דיווח עקבה

niry26

New member
דיווח עקבה

לפני כחודש עשינו גיחה לעקבה ליומיים צלילות.
את החבילה סגרנו דרך wilddive במסגרת המבצע שעשו בפברואר. הארגון והשירות שלהם היו ללא רבב כמו שהורגלתי עד עתה.

niry26

New member
יום ראשון

00 בבוקר, יום ראשון התחלנו במעבר דרך מסוף רבין לכיוון ירדן.
מספר האנשים במעבר היה זעום ורוב הזמן הוקדש להליכה מחלון לחלון ומהצד הישראלי לצד הירדני.
בצד הירדני המרנו מטבע ופגשנו את נציג המועדון שלקח אותנו העירה ומשם למועדון הצלילה וכך החלו יומיים בעקבה.
המועדון ממוקם דרומית לעיר והיה שקט ושליו. ממש שונה ממה שאנחנו מכירים באילת. כמובן שיום ראשון כשלעצמו תרם לא מעט לכך.
חוץ מרחבת ההתארגנות ומחסן הציוד, היו במקום גם מסעדה ובריכה יפה ומעוצבת.
ליוותה אותנו מדריכה חביבה מרוסיה שעברה לירדן לפני מספר שנים לאחר שהגיעה למסקנה שהחיים בעקבה יותר טובים לה.
כמה אפשרויות נפתחות כשהילדים מגיעים לשלב שהם עוזבים את הבית . . .
לשמוע ערבית קולחת ממדריכה עם חזות רוסית קלאסית הייתה חוויה בפני עצמה.

עם ההגעה ארגנו את הציוד ויצאנו לריף הממוקם מרחק הליכה קצר מהמועדון. צלילה זו הייתה מעין check dive.
האתר הזכיר לי מעט את השמורה. מדרון רצוף באלמוגים מסוגים שונים ודגה ובע"ח אחרים שמאכלסים אותם. הרצף היה די חדגוני ללא בלטים או אלמוגים בולטים בגודלם אך היה מאד נחמד.
לאחר ארוחה קטנה ומנוחה, הרכבנו ציוד, העמסנו אותו על הטרנזיט ושמנו פעמינו לכיוון ה-Ceder Pride.
ה-Ceder Pride היא ספינה ירדנית שהוטבעה בכדי ליצור אתר צלילה. הספינה עצמה די גדולה (80 מטר אורך, כמעט פעמיים הסטי"ל).
הספינה עמוסה בזהרונים ודגי זכוכית, בדומה לסטי"ל. בנוסף להקות דגים אופפות אותה ומספר דגים גדולים. במהלך הצלילה עבר נפוליאון גדול אך אני פספסתי אותו למרות סימוני המדריכה ששיוו לה צורה של חץ שנורה מקשת.

בסיום הצלילה אפסנו את הציוד במועדון, שטפנו את עצמנו והוקפצנו למלון למקלחת ומנוחה לפני הסיבוב בעיר.
המלון הוא חלק מצבר מלונות הסמוך למרכז העיר. מלון נחמד עם צוות אדיב ששמח לעזור ולענות על כל שאלה ובעיה שהיו לנו.
לאחר מנוחה והוראות הגעה מפקיד המלון, צעדנו לכיוון המסעדה שהמליצו לנו עליה ב-wilddive.
השילוב של מיקום המסעדה במרכז העיר והאוכל הטעים התאימו די טוב עם התכניות שלנו לאותו ערב.
בסיום חזרנו למלון לשנת לילה לפני היום השני והאחרון.

niry26

New member
יום שני

את היום השני התחלנו בארוחת בוקר ובסיום שאריות האריזה מיום האתמול. צלצול הטלפון בחדר בישר לנו שבאו לאסוף אותנו מהמועדון והגיע הזמן לעשות check out.
מאחר ותכננו לחזור באוטובוס של 19:00 מאילת לת"א, נאלצנו להאיץ מעט את סדר היום השני בכדי להיות במעבר הגבול ב-17:00.
עדכנו את המדריכה לגבי מגבלות הזמן שלנו והיא תפרה את לוחות הזמנים כך שיישאר לנו גם זמן בסוף הצלילות לארוחה.
הצלילות היו ב- Black rockוב-Gorgonian II.
ב-black rock צללנו בין שפע של אלמוגים מסוגים שונים. במיוחד משכו את עיניי אלמוגי האש בעומק 10 מ' שהיו במצב פנטסטי. בסיום עברנו מתחת למזח שאכלס המוני דגים צעירים וזהרונים רעבים.
גורגוניות לא ראינו ב-Gorgonian II. מסתבר שמי שנתנו לאתר את שמו כבר אינם עימנו. אלמוגים היו שם למכביר והמוטיבים החוזרים בצלילה היו עקרבנונים ואבנונים. מספרם היה כה גדול שבזמן שצילמתי אחד הייתי צריך להיזהר מאד משלושה מתחתי. אחלה תרגול באיזון.

לאחר הארוחה וארגון הציוד הקפיצו אותנו למעבר הגבול. בדרך עצרנו בחנות גדולה לטעום מהכנאפה המקומי.
מעבר הגבול בכיוון חזור היה יותר עמוס באדיבות קבוצות שעשו יום טיול בעקבה וחזרו לארץ. היחס המעולה בצד הישראלי הקל על המעבר שבסופו מצאנו את עצמנו על מונית בדרך לתחנת האוטובוסים המרכזית של אילת.

niry26

New member
עקרבנון עם הרבה סבלנות

מעניין את הוא התמקם ליד הניזרית למרות נוכחותה או שנוכחותה עוזרת לו בדיג

niry26

New member
אבנון בהמתנה

אחת התמונות המסוכנות שיצא לי לצלם . . .

niry26

New member
נקודות חשובות (לדעתי):

- בדקו את השער היציג של הדינר לפני. המרנו במעבר ב-6 שקלים לדינר ובדיעבד הסתבר שהוא עמד על 4.9.
- בדקו מחירים לפני צריכת שירותים והשוו את החשבון עם מה שלקחתם. לעיתים חוקי המתמטיקה הירדנים קצת שונים משלנו . . .
- אם עוברים ברחוב אנשים עם גמלים ומפצירים בכם לעלות עליהם לסיבוב, זה לא בגלל צבע העיניים היפות שלכם – אם אתם מחליטים לעלות, עברו לסעיף הקודם . . .
- למרות שהמאכלים מאד דומים לשלנו יש מעט שוני בטעם. אני מצאתי את זה מאד מעניין ונחמד אך זה עלול להפריע לחלק מהאנשים.

ספוקי

New member
נכון לשבוע שעבר, השער בצד הישראלי הוא כ-5 ש"ח

לא בדקתי את שער ההמרה בצד הירדני.

ותודה על הדיווח. בקרוב אצלי.

niry26

New member
אני לא חושב שצריך להיות הבדל.

לדעתי הם פשוט חולבים את התיירים במעבר הגבול (20% עמלה!)
כדאי לבוא מוכנים.

תהנה

יוסאי

New member
תודה לך על הדיווח והתמונות

niry26

New member
האמת שזה היה בקטע של low cost

כ-1200 ש"ח כולל נסיעות הלוך חזור לא כולל אוכל (מלון ע"ב BB) ובזבוזים.

מהמם, תודה

מקווה שנהנתם :)
אני צללתי הסופ״ש בזאב הים, בבוטנים ובעתיקות קיסריה.
חג שמח לכולם

niry26

New member
איך הסתדרת עם מז"א בסוף ביום שבת?

למיטב הבנתי הים עלה כשהתחלתם את הצלילה.

קיסריה הו קיסריה

נכון, הים עלה בדיוק בשתים עשרה וחצי.
זאת הייתה צלילה מודרכת, מדריך, בחור שאיחר ואני.
אם הוא היה מגיע בזמן היינו מספיקים לים שקט.
למרות שהתחילו גלים, הראות עדיין הייתה טובה,
10-15 מטרים.
הכל כל כך שונה מאתרי הצלילה מול חופי תל אביב.
המים צלולים ונקיים יותר, הקרקע חולית לבנה/ זהובה,
על שרידי העתיקות צמחו וגדלו שוניות רבות ודגים יפים,
והזרם הורגש מעט.

הצלילה הייתה שעה בערך בעומק 6-8 מטר ונהנתי מכל רגע

מומלץ מאד
ברור לי שאצלול שם שוב.
כמה מילים על המועדון, האנשים מקסימים, אדיבים, רגועיייייים, ויש שם אווירה שלווה , הרגשתי במדינה אחרת.
הדרך למועדון מהחניה כוללת מעבר על פני מסעדות, חנויות, ושרידי מבנים מתקופות שונות הממוקמים מול מדשאה גדולה
המתאימה לבילוי עם המשפחה.
צמוד לשם יש עוד שרידי עתיקות ומקומות לטייל בהם.

למעלה