דיון בין שכנים

מתנדב

New member
דיון בין שכנים

יש לי שאלה על מקרה שראיתי אתמול בלילה ברחובות, הייתי אצל משפחה ברחובות ובבנין עצמו גרים כולם דתיים חוץ משני שכנים לא דתיים, ושכן אחד מביניהם (כך הסבירו לי) מדליק רדיו חילוני בקולי קולות שכל השכונה שומעת, וגם אתמול הוא הדליק רדיו גבוהה, השכנים יצאו וביקשו ממנו כמו בכל יום להנמיך את הרדיו אלא שאתמול זה ממש התפרץ, אותו שכן לא רק שהוא לא הנמיך את הרדיו אלא הוא הגביר זאת עוד ועוד בכוונה והרעיף על שכניו קללות, לאחר מאמצים לא מוצלחים אותו שכן הזמין את החברים וכמובן שהגיעו גם בנות לא צנועות לבניין בכוונה בכדי לגרום להרס בשכונה דתית, כמובן שטענת השכן הייתה מה אתם נכנסים לחיי אני יעשה בביתי כאוות נפשי, ללא כל התחשבות שיש ילדים דתיים המתחנכים על דרך מסורת אבותינו, והם אינם יכולים לשמוע דברים כאלו, מה אתם חושבים שאפשר לעשות במצב כזה? זה נראה לכם הגיוני?

sarav55

New member
לפי החוק

הרדיו אתה יכול להתלונן הוא יקבל קנס גדול שאם במקרה יחשוב להרים בעוד פעם קול יקבל כל פעם קנס יש כזה דבר שאם הוא מפריע גם בשעות היום קללות יש גם תשובה לכך חוקית פשוט פותחים לו תיק על כל הענין ויהיה לו תיק פתוח במשטרה הוא יפחד הם מבינים רק כח תשתמש בכח אין משהו אחר. אם הוא לא מבין שאתה חי באורח חיים כזה ולא מתחשב אתה גם לא תתחשב בו ושהוא יאכל אותה כמה פעמים ואז לא יהיה מנוס מזה יאלץ לחיות אתך בשלום או שילך לשלום לדרכו.

TJSBZ

New member
../images/Emo123.gif ../images/Emo123.gif ../images/Emo123.gif

שרה, מי זה הם שמבינים רק כח??? אחר כך את מתלוננת שהדתיים תמיד מותקפים, שהחופשיים רואים בכם מקשה אחת ומסרבים לראות יחידים וזרמים... הפוסל במומו פוסל.

מתנדב

New member
TJSBZ, מה ששרה כתבה היא התכוונה

שאותם שכן מבין רק בכוח, כי מציאות שהשכנים ניסו לדבר איתו מדי יום ביומו והוא לא מבין, אז כנראה שאם אותו אחד צריך ללכת איתו רק בכוח אחרי כל כך הרבה הסברים שאדם לא מבין...

TJSBZ

New member
אל תפרש אותה

יש לה יכולות מילוליות יפות מאד משלה כשהיא רוצה.

TJSBZ

New member
סלחתי ואסביר

עם כל הכבוד, כששרה רוצה יש לה יכולות רטוריות יוצאות מן הכלל. שאלתי אותה שאלה ואני מצפה לתשובה ממנה, לא מהפרשן המתנדב.

מתנדב

New member
אשמח מאוד אם תסבירי לי שוב....

אחרי ששאלו בעבר בפורום עשרות שאלות גולש מסויים ולפתע הגיעו גולשים אחרים וענו, האם גם אז אמרת ששאלו אותו ולא מישהו אחר? ואני בטוח ששרה סומכת על הפרשנויות שלי, את אמנם לא חייבת לקבל את הפרשנויות שלי, מספיק לי שהיא סומכת על זה, ודי בזה...

TJSBZ

New member
אני אסביר לך שוב

יש הבדל בין שאלות שאתה שואל סתם באוויר לבין שאלה שאתה מכוון למישהו מסויים.

sarav55

New member
סומכת עליך

בגדול יישר כח פשוט לא ראיתי את ההודעה שלו אבל תודה בשמי שהתייחסת למה שאמרתי ואכן פרשת דברי נכון

sarav55

New member
אני אסביר

אדם שהולך באלימות עושים איתו מידה כנגד מידה הולכים איתו באותה הדרך אני רוצה לראות אותך אם היה לך כזה שכן מה הית עושה בטוח היית פונה לגורמים חוקיים

TJSBZ

New member
היה לי שכן כזה דתי

האם היית אומרת לי ללכת לגורמים חוקיים גם אז?

גוססי

New member
אפשר ללכת למשטרה

ואם יתברר כי אותו שכן עובר על החוק הוא יטופל בהתאם.

TJSBZ

New member
בוא נעשה הפרדה בין הדברים

ואז נוכל לטפל בהם אחד אחד. הווליום של הרדיו - מוגבל על פי חוק, ובפרט בשעות מסויימות. על כך אתה רשאי להתלונן במשטרה. זה לא קשור לרדיו חילוני או דתי. זה קשור לדציבלים. מותר לו להזמין חברים לביתו ואין לכם מה לומר בנדון. הוא לא חייב להתאים את חייו לדרישות שלכם, וגם לא חבריו. לקינוח - בוא נבדיל בין זכותו המלאה לחיות את חייו החופשיים כרצונו בבית שהוא קנה או שכר במיטב כספו לבין זכותכם לקצת שקט.

yoyo10

New member
לדעתי זה לא קשור לחילוני או דתי

פשוט לצערי הרב יש אנשים כאלה כמעט בכל מקום גם להורים שלי היו שכנים שכאילו בכוונה היו שמים בשעות לא שיגרתיות רדיו בקולי קולות

יש להתלונן באגף למניעת רעש

מדינת ישראל המשרד לאיכות הסביבה אגף מניעת רעש רח' כנפי נשרים 5, ת.ד. 34033 ירושלים 95464

דתינט

New member
מנסים ......

בגדול, זכותו לעשות מה שהוא רוצה ..... אבל, כמובן שללכת דווקא ונגד זה בטח לא מומלץ ! אדם דתי, שחשוב לו השקט והצניעות, צריך מראש לבדוק את המקום לפני שהוא עובר אליו ! אין ספק שהסביבה הקרובה חשובה הרבה יותר ממחיר דירה זול ! אם מראש הוא ידע לאן הוא הולך, הוא בעצם זה שהכניס את עצמו לבעיה. מה הייתי עושה ? מנסה לדבר ולהשפיע, ואם אין שיתוף פעולה והבלאגנים ממשיכים, פשוט קמים ועוזבים למקום אחר ...... בטח תגידו שזו כניעה, אבל מה עשה משה רבינו כשקורח תקף אותו בדברים קשים ? "וישמע משה ויפול על פניו" . הוא לא תקף אותו בחזרה, הוא לא קילל ! מרבותינו אנחנו לומדים......

למעלה