אתה פשוט תמים. אתה לא יודע שאתה לא באמת אנוכי
אתה צודק בזה שלא ניתן להגיע למצב מושלם בו כל זכויות האדם נשמרות. הרבה או כל הזכויות סותרות זו את זו. אבל עדיין אפשר לשאוף לאיזון. אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין העם למדינה מבחינתך. מה ההבדל בין למען העם ללמען המדינה? "במדינה פשיסטית אין חשיבות לאזרחים" - זה פשוט לא נכון! "מה שחשוב זה שהמדינה עצמה תצליח" - אתה זה ששאלת אותי מהי טובת המדינה. אם אתה לא יודע מהי טובת המדינה, כיצד אתה קובע שמשטר מסויים פועל למענה? אם אין כזה דבר טובת המדינה, איך לדעתך יש כזה דבר משטר פשיסטי? טובת המדינה היא טובת האזרחים (או העם, תקרא לזה איך שבא לך) גם במשטר פשיסטי וגם דמוקרטי. ואם אתה לא מסכים אם זה, תסביר לי בעצמך מהי טובת המדינה. אני כבר הסברתי לך מהי טובת המדינה לדעתי, ובמקרה של ישראל, טובת המדינה היא היותה דמוקרטית והיותה יהודית. אני לא רואה את האנשים כאינטרסנטים מוחלטים. אני זה שאמרתי שאנשים צריכים לבחור לפי טובת המדינה, אתה זה שאמרת שהם צריך לבחור לפי טובתם האישית? אז מי מבינינו רואה אותם כאינטרסנטים? "זה שאתה שמאלני לא אומר שאתה מפחד להילחם, זה פשוט אומר שאתה מאמין שהשמאל זאת הדרך הנכונה" - נכונה עבור מי? נכונה עבורי או עבור המדינה? איך בדיוק השמאל יכול להיות נכון עבורי? מה זה עוזר לי? ואם זה נכון עבור המדינה, למה שאני אצביע לזה? אתה הרי אומר שאני צריך להצביע לפי טובתי האישית. ולמה שטובת המדינה בכלל תהיה חשובה לי, אם היא לא חשובה לאף אחד אחר? למה שאני אהיה הפרייאר שאצביע למען מטרות פשיסטיות כביכול, בעוד אחרים מצביעים כדי לגזול ממני את כספי לכיסם האישי? אני עומד מאחורי ההסבר שלי למהי טובת המדינה, כן גם לגבי הקטע שאחד האינטרסים שלה הוא שמירת היותה מדינה דמוקרטית. הדוגמא שהצגת של סין היא פשוט לא בעייתית בכלל, היא בסה"כ שגויה מהרבה סיבות. קודם כל סין לא מתיימרת להיות דמוקרטיה, וגם אם היא כן, זה די ברור שהיא לא דמוקרטיה אמיתית. ואפילו אם היא הייתה דמוקרטיה, היא בסה"כ הייתה דמוקרטיה כושלת, שבה טובת המדינה פשוט לא נשמרת. "סין מדינה מאוד משגשגת בסה"כ" - מי אמר?!?!?!?! מדינה שרוב אזרחיה עניים היא לא מדינה מוצלחת. אפילו מדינה ששליש מאזרחיה עניים היא לא מדינה מוצלחת. אבל לפי מה שאתה אומר, השני שליש הנותרים יוכלו להצביע באופן מסויים שיאפשר להם לגזור מהשליש הנותר, ורוב האזרחים יהיו מאושרים, ולכן לפי הגדרתך זוהי טובת העם. במדינה כזאת אתה רוצה לחיות? "ולא, מהותה של חברה הוא שכל אחד פועל לפי טובתו. האנשים פשוט מספיק חכמים כדי להבין שהם מצליחים הכי טוב בחברה - ולכן הם מתאגדים, מוותרים על חירותם למען חוקים שיוצרים סדר ומונעים אנארכיה - ומתחברים לחברה." - זאת גם טעות חמורה מאוד. אם יכולת לגנוב תפוח ואף אחד לא היה רואה אותך, היית גונב? אם לא - מדוע לא? הרי זאת טובתך האישית. עכשיו תחשוב שכולם היו חושבים ככה, וכולם היו גונבים תפוחים בכל פעם שלא יתפסו אותם (זה לא כ"כ מסובך), כי כל אחד היה חושב על טובתו. מהר מאוד החברה הייתה מתפלגת ונהרסת, כי אדם לא יכול לקנות בה תפוח. לכן, אתה מבין, מהותה של חברה, והסיבה שהיא נשמרת, היא שכל אדם, לא חושב רק על טובתו האישית אלא גם על טובת החברה ולכן הוא לא גונב תפוחים.