דיון בפני מותב

מצב
הנושא נעול.

ב א ל ק י

New member
דיון בפני מותב

דיון בפני מותב
לאחר שהוגש כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד לכתב התביעה שלי הגיע מועד הדיון אך הנתבעת (והתובעת שכנגד) לא הגיעו כלל לדיון השופטת פסקה שהתיק יועבר לשמיעת הוכחות בפני מותב. מדוע לא פסקה השופטת באותו דיון? מה אומר בדיוק המושג "שמיעת הוכחות בפני מותב"(האם לא תיהיה זו אותה רשמת)? והאם אי הגעתו של הצד השני לדיון יעזור לי בדיון הבא? תודה רבה מראש!

שיר ורד

New member
תשובה חלקית

דיון בפני מותב
לאחר שהוגש כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד לכתב התביעה שלי הגיע מועד הדיון אך הנתבעת (והתובעת שכנגד) לא הגיעו כלל לדיון השופטת פסקה שהתיק יועבר לשמיעת הוכחות בפני מותב. מדוע לא פסקה השופטת באותו דיון? מה אומר בדיוק המושג "שמיעת הוכחות בפני מותב"(האם לא תיהיה זו אותה רשמת)? והאם אי הגעתו של הצד השני לדיון יעזור לי בדיון הבא? תודה רבה מראש!
תשובה חלקית
זכותה של הרשמת לקבוע שיתנהל דיון משפטי בתביעה. בדרך כלל זה עדיף עלפסביקה במעמד צד אחד, כי במקרה של פסיקה במעמד צד אחד, הצד השני בדרך כלל מערער וממציא סיבה מוצדקת להעדרותו והכל נפתח מחדש. שמיעת הוכחות בפני מותב, פרושו שיקבע שופט מקצועי,נציג של ארגוני העובדים ונציג של ארגוני המעבידים שידונו בתביעה. הרשמת פוסקת רק מבקרים "קלים" וברורים שאין צורך בתהליך של דיון ארוך והוכחות וגם במגבלה של סכום התביעה.

תשובה

דיון בפני מותב
תשובה
ככל הנראה לא ביקשת פס"ד בהעדר הופעה, אילו ביקשת אפשר שהיית נענה. הבינותי שהדיון היה בפני רשמת, ומשאלתך אני מבין שיש עילות אחדות בתביעתך (הלנת שכר, פיצויי פיטורים וכו')ובכן, עילות מסויימות בכתב התביעה אינן בסמכות רשם ולכן, לאחר נסיון פשרה שלא צלח, מעביר הרשם את התיק לדיון בפני מותב שהוא למעשה הרכב בית דין של שלשה (במקרה שלך), שופט ושני נציגי ציבור, האחד נציג עובדים והאחר נציג מעבידים. אי הופעה של צד אין בה כדי לעזור בדיון הבא. אם הוא לא יופיע שוב, תוכל לבקש פסק דין בהעדר הופעה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה