דיון: (אולי ט')

2b mind

New member
דיון: (אולי ט')

אני צריכה ללמוד עכשיו, ובמקום זה אני הולכת לחקור את הDSM של הפרעות אכילה. מחפשת שם איזה רצף שדומה להפרעות נפשיות אחרות. רצף שירגיע את הקולות החולים בראש שלי. רצף שיניח את הפרעת האכילה על רצף של התמודדות. לא על בחירה בין שניים: בריא וחולה.שיניח על רצף.
זה מציק לי כבר הרבה זמן. בעיקר כי לתחושתי בפניה לעזרה מקצועית כשאת מתמודדת- מבינה מה יש לך ונאבקת "להשאר בסדר"-, לא לגמרי יודעים איך לאכול אותך. נשאלות שאלות כמו: "אולי את בוחרת להשתייך לקבוצה שאת לא לגמרי חלק ממנה?", נאמרות אמירות כמו:"אבל את לא בתת משקל קיצוני..אז את לא חולה.. " ועוד..

ולא אני לא ממציאה. ולא מנסה להיות במקום שלא שייך לי. וכשזוהי התגובה אני תמיד חושבת נראה מה תגידו אם עוד חודש אני אבוא X קילו פחות..

זה מקומם אותי ומרתיח אותי ויש לי עוד מלא מה להגיד בעניין... אבל בנתיים:

מישהי גם מרגישה כמוני?
האם הDSM צריך להשתנות?
ואם הוא אכן ישתנה (היפותטית) איפה יעבור הקו בין נורמטיבי לחולה?

(ואולי בכלל אני מדברת שטויות, ובוחרת להתעסק בדברים הלא נכונים...)

אשמח לשמוע כל מה שעולה אצלכן בנושא.
שבת שלום

TinaBa

New member
יש לי מלא מה להגיד

מקווה שאני אצליח לנסח הכל כמו שאני רוצה...

ה DSM הוא ספר אבחנות ספיכיאטרי. הומצא ע"י האדם. למטרות מאוד פרקטיות. מושפע מאלף ואחד דברים שאין להם דבר וחצי דבר לחיים של אנשים (פוליטיקה, כספים...).
ולמה הוא חשוב? בעיקר מסיבות כלכליות- כי אם את עומדת בקריטריונים של אבחנה כזאת או אחרת, אז את זכאית לקצבה מביטוח לאומי, לתשלומים מהביטוח בריאות שלך....... וכי אז החוקרים של אותה הפרעה יכולים לקבל כספים למחקר (בעיקר מחברות תרופות שיש להם איטרס כלכלי מובהק).
אין בו מקום לרצף. הוא חייב לעשות clear cut. גם בהפרעות אחרות זה ככה. גם אנשים שסובלים מאוד אחרי טראומה לא ייחשבו כבעלי PTSD אם הם לא עונים על כל הקריטריונים (אגב, בדיוק כמו שמי שלא עונה על כל הקריטיונים של מחלה גופנית, לא ייקבל תקצוב מקופת החולים שלו עבור תרופה יקרה...).
יש ביקורת אין סופית על הספר הזה, ועל התוכן שלו. חשוב מאוד לזכור את זה.

וחוץ מזה- חשוב מאוד לזכור שיש עוד צורות אבחון, שעיקרן הוא להבין איך את חווה את העולם. להבין את המצוקות שלך.... וממש לא חשוב מה המשקל שלך, אלא איך את מרגישה עם הגוף, או איך את מרגישה בכלל...
זה בדיוק ההבדל בין אבחון פסיכיאטרי לבין אבחון פסיכולוגי שנועד להתאים לך טיפול.

למעשה, האדם היחיד שאותו זה מעניין אם את שייכת לקטגוריה או לא, זה הפסיכיאטר שלך. וגם את ההחלטות שלו זה לא באמת אמור לשנות (מבחינת טיפול תרופתי או אחר...). אפילו בתל השומר "מקבלים" אנשים שלא עונים על כל הסמפטומים... (ושם יש חוסר תקציבי משווע, כמו בכל הרפואה הציבורית).

מצד שני-
אני ממש מבינה את הצורך ב"כותרת". את החשש מ"להידחף" לאיזו אבחנה. את הצורך לעשות דברים כדי להיות "מספיק חולה".

אבל, יקרה, אם את סובלת- את מספיק חולה! את ראויה לטיפול! את ראויה להרגיש טוב!
ולא משנה שום דבר אחר......

אוהבת...

simplistic

New member
PTSD

כנ"ל. וגם דכאון - לפעמים ה"א יכולה לנבוע ממצב אחר, והיא עוברת יחסית "לבד" אם לא משקיעים בה את כל המשאבים של טיפול. צריך מישהו טוב כדי לזהות את זה. לכן כל ההגדרות האלה לא ממש מזיזות לי.

מוכר

יש לי גם הרבה מה להגיד על הנושא אבל אני מסוממת מידי בשביל לנסח משו קריא והגיוני מספיק
אז נתמקד בשאלה העיקרית מבחינתי-
נניח שהיית זוכה להיות תחת הכותרת AN. מה היה משתנה?

כמהאפשר

New member
וגם לי יש הרבה מה לכתוב

וכתבתי הודעה ממש ארוכה. ומחקתי.
כי הרגשתי דבילית.

levshavur

New member
לבי מיינד

שלום לך
קודם כל הDSM הוא ספר האבחנות האמריקאי .בארץ משתמשים יותר ב ICD-10 שזה ספר האבחנות שמקובל באירופה ובארץ. לפעמים יש שוני בין שני הספרים ואז מנסים לגשר על הפער. מעדכנים את הספרים האלה כל 10 שנים כך שיכולים להיות כל מיני שינויים לדוגמא פעם הגדירו הומוסקסואליות כמחלה פסיכיאטרית שצריכה טיפול...כיום זה הוצא. מהספר...
אני חושבת שיש את שני הקצוות מסכני החיים וביניהם רובד של גווני ביניים ובעיני הם לגיטימיים. לי לדוגמא הגדירו את ה"א שלי כה"א לא מסווגת. (כן יש דבר כזה) וגם לי אמרו את לא מספיק חולה... אבל בביטוח לאומי כן התייחסו לזה ובאחוזים הנפשיים החשיבו גם את זה. אני חושבת שמסתכלים על כמה זה מפריע לך בחיים היומיומיים ...
אני בהחלט מאוד מבינה אותך ואפילו מזדהה
לבשה

גם כשיש רצף

יש לו את הגבולות, ושוב בחירה בין שניים: ברצף או לא.

ואולי מה שאת רוצה שישתנה זו ההתייחסות, קבלת עזרה כשניכר הצורך, גם אם לא נראה שייך להגדרה מסויימת באופן מדוייק.

2b mind

New member
עונה

טוב, בטח כבר מספר אנשים פה שמו לב, שכבר דיי הרבה זמן אני מתעסקת בשאלה של "חולה", "חולה מספיק" או "לא מספיק".
האמת שאפשר לומר שאני אפילו "תקועה" כאן. לא מצליחה להתקדם הלאה מהנקודה הזאת, ואני נשארת באותו המקום בדיוק.
לתחושתי אני לא מוכנה לשחרר את החולי, כרגע הוא תחום לגבולות מאוד ברורים, גבולות שמאפשרים לי לתפקד, אבל הוא נמצא שם ובתקופות מסויימות הגבולות שלו מטשטשים, ובתקופות אחרות חוזרים למקומם. אבל הוא תמיד שם ברמה זו או אחרת ואני לא מוכנה *כרגע* לוותר עליו.

ואני עוצרת רגע לנסות להבין למה-
למה אני לא מוכנה לשחרר אותו?
ולמה חשובה לי ההגדרה?

דבר ראשון אני מרגישה ששתי התשובות קשורות זו בזו. עד שלא ארגיש ש"קיבלתי" את ההגדרה אני לא מאמינה שאצליח לשחרר. (מודעת לזה שזה דבילי, ושאין צורך להגיע לתחתית הבור בשביל לבנות סולם לצאת החוצה, ועדיין זה משהו שבתוך הראש שלי עוד לא הצליח להשתנות.
אני מרגישה שקבלת ההגדרה תיתן תוקף לסבל. תיתן שם, אני אדע שזה לא רק "בראש" שלי, אני סובלת ממשהו שיש לו שם. וברגע שיש לזה שם אני "זכאית" לקבל לזה טיפול (שוב, אני מודעת לזה שאני יכולה לטפל בעצמי כבר עכשיו, ללא כותרת מעל, ועדיין ביני לביני קשה לי להשאר הרבה זמן עם ההבנה שמגיע לי טיפול... דיי מהר אני מרגישה "לא חולה מספיק" ולא מנסה לטפל בזה באמת).

הרבה זמן הייתי עסוקה בלכעוס על המערכת, על מורים בבית הספר היסודי והתיכון, על ההורים שלי, על פסיכולוגית שפספסה אותי, כעסתי על כולם שלא ראו אותי ושלא היו שם לתת לי יד ומענה.
ופתאום עכשיו יש לי תחושה שבנוסף לכל אלה אני לא רואה אותי, ואני היא זאת שלא מאפשרת לעצמי לחיות באמת, ומגבילה את עצמי לאותו מקום ספציפי.

((ועכשיו פתאום לא ברור לי מה אני צריכה לעשות עם כל זה. ולא יודעת אם לשלוח...
עוצמת עיניים ולוחצת-שלח- ))

למעלה