דיון, בערך ^^

מה יא

New member
דיון, בערך ^^../images/Emo96.gif

אמא שלי רצתה לקנות לי ספר והיא לא מצאה כלום, כי כל ספרי הפנטזיה הם התחלות של טרילוגיות וזה מעצבן אותה (וגם אותי
). אז חשבתי... אם הארי פוטר היה ספר אחד ענק, זה היה אותו הדבר? כל ספר בסדרה עומד בפני עצמו או שאם הם היו באותה כריכה זה לא היה משנה? אתם חושבים שלכל ספר יש התחלה וסוף מובהקים? שבעה ספרים לא ניראה לכם המון חלקים, למרות כל הפרטים והאירועים? אולי הציפייה לספר הבא, הרווח בין הספרים זה חלק מה"סוד" של הספר? הרי ככה יש הרבה יותר שיחה סביב זה, תיאוריות וכאלה. בכלל, אתם בעד טרילוגיות/חלקים? זה די מתסכל לחכות, אבל יש בזה גם משהו שמחלק את הספר בצורה נוחה. אני סתם תוהה לי (באופן לא כל כך ברור), תרגישו חופשיים להגיד את דעתכם :] *מתפדחת* אני תמיד פוחדת לפתוח הודעות חדשות D:

the ror

New member
לדעתי ברור שכל ספר הוא בפני עצמו...

ככה שרולינג היתה מפסידה המון אם היתה מוציאה את כולם כספר אחד... ואני אוהב סדרות...ככה שטרילוגיות גם קוסמות לי...

אףפעם

New member
אמ...

כל הקסם בסידרה הזו זה העובדה שהיא סדרה שלוקח הרבה זמן בין ספר לספר. זמן המאפשר, תאוריות, דיונים, פאנפיקים, ציפיה והתרגשות. הארי פוטר היה אחר לגמרי אם לא היה את כל הפאנפיקים.

yuvi217

New member
אז מה יהיה אחרי שיצא השביעי?

אנשים לא ימשיכו לקרוא את הספר אחרי שכבר כולם יצאו? רק בגלל שאין למה לחכות?..

../images/Emo62.gif

הממ. אני חושבת שכן, בהחלט יש בזה משהו טוב. זתומרת- כל העניין של הפרש הזמן מאפשר לנו לפתח תיאוריות, ו"להשתתף" בתהליך של התפתחות הספרים. זה הרבה יותר כיף. בקשר לעניין ההתחלה והסוף של הספרים- בראשונים רולינג באמת הקפידה על תחימה ברורה של הספרים. מהספר החמישי האירועים כבר התחילו להיקטע באמצע כשהספר נגמר. זה בעצם גם משקף את השוני, וההתקדמות של הסדרה לעבר משהו הרבה יותר מורכב, לא רק הרפתקאות נחמדות של חבורת ילדים.

Mrs Amber Bloom

New member
אמממ..../images/Emo41.gif

לדעתי שבעה חלקים זה לא יותר מדי, הרי המטרה של הספר זה גם להעביר לנו תמונה כללית על עולם הקסמים, גם על הוגרווטס, מורה ושיעורים, וגם עם העולם של הארי... בקיצור, יש המון המון סיפוריםP:. תרילוגייות זה תלוי כמובן... כמעט שאין, אבל נגיד אם סיפור סתם נמרח על פני 3 ספרים אז זה מעצבן, אבל אם באמת יש 3 סיפורים שונים (סתם לדוגמא, שר הטבעות), אז זה אחלה ואני בעד כי זה מחלק ועושה סדר בראש. זה פשוט יותר נוח^^.

מה יא

New member
הגדרה מעניינת../images/Emo96.gif

בהתחשב בעובדה שהכותבת לא נורא חכמה

ToryMaster

New member
אע, טוב

אני חושבת שכספר אחד זה היה בלתי קריא, נטו בגלל הגודל, וגם כי צריך "הפסקות נשימה" בין לבין. לכל ספר יש קו עלילה משלו, שמשתלב בקו העלילה הכללי של הסדרה, אז לא - זה לא היה עובד כספר אחד גדול. [חוץ מזה, הייתי היום בסטימצקי, ומצאתי ספר שהייתי קונה אם היה לי כסף, אהמאהמ]

yuvi217

New member
אוקיי,

מצד אחד, זה יכול להיות קצת מעצבן לחכות [כי אין לי סבלנות
] אבל מהצד השני, יש המון אנשים שנרתעים מהגודל של הספרים כמו שהם עכשיו [אהמ, החמישי, אהמ] והם בטח יפחדו עוד יותר להתחיל אם הספר יהיה ממש ענקי.

אא

אמ.. אני הייתי יותר אוהבת לחכות בגלל כל התאוריות וזה.. אבל אני קראתי הכול בחודש חודשיים כי מקודם לא ידעתי שקיים ספר כזה= \

הכי כיף זה טרילוגיוט!

הכי כיף זה להיות בציפיה לספר הבא אם כל הספרים של הארי פוטר היו ספר אחד לא היה למה לקרוא אותו פעמיים וגם לא היה אפשר ממש להינות ואלי זה אפילו היה משעמם!

מרגיש חופשי להביע את דעתי

כן, מן הסתם כן, הציפיה המתח וההפנינג הכללי סביב הספר הם בהחלט חלק מהצלחתו, ואני יכול להגיד בוודעות שהוא היה הרבה פחות מדובר ואולי קצת פחות נקרא אם לא היו את המתחים האלה.... אבל אני עדיין בטוח שזה היה ספר מאד מאד מצליח גם עם כולו מתחיל ונגמר באותו שבוע.....

למעלה