דיון - גישור משפחתי

דיון - גישור משפחתי

דיון שנתקלתי בו מספר פעמים, בין מגשרים וגם במסרים אישיים ששלחו אלי. כדאי יהיה לפתוח אותו בפני כולם: נאמר ואתם מגשרים בין בני זוג העומדים בפני גירושין. אתם מציעים להם לפנות לייעוץ משפטי, וזאת על מנת שכל אחד מבני הזוג יבין את החוזקות והחולשות שלו במקרה עליו אנו דנים. למרות הבקשות שלכם, בני הזוג אינם הולכים לקבל ייעוץ נוסף. בגישור עצמו, אתם מעלים נושא. אתם רואים כי יש הסכמה בין בני הזוג, אולם, אתם יודעים כי נכון יעשה הבעל, או נכון תעשה האשה, אם יקבל/תקבל יעוץ משפטי, שכן היא/הוא יכול/ה להשיג יותר. מקרה אחר, כאשר מדובר במשמורת/דמי מזונות, אתם רואים כי בני הזוג מסכימים על משהו, שהנכם יודעים, כי יהיה קשה לאשרו בבית משפט (כי בית משפט לוקח על עצמו את התפקיד של "מגן זכויות הילדים"). כעת עליכם לערוך הסכם משפטי, או לאלו מביניכם שאינם עו"ד - אתם מעבירים את ההסכמות לעו"ד, אולם אתם יודעים כי יש כמה נקודות בעייתיות. מה תעשו? מצד אחד, הגישור הוא של בני הזוג, ואם בחרו שלא להתייעץ, אזי זוהי האחריות שלהם. אך מה קורה אם מסכימים על משהו שהינו בעייתי.(נקודות הקשורות בנושא הילדים) הסברתם להם מהו החוק, והם אינם מסכימים איתו ומעוניינים לסכם ביניהם דברים אחרים - מה תעשו?

שילה1

New member
במקרה שכזה-אעמוד בדילמה.

אכן הגיעו בני הזוג להסכמות,אולם קיים סיכוי סביר שלא תאושרנה בבית המשפט.על כן-מה בדיוק עשינו? כלומר:בסיומו של יום,אם ההסכמות לא אושרו-לא הגענו לכלום. ובמצב השני-בני הזוג לוקחים על אחריותם העובדה כי לא התייעצו עם עורך דין.מבחינתי כמגשרת-לא הסברולהם,מבחינה משפטית,חובויהם וזכויותיהם. על כן-לא רואה איך אוכל לגשר ביניהם,בעוד שניהם לא ערים לחוקו לתקדימים בנושא שלהם.בנקודה זו-היושר האישי שלי יאלץ אותי לוותר על גישור שכזה.במקרה זה-הסברי על החוק אנם מספיקי.יש לקבל יעוץ מעורך דין. לנושא הילדים-טובתם חיבת לעמוד מעל ומעבר לכל,ולכ לא ניתן להסכים,בנושא זה,על נקודה שאינה ברת ביצוע.כאן נדרשת רגישות גדולה של המגשר,ואף מקצועיות-לדעת להוביל את בני הזוג להצעה נוספת ומקובלת בנושא,שהיא ברת בצוע.

חוק, אתיקהויושרה ומה שביניהם

לחוק יש פרשנויות ומה ששופט אחד יגיד לא, שופט שני יגיד כן. לדוגמא: בנושא הסדרי ראיה אי אפשר לכתוב בהסכם שההורה לא יראה את ילדיו גם אם זה מוסכם ביניהם. זה נגד עיקרון טובת הילד! אבל, אם ייכתב שהאב יראה את ילדיו אחת לשבוע וכל שבת שלישית (בהסכמה) בגלל עבודה (איש צבא לדוגמא) יהיה שופט שיאשר את זה ושופט שלא יאשר. זה נתון לפרשנות. לכן, לדעתי, התשובה גולשת לתחום האתי האישי של כל מגשר וליושרה שלו וצריך לבחון כל מקרה לגופו. אם המגושרים לא רוצים להתייעץ (גם לאחר שהצענו וביקשנו מהם) זאת זכותם!!! אם הם מסכימים על דבר המנוגד לחוק כמובן שאי אפשר לכתוב זאת בהסכם. אם הם רוצים דבר שהנתון לפרשנות, ברגע שהסברנו להם את המשמעות אני לא רואה בעיה להכניס זאת להסכם. השאלה איך אנחנו מבטיחים שלא נהיה חשופים לתביעה (אבל זאת כבר שאלה אחרת...). וכמו שנאמר לי ולשותפתי לגישור בפגישה עם מגושרים בשבוע שעבר: "ההסכם הוא רק רשת ביטחון בשבילנו. אנחנו מקווים שנצליח להסכים בלי להזדקק להסכם"

ועוד משהו...

קרובת משפחה שלי הגיעה להסכם עם בן זוגה על הסדרי ראיה של פעם בחודש באמצע השבוע וכל שבת שניה. השופטת לא קיבלה את זה ודרשה לשנות לפעם בשבועיים. מה אתם חושבים שהם עשו בפועל?!

שילה1

New member
עשו מה שסכמו מלכתחילה.אלא מה?

אלא שמול השופטת,חתמו על פעם בשבועיים,וכל שבת שנייה.

למעלה