דיון אוכל.............

dearanita

New member
דיון אוכל.............

איזה אוכל הסוסים שלכם מקבלים (יבש, מועשר ומרוכז) באורווה? איזה מזון הכי טוב לדעתכם? איזה מזון הכי טבעי וטעים לסוסים??? אז אני אתחיל - הסוסה שלי מקבלת חציר כמזון יבש אבל חציר ממש מעולה וירוק, מזון מועשר הוא תלתן והיא מקבלת רק תלתן טרי וירוק שאני קוצר כל יום ומזון מרוכז היא מקבלת תערובת+סובין+שעורה...

אם הסוס שלי מקבל בדיוק אותו....

הדבר כמו הסוסה של נועם.. והוא מקבל את התערובת 3 פעמים ביום... בוקר צהריים וערב... וגם חציר 3 פעמים ביום ולפעמים יותר..

bonito palface

New member
אצלנו...

הסוסים מקבלים חציר פעמיים ביום, בוקר וערב, תערובת 3 פעמים, למי שלא הבין בוקר צהריים וערב... וכמו התערובת משתנה בין סוס לסוס ולפעמים גם בעבודה שלו. יש אצלנו כמה סוסים שמקבלים שעורה, הסוסים של שאול, לא שלנו. חוץ מזה, מי שרוצה יכול לקחת את הסוס שלו לאכול עשב בחוץ (יש לנו מקום ירוק מאוד ששם הם אוכלים) או שאנחנו לוקחים משם, קוצרים ומביאים לסוס... אבל זה עושה מי שבא לו... לרוב עושים את זה הפנסיונים סוסי בצפר יוצאים בבוקר למרעה ושם יש להם מה לאכול... הבנתם? חוץ מזה יש כאלה שגם נותנים ויטמינים לסוסים... אני לא חושבת שאצלנו אנשים נותנים.. בעצם... נטע נתנה לסוסה שלה בהתחלה שהיא הגיעה.. וחוץ מזה מי שרוצה יכול לתת לסוס גזר.. נטע למשל נותנת לסנטנה כל יום איזה 2 ק"ג גזר... אני נותנת לאוהיו תפוחים וגזרים... אבל רק אם יש לי כסף לקנות... אם לא אז הוא מסתפק בחצי תפוח... מסכן...

פרסה

New member
שלנו....

כרגע משוחררים במנ'ז מקבלים בלה של שיבולת פנימה(19 סוסים) ליומיים ו3 ק"ג תערובת לכל אחד בבוקר כשהם קשורים בעיקרן אנחנו קוצרים שיבולת לתבן ונותנים להם פחז זבל קטן לכל אחד (מהישנים) ו 3 ק"ג תערובת ממכון רמות השבים הסוסים שמשוחררים (7 סוסים) אוכלים ירק חופשי 2 ק"ג תערובת בבוקר

אבו-דני

New member
תלתן פאלי או מושגבי, בקיה או אספסת

--- אילו סוגי חציר משופעים בחלבונים ..כדאי לבדוק עם הוטרינר ולא לגלות יום אחד שהסוס לקה בלמיניטוס (laminitus) (דלקת בפרסות)

אבו-דני

New member
גרגירי שעורה או שיבולת או תערובת.

--- היות שבתערובת לא תמיד ידועה המתכון שלה והיות ושעורה מסוכנת באכילה מרובה (קוליק מתסיסה בבטן של ה"בירה") נשארה השעורה (גרגרים) שהיא המנה המרוכזת הטובה ביותר.

dearanita

New member
למה אי אפשר לדעת את המתכון של

התערובות?! אצלי המתכון כתוב על השק...

אבו-דני

New member
והסוסים שלי מקבלים אוכל כימי

--- מהשיירים שסאדם השאיר במנוסתו להרים

dearanita

New member
אם כן אז זה ממש לא מצחיק...

אולי הסוסים שלך מקבלים אוכל מרוסס הסוסה שלי מרבלת רק אוכל אורגני שלא מרססים נכון שצומחים יחד עם זה עוד צמחי בר אבל אנחנו קוצרים ועושים הפרדה ומוציאים רק את התלתן וזה הרבה הרבה יותר בריא לסוס מאשר לאכול את כל הריסוסים שכל הסוסים האחרים אוכלים... וזלזול זו לא תכונה נאורה במיוחד ובטח שלא מתאימה למנהל פורום...

אוקיי אז ככה...

בחווה שלנו מקבלים חציר ( לא זוכרת כמה פעמים ביום ). ושעורה נראה לי שלושה םעמים ביום אבל אני לא בטוחה. יש כמה סוסים שמקבלים אצלנו סובין ותערובת, וכולם מקבלים שעורה. שאלה למנהלים היקרים שלנו- למה מחקתם את השרשור " כמה דברים "? למה? נמקו, פרטו והסבירו?

וואי אנשים כנסו!

מה זה?!?!?!? כמה פעמים ביום הם מקבלים תערובת/גרגרים/לא זוכרת אצלנו הם מקבלים פעם אחת וזה כל אחד מקבל כמה שהוא צריך רובם מקבלים קילו אחד בלבד!!!!!!!!! וואי הסוסים שלכם בטח מלאים מרץ!!! אצלנו הם מקבלים לפעמים שיבולת שועל (כחציר) לפעמים חיטה ולפעמים סתם חציר כזה בלי כלום(לא זוכרת איך קוראים לזה) אבל הם מקבלים פעמים ביום!! בוקר וערב!! אנשים הסוסים שלכם לא עובדים בצהרים? יש ימים שהם עובדים מהבוקר עד הערב!!!! (לא כל הזמן בקאנטרים וטרוטים וג'וגים שקורעים אותם) כאילו פאק!!!!!! חוץ מזה שאצלכם זה שונה כי אצלנו לא משחררים אותם במגרש ואין לנו מראה... החווה שלנו די קטנה... יש בה 6 סוסים ואחד מהם הוא פרטי של ילדה מהקיבוץ! טוב אצלנו היחס לסוסוים הוא לרוב הרבה יותר צומי(לא מנסה לפגוע) אבל כשיש איזה 30 סוסים אין את היחס האישי לכל סוס... כשהחווה קטנה.. כל סוס מקבל יחס וצומי ופינוקים כי זה הרבה יותר קל לעשות את זה.. אבל אתם לא יכולים להגיד לי שחווה הפארק ברמת גן כל סוס וסוס שם מקבל את אותו יחס.. אין מספיק אנשים רציניים שישקיעו בהם!! אני לא מחפשת מקומות להעליב! יש שם סוסים שכן מקבלים יח מעולה והרבה צומי.. אבל זה תלוי במטפח.. ואני לא בטוחה שיש 40 + מטפחים שיבואו כל יום בשביל לטפח... תקנו אוי אם אני טועה אבל אתם חייבים להסכים שמעל 40 סוסים יש שם.. נכון? ואין מצב שכולם מקבלים הרבה מאוד צומי וטיפוח.. שוטפים אותם מנקים מסרקים.. אבל אצלנו זה ממש טיפוחיה! מברישים עושים צמה וכשהסוסוים חוזרים לתאים מורידים את הצמה.. שוטפים אם שמפו ומרכך ובקיצור ממש מטפחים כל סוס וסוס.

סליחה סליחהנ טעות יש!

הם מקבלים גם שלוש אבל בכל ארוחה הם מקבלים קילו וחצי הייתה לי טעות חוץ מבצהרים! שהם שהם אוכלים מה שנשאר בתא מהבוקר ומהערב של אתמול

למעלה