`יש לי שאלה על מקרה שראיתי אתמול
בלילה ברחובות, הייתי אצל משפחה ברחובות ובבנין עצמו גרים כולם דתיים חוץ משני שכנים לא דתיים` במקרה אני רחובותי. התוכל לספר מה הכתובת? `ושכן אחד מביניהם (כך הסבירו לי) מדליק רדיו חילוני בקולי קולות שכל השכונה שומעת, וגם אתמול הוא הדליק רדיו גבוהה, השכנים יצאו וביקשו ממנו כמו בכל יום להנמיך את הרדיו אלא שאתמול זה ממש התפרץ, אותו שכן לא רק שהוא לא הנמיך את הרדיו אלא הוא הגביר זאת עוד ועוד בכוונה והרעיף על שכניו קללות` קשה לחנך מבוגרים חסרי תרבות, אולם אם הרעש בלתי סביר - קיימות סנקציות. לשם כך צריך להתלונן `לאחר מאמצים לא מוצלחים אותו שכן הזמין את החברים` הקשר בין ענין הרעש הלא סביר לעיל, לבין הענין החדש עליו אתה עומד לדבר - אינו ברור, ונראה מלאכותי `וכמובן שהגיעו גם בנות לא צנועות לבניין` האם הכוונה ללבוש `לא צנוע` (תהא ההגדרה אשר תהיה), על פי אמות המדה שלך? `בכוונה בכדי לגרום להרס בשכונה דתית` אתה יכול לציין חוות דעתך על עובדה ניצפת, היינו, הגיעו בנות בלבוש אשר, לדעתך, `לא צנוע`. אינך יכול לדעת מה היו מניעי הבנות. לכך נדרשים כשורי קריאת מחשבות, שאינם בחזקתך, אני משער `כמובן שטענת השכן הייתה מה אתם נכנסים לחיי אני יעשה בביתי כאוות נפשי` האם אמר `אעשה` ושינית זאת ל- `יעשה`, או ש- `יעשה` נאמר במקור? מותר לו להתלבש בכל סגנון שיחפץ, בדלת אמותיו. הגבלת הרעש הלא סביר ניתנת לאכיפה `ללא כל התחשבות שיש ילדים דתיים המתחנכים על דרך מסורת אבותינו, והם אינם יכולים לשמוע דברים כאלו` חשבתי שאתה מדבר על לבוש `לא צנוע`. מסתבר שלא. אי אפשר לשמוע לבוש `לא צנוע`. אתה מתכוון כנראה לרעש הלא סביר. האם אתה מתכוון לומר שהרעש כלל נבולי-פה ונאוץ-אל בקול רם? `מה אתם חושבים שאפשר לעשות במצב כזה? זה נראה לכם הגיוני?` אפשר לפעל רק נגד רעש בלתי סביר בשעות המנוחה. אגב, מה עם מעליות שבת? האם אין הדיירים החילוניים רוטנים על הפעולה האוטומטית של המעליות משך 25+ שעות ברציפות בסופי שבוע? פרטים רבים ומשונים בתאורך גורמים לי להאמין שמדובר ב- case study היפותטי, מנותק מן המציאות, וברוח השערה זו עניתי תשובות עניניות בכל מקרה 0284392761