דיווח:

דיווח:

הייתי בטוח שיקדימו אותי, רק עכשיו הגעתי למחשב, אבל אף אחד לא דיווח עדיין על פגישת החברים היום במוזיאון ארץ ישראל. אז ככה: galcool, astrok, beni165 שמוליק, רחל, ג'יימס דין (שבא עם תגבורת) ואני נפגשנו היום במוזיאון. שמענו הרצאה ארוכה על כל החידושים במחקר על בולי דואר עברי, גילינו קבוצה של בולאים מורעלים לגמרי, שמוכנים להתעסק שנים רבות עם החירורים השונים וסוגי הנייר של ההדפסות השונות. האמת - מצד אחד מרתק - חתיכת היסטוריה של ארץ ישראל, מצד שני -משעמם מוות. בדבר אחד אין ספק: הבולאות היא עולם ומלואו, ואנחנו מכירים ממנה רק את הקצה. שמוליק הביא חלק מהאוסף להראות, בני קיבל תקליטים, תמיר ו- galcool קיבלו מעטפות יפות מתנה מד"ר וואלך - שהוא הבעלים של בית המכירות הפומביות לבולים הכי מפורסם בארץ, גלעד, שגם הוא הביא איתו אלבום כרטיסים יצא (שוב) עם כמה כרטיסים חדשים מרחל, ואפילו אני יצאתי עם כמה תקליטים של ג'ניס איאן. מה להגיד לכם - היה כיף, צחקנו ונהנינו. אני מקווה שהמפגש יהיה ראשון מבין רבים, ושבמפגשים הבאים יוכלו יותר חברים להשתתף. לעניינים אחרים - מזכיר שני דברים: הסקר, שעדיין לא כולם ענו עליו, וגלרית יוני השלום שלנו, שאמנם גדלה והתפתחה אבל עדיין יש מקום לשיפורים. לילה טוב, אריק. המפגש עצמו בינינו היה נחמד מאוד, להדביק פרצופים לשמות להודעות ולמסרים.

ולגמרי שכחתי:

לתדהמתו המוחלטת של תמיר, גיליתי באלבום שהוא הביא שני בולים שעליהם כלבים! מיד קיבלתי אותם במתנה! תודה לתמיר.

beni165

New member
מצטרף לחוויות

דבר ראשון שעשיתי כשבאתי הביתה היה לבדוק את כל בולי דואר עברי שלי, אולי יש לי ניקבוב חדש... אחרי שבדקתי את כל הבול שלי .... גיליתי שבולים זה נחמד אבל אולי כדי שאני אתרכז במטבעות...
מה שבטוח לעומק כזה אני בחיים לא אגיע, מוציא קצת את העוקץ לטעמי. ועוד העברות שאריק שכח: אני קיבלתי צב קטן מרחל עבור אחותי שיש לה אוסף די גדול של צבים, וממש במקרה קיבלתי גם שקית מטבעות מהמוחר בקיוסק
זהו בני

astrok

New member
שלום לכם!

מאוד נהניתי מהמפגש, ומחלקים מספר מההרצאה. שמחתי הכי הרבה לקבל מאריק את 200 בולי החלל, שעמלתי בסידורם עד 0:00, וגם את המעטפות המדהימות מד"ר ואלך. שוב תודה לגל על המעטפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יום נעים (אני חייב לרוץ לבית-הספר!), תמיר.

JAMES DEAN

New member
היי לכולם. גם אני מאוד נהנתי אתמול

הייתה ממש חויה לפגוש את האנשים מאחורי הכינויים. לא ידעתי שע כדי כך קשה לאסוף בולים ועוד במיוחד פה בארץ. הייתי רוצה להודות ל-רחל, תמיר ואריק על הכרטיסי ביקור. לחבר שלי שהקפיץ אותי לשם ונהנה גם הוא. ובכלל לכולם, היה ממש כיף. אני מאוד מקווה שירבו עוד מפגשים כאלו ככה נוכל להכיר יותר טוב אחד את השני ולהרחיב את האוספים השונים שלנו. אז שיהיה לכולם יום טוב ושמח וניפגש שוב בקרוב.

עלמת לילה,

ככה זה כשלא מקשיבים. לא אמרו לך את זה כשהיית קטנה? באמת חבל שלא באת. אחת השאלות ששאלתי את בני ושמוליק היא למה אספנות בכלל ואספנות הבולים בפרט הן נחלת בנים בעיקר. כמעט שלא רואים בנות אוספות (לא מדבר על ילדות קטנות שאוספות מחקים וזהבים וכאלה). מעניין למה זה. ולא רק בישראל התופעה הזו קיימת, אלא בכל העולם. האם האספנות היא גנטית אצל זכרים? האם היא באה לפצות על משהו שאצלנו חסר ואצלכן קיים? בקיצור, אם היית באה היה מניין הנשים בחדר עולה לארבע. מזל שרחל היתה...

night mistress

New member
הנה רעיון לתזה..

אני אמצא את הבולשאחראי לאיסוף בולים.. חחח כל אספני הבולים להתייצב אצלי לצורך לקיחת דגימת DNA..

rachelea

New member
חתיכת הסטוריה בשולי הנקבובים

אח, איזו חתיכת היסטוריה שמענו וכל זאת בזכות הניקבובים (הם שיצרו את פיסות הנייר המשוננות) וסוגי הנייר השונים (לקחו נייר מכל הבא ליד ועליו הונפקו הבולים). אני דווקא נהניתי מאוד מההתעקשות וההתמדה של אספן בולי הדואר העברי. ראיתם איך אפשר להעביר בשעתיים את תולדות הישוב ומצוקותיו ב-1948? ובנוסף, נחמד היה לפגוש את אריק, בני, גלעד ושני החבר'ה הצעירים שמשום מה הזכירו לי את גיבורי הארי פוטר (ואגב הארי פוטר, אעלה כאן שאלה בנפרד הקשורה לסביבון). שכחתי מישהו? אני מחכה לתערוכת האספנות שתערך במוזיאון משחקי הילדים בחולון. ועד אז, נמשיך להפגש על המסך ונחליף מידע, פריטים וכו'.

astrok

New member
אני וגל דומים להארי פוטר?

מגניב דווקא... קראתי את כל הספרים בעברית, ואני מחכה בקוצר רוח לחמישי (לילד בכיתה ז' לקרוא אותו באנגלית זה טירוף...). אגב, יש לך את המלשינוסקופ? (סתם בצחוק...). יום נעים, תמיר.

rachelea

New member
חחה...חה...חה....

כתבתי שאתם דומים לחבורת הארי פוטר, כן. תסביר לגל מהו מלשינוסקופ )או שאולי נשאיר לו לקרוא את כרכי הארי פוטר עד שימצא לבדו. אם יתעקש, אסביר לו בהזדמנות אחרת. אגב, גם אני מחכה בקוצר רוח לתרגום החמישי של הארי פוטר.....

yoavabadi

New member
אני קראתי את כל סדרת הארי פוטר 27

פעמים ופעם קראתי את הספר הראשון באנגלית וגם אני מקווה שבקרוב הספר החמישי יפורסם בעברית

astrok

New member
איני צריך להסביר לגל מהו מלשינוסקופ

הוא יודע יותר טוב ממני... תמיר.

למעלה