עם זה כלוםוממש עכשיו העזתי. ואני מחכה לתשובה והתחלת טיפול שוב. באמת שאחרי שעושים את הצעד פתאום יש הקלה וגאווה.. ויותר הרגשה שהכל יהיה בסדר.. תעשי את זה בשביל עצמך זה יפתור לך הרבה דברים... טוב?

Lital 172

New member
הנה שלי...[ט']

- השתנה כל כך הרבה.. עד היום אני מסתכלת ונזכרת לפעמים איפה הייתי ומדהים אותי השינוי הזה שעברתי..
איך מהכי ייאוש ודיכאון אני פתאום הכי זורחת . הכי אוהבת לחיות... ומוצאת הרבה אור וטעם בחיים.. לצד כל הקשיים שיש בדרך.
אני השתניתי לטובה. נתתי לעצמי את האפשרות להחלים ולקבל עזרה. ובאמת הייתי הכי בתהליך הזה. מאסתי בדיכאון ובעצב..
אחרי הרבה אישפוזים וטיפולים פסיכולוגיים שלא צלחו ותמיד חזרתי ליפול לתהום... סוף סוף הגיע השינוי הזה.
לשמוע את אמא מהצד מדברת עם המטפלת אומרת כמה שהיא מפחדת עלי. כמה שהיא רוצה שאחזור להיות ליטל השמחה...
עשה בי משהו ובכלל לא היה לי כבר מה להפסיד אחרי שכבר כולם התרחקו ממני.. קשה להיות לצד מי שכל הזמן כל כל שלילית.
בדיעבד אז כעסתי והתנהגתי מגעיל לכולם. עכשיו אני מבינה שבן אדם לא רוצה לעזור לעצמו.. זה בסוף מייאש את כל הסביבה...
וברגע שבאתי מרצון באמת לדבר על מה שכואב. והתנאי כמובן היה לא לפגוע בעצמי. וצלחתי את זה. למרות כל הכאב שעלה בטיפול..
ושנוגעים וכואבים וחשופים לכל מה שמתחולל בפנים. אחרי הסערה הגדולה מגיע השקט הזה. האהבה עצמית.. השינוי בתפיסה..
וזה רק הולך ומתעצם. וכמובן איך לא האימהות שבדרך.. השינוי הכי גדול ומשמעותי ומרגש שבדרך..
אז התחלתי לעבוד עם ילדים. בלי שאהיה חתוכה או לא בריאה לילדים.
היום זה אושר גדול שגיליתי כמה אני אוהבת לטפל בילדים ואיזה סיפוק אדיר זה נותן לי.
כמובן הבן זוג שלי שאיתי בכל רגע בכל תקופה ומתנה ענקית לחיים. שאפשרתי לעצמי להיות נאהבת ולאהוב.
השינוי הזה שפתאום טוב ואני לא מרחיקה את זה ממני. ההתמודדות שגם אם הכל רועד וקורים דברים נוראים ..
אני בוכה וכואבת ואולי טיפה הייאוש מפציע אבל אני חזקה. אני עוברת את זה . מרגישה את זה... ושומרת על עצמי תוך כדי..
העתיד שלא חלמתי שיהיה לי אי פעם...
הגאווה של כולם סביבי. עושה לי הכי נחת..
וכמובן דברים שאני משיגה לעצמי. חברות טובות שבדרך..
הלמידה לא להיות תלותית ולשחרר. ולא לרדוף.. לשמור על מה שיש והכי להעריך את זה..
ולחשוב מה טוב ונכון ובריא לי גם אם זה אומר להגיד לא .
למדתי לתת לגוף שלי את מה שצריך. להפסיק להכאיב. להפסיק להעלים. ולתת לגוף לחיות ולהיות קיים.
ובעצם לתת לעצמי את ההגנה הזו שלא בכל מחיר אני שם יותר ומה שיפיל אותי אני לא אהיה שם..
כמו לנ,ק קשר עם חברות שלצערי עדין בייאוש העמוק... במיוחד שלא מראות רצון לשינוי.
פתאום לא כבר הכל מתחבר.. כמה שעצוב שדברים משתנים.. וצריך להתרחק מאנשים שאוהבים...

ומה גרם לשינוי?
-בעיקר שנמאס . שזה לא הוביל אותי לכלום.. שרק שקעתי יותר. והסבל הזה שגרמתי לכולם... רציתי לראות מעבר לכל זה
לפעמים זה טוב המעקה הזו של די. שכמה שאולי נוח במקום החולה.. זה לא שווה את זה.

ומה לא השתנה?
עדין יש לי דברים לעבוד איתם עם עצמי. להעיז יותר. לקחת אחריות.. ובאמת להתמודד מול דברים גם לבד..
ואת השאר אשאיר לעצמי.

- מאוד מתרגשת וגאה בעצמי.. מרגישה ברת מזל ושמחה שאני בטוב.
קצת עצובה.. עדין מחפשת דרך לא להיתקע.. להיות יותר טובה. אבל לאט לאט אני גם אצליח את הדברים האלה..

-התהליך הזה עם עצמי להתחזק יותר. ללמוד יותר. להיות ליטל יותר טובה במובנים מסויימים.

ועל מה לא הייתן מוותרות?
- על הטוב הזה שהשגתי לעצמי. בחיים לא אחזור אחורה ואשמור על זה כדבר הכי יקר שהשגתי בשבילי ולעצמי.

- מאמינה וכבר מרגישה ככה.. וכיף להגיע להרגשה הזו ... זה באמת אפשרי לחיות בשלום עם עצמך. עם החיים... ואפילו להנות מהמון דברים על הדרך..

תודה רבה על השאלון הזה. עשה לי טוב לכתוב. להרגיש.. וחידד לי על מה אני צריכה לכרגע לעבוד...

קולדון

New member
כרגיל מדהימה!

אני כמובן כבר לא מופתעת לקרוא הודעות כאלו ממך,
&nbsp
אבל זוכרת את התהליך שלך, מההודעות על גבי הודעות של דיכאון ורחמים עצמיים וכאב ענק בלתי נגמר,
&nbsp
ואז את השינוי שהתחיל ללבלב, ואת איך שהתחזקת כמו כדור שלג שמתגלגל וזה רק גדל וגדל.
&nbsp
והיו הודעות שהיית מפרסמת עם טריגרים והתמודדויות קשות ופחדתי עלייך, פחדתי שתפלי, ולא נפלת :))
&nbsp
ועכשיו אני אפילו לא חוששת. אני יודעת שאת חזקה, שאת אוהבת ומעריכה את החיים ואת מה שיש להם להציע לך,
מעריכה ואוהבת את עצמך ואת מה שיש לך לתת :)
&nbsp
ואין שום זכר למה שהיה. אני בטוחה שבנות שלא הכירו אותך לא יכולות לדמיין את כל זה עלייך וממש להבין איזו השראה את,
כי זה כבר כל כך רחוק ממך.
&nbsp
&nbsp
חיבוק גדול!

Lital 172

New member

תודה על מה שכתבת. עשיתלי הכי חם בלב. ועוד יותר מרגש שהיית איתי גם שהייתי מאוד עצובה ושאת רואה אותי עכשיו ומאמינה בי בכזה בטחון. ממש חיזקת אותי. תודה על זה.

2b mind

New member
אחלה דיון

[ואני לא בטוחה שהפטור הוא בשבילי, אבל אני לגמרי לוקחת אותו
]

2b mind

New member
אוקי, אז זה מה שאני מוכנה לתת

נניח אם אסתכל על עצמי שלוש שנים אחורה אני יכולה להגיד שהמון השתנה. המקום שאני רוצה ומוכנה לתפוס בעולם גדול יותר, אני עושה צעדים קונקרטים במציאות בכיוונים אליהם אני שואפת להגיע, ואולי השינוי הכי גדול- בתדירות גבוהה יותר מפעם אני מצליחה להעריך את עצמי, לאהוב את עצמי ולקבל את מי שאני (לא תמיד, כן? אבל יותר).
אני חושבת שהשינוי הזה נגרם משילוב של דברים, ראשית מהעיסוק שלי- הוא נותן לי משמעות, פרופורציה וערך עצמי שמרחיב את נקודות ההסתכלות שהיו לי קודם לכן. שנית, בשנתיים האחרונות הייתי בטיפול מצויין (נראה לי שאין צורך להרחיב כאן מה טיפול מצויין יכול לעשות). שלישית- למדתי פחות להלחץ ולהכנס להסטריה מהרגשות/מחשבות/רצונות/פחדים שלי ולקחת את הדברים עם חמלה מסויימת לעצמי. (ויש עוד גורמים, אבל כרגע ולכאן זה מספיק).
מובן שישנם עוד דברים שלא השתנו וחלקם הייתי רוצה שישתנו. ולפעמים המחשבה שהם לא ישתנו לעולם משתקת אותי וגורמת לי לחשוב שאין בשביל מה. אבל ברגעים אחרים אני יודעת להגיד שלכל דבר יש את הזמן שלו. ושבשביל זה זה כנראה עוד לא הזמן המתאים.

עונה כמי שבוחרת *לא* לשנות (ט)

כלומר, כמי שנמצאת בתקופה בחייה שבה הבחירה היא *לא* להחלים, לא מאנורקסיה ולא מדברים אחרים.
מה בחיים שלכן השתנה בתקופה/שנה/שנים האחרונות? חוץ מזה שעברתי בערך שמונה עשרה דירות וגרתי בשלוש יבשות שונות לפני שהשתקעתי שוב בארה"ב (והייתי מאושפזת בארבעה בתי חולים שונים, אשפוזים בלתי משמעותיים בעליל מכל בחינה שהיא), לפני שנה וחצי או שנתיים טיפול שהיה מאוד משמעותי עבורי נקטע בבת אחת ומסיבות שלא היו תלויות בי, ובמקביל הרגשתי שאני צריכה לארגן מחדש את מערכת המושגים והאמונות והערכים שלי, ביחס להחלמה כמו גם ביחס לתחומים אחרים בחיי. אני עדיין עסוקה בארגון מחדש הזה. נראה מה ייצא. בפעל, אם בא לי לרדת במשקל היום ארד במשקל, אם בא לי לשמור על משקל נמוך אשמור על משקל נמוך, ואם בא לי לחתוך את עצמי אחתוך את עצמי, ואם בא לי לעשות דברים אחרים אעשה אותם בלי לרדות בעצמי ובלי לשקר לעצמי שאני נמצאת באיזה "תהליך" שבו יש איזשהן "עליות" ו"ירידות", או משהו כזה. זה גם אומר שאני עושה דברים שמסכנים אותי ושלא אחת גורמים צער לסובבים אותי (או שאני מסתירה מהסובבים אותי). אני פחות כבדת ראש ולוקחת את עצמי ואת ההיסטוריה שלי, גם זאת הטראומתית, הרבה, הרבה, הרבה פחות ברצינות. אני פחות סובלת. הפסקתי להתאשפז וככל התלוי בי רגלי לא תדרך בבית חולים בקרוב. אני נמצאת בטיפול, אבל כפי שוודאי משתמע מדברי, לא עסוקה ב"החלמה" ולא מאמינה בקונספטים כלליים של "החלמה", גם אם אין לי ספק שאפשר וניתן וכו' וכו' להחלים.
ומה גרם לשינוי? בנקודה קריטית אחת לא הסכמתי באופן חריף עם האופן שבו אותו טיפול, הרגשתי, אם להשתמש בשפה טיפולית, לא רואה *אותי*. משם התחלתי לחשוב בעצמי, ולא דרך טיפול-פמיניסטי-באוריינטציה-פסיכואנליטית-טראומה והחלמה-ג'סיקה בנג'מין-פראולי ודיוויס
ומה לא השתנה? יש לי הפרעת אכילה פעילה ואני עדיין חרא של בנאדם :)
ואיך אתן מרגישות עם מה שהשתנה? ועם מה שלא השתנה? הכל בסדר. אין לי תלונות. אני אפילו, טו סאם אקסטנט, מרוצה
מה הכי הייתן רוצות שישתנה? הייתי רוצה לגרום פחות סבל לאחרים, אבל כשהמשוואה היא פחות סבל לאחרים = יותר סבל לעצמי, אני בוחרת בעצמי. חרא של בנאדם כבר אמרתי
ועל מה לא הייתן מוותרות? על הרזון שלי, אובייסלי. על הדראג הביט שלי. על הזכות שלי לעשות מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה, בגבולות הסביר (אני מגדירה את גבולות הסביר, בעזרת המטפל שלי/אנשים משמעותיים אחרים בחיי).
והאם אתן מאמינות שיכול להיות אחרת? אני לא עסוקה בשאלות האלה. ודאי שיכול להיות אחרת. האם אני יכולה לחיות חיים טובים יותר? מה זה "טובים"? וכו'.

No longer

New member
את לא חרא של בנאדם. (ט')

לא עם סמיילי ולא בלעדיו. אני מודה שאני לא אמורה להתעניין בקונספט החדש הזה שפיתחת לעצמך, כמו שאני מתעניינת בו כרגע. אני מודה שאת ואני עומדות כרגע מצדדים מנוגדים לגמרי של החשיבה על ההחלמה (או שאולי, לא. לא יודעת. תלוי איזה חלק בי את שואלת).
אבל הבחירה שלך נשמעת לי, במקום מסוים, גם אמיצה להחריד. כשאתה לא עסוק כל כך בלגנות את המעשים שלך, למדוד לפיהם את המצב שלך, לשתף את הסביבה, את הטיפול, להתעסק בזה ללא הרף ובכמה שזה שלילי ולא מה שרוצים או צריך לעשות ובלה בלה בלה, זה במקום מסוים משאיר אותך לבד מול הבחירה להרס עצמי. מבטל מהשטח את כל שאר האנשים שאתה אמור להתחשב בהם. כשזה רק אתה וההרגלים המגונים שלך, אתה יכול לבחור באמת, בלי הרעשי רקע, אם אתה רוצה להמשיך לחיות ככה או לא. לבד. ואם כן, כמה. ואם לא, האם לגמרי.
יש בזה משהו כן יותר, בעיני, מאשר להמשיך בעיוורון מול השיטות המוכרות. אני לא אומרת שזה פתרון טוב, לא לטווח הרחוק ולא בכלל. ואני דואגת לך ומקווה שאי שם בשלב מסוים של הדרך, תרגישי רצון לעשות שינוי. אבל משהו בלערער על כל מה שאנחנו מכירות כבר שנים, נשמע לי אמיץ. גם אם אמיץ הרסני, גם אם אמיץ שמכאיב לי לשמוע עליו. לפחות, הוא לא הולך עם הראש בקיר מול שיטות שלא עובדות.

למעלה