דיון בבית משפט

דיון בבית משפט

אני בתהליך של פש"ר ונקבע לי דיון בבית המשפט. מה יהיה בדיון הזה? מה ישאלו אותי? מהי מטרת הדיון? וגם נקבע לי עו"ד שתפקידו לחקור את הנסיבות שהביאו אותי עד הלום. הוא ביקש ממני מסמכים שונים. האם עליו להפגש עימי? הבנתי שהוא יבוא איתי לדיון. מה הוא יעשה שם? מה תפקידו בכוח? ואיך יוכל "להגן" עלי אם לא פגש אותי ולא מכיר אותי? תודה!!

דיון פש"ר

קצת קשה להבין ממה שאת כותבת באיזה שלב של ההליך את נמצאת. להערכתי הדיון שנקבע לך הוא על הכרזתך כפושטת רגל. אם את משלמת את צו התשלומים במועד ומגישה את הדוחות החודשיים במועד ואת משתפת פעולה עם נציגי הכנ"ר והדו"ח של המנהל המיוחד חיובי אזי לא ישאלו אותך שאלות וכנראה יכריזו עלייך כפושטת רגל. שאלות נשאלות כאשר יש בעיות: לא משלמת ולא מגישה דוחות, לא משתפת פעולה עם נציגי הכנ"ר בקשה שהוגשה לא משקפת נכונה את המציאות וכד'. שאלות שיכולות להשאל: על הסתבכותך הכלכלית, נכסייך, יכולתך לשלם את צו התשלומים וכד'. ממולץ ורצוי מאוד לשתף פעולה עם נציגי הכנ"ר ולהביא לו כל מה שהוא מבקש. גורם זה מגיש דו"ח לבית המשפט עלייך, הסתבכותך, שיתוף הפעולה מצדך, התשלומים שאת משלמת, הדוחות שאת מגישה, תביעות החוב שהגישו הנושים ועוד. דו"ח חיובי שלו יסלול את דרכך להכרזתך כפש"ר והמשך ההליך. דו"ח שלילי מצדו יכול במצבים מסויימים להביא לסילוקך מההליך.

taltool23

New member
לעו"ד אולמן - דווקא נשמע כמו דיון ראשון במתן

צו כינוס אך שאר התשובה נכונה מאוד. ככל הנראה שהעו"ד שמונה הוא או ב"כ הכנ"ר או מנהל מיוחד מטעם אחד הנושים (בד"כ נציג אחד הבנקים אם הבקשה לפשט"ר הי מטעם הנושה). אל תטעי, העו"ד אינו אמור לייצג אותך אלא את הכנ"ר ואת ביהמ"ש והוא רשאי לחקור אותך, לדרוש לקבל מסמכים ואף לבקש צו שהדואר וחשבונות הבנק שלך יגיעו אליו כדי לבדוק האם את נוהגת באופן של נושה שנקלע לצרה או כמי שממשיך לחיות חיי מותרות או אפילו עושה עסקים, מקבלת כספים או משלמת לנושים באופן המהווה מעשה מירמה ו/או העדפת נושים (דבר העלול לבטל את ההליך ואף לסבך אותך בהליכים פליליים במקרים חמורים). רצוי שתקחי עו"ד מטעמך ואם אין לך אפשרות ניתן לפנות לסיוע המשפטי ו/או לעמותת ידיד.

תוספת!

עוה"ד שמונה בתיקך היינו בעל תפקיד הקרוי "מנהל מיוחד" - אמור לחקור אותך על הסתבכותך ויכולתך הכלכלית ולערוך בהתאם תסקיר לבימ"ש באם הוא ממליץ להכריז עלייך פושטת רגל אם לאו. על חייב חלה חובה לשתף פעולה עם המנהל המיוחד ובין היתר להמציא מסמכים שנדרשים ממנו (לשאלתך...). היה ותוכרזי פושטת רגל מתמנה נאמן לנכסייך כאשר על פי רוב מדובר במנהל המיוחד שכבר חקר אותך ומכיר את תיקך. בעל התפקיד (מנהל מיוחד/נאמן) נאמן לבית המשפט, אינו מייצג אותך ואינו אמור להגן עלייך אלא לעשות איזון בינך ובין הנושים: מחד, אמור להתחשב בנושים ובתועלתם אך בד בבד להימנע מפגיעה בחייב שלא לצורך.

למעלה