דיווח על תאונת צלילה

איש24

New member
דיווח על תאונת צלילה

שלום לכולם, אני קורא די פסיבי אבל קבוע בפורום הזה וחשבתי שהנושא יעניין אותכם. מצורף לינק לדיווח על תאונת צלילה-לא ביקשתי אישור מבעל הבלוג משום שאני חושב שהנושא חשוב מאוד ולא רציתי להמתין עד קבלת תשובה חיובית או שלילית.אם הדבר נראה לא בסדר\מתאים\חוקי,אני מבקש שלא תיכנסו ללינק ואבקש מהנקאים למחוק את ההודעה הזאת. שיהיה רק טוב וצלילות בטוחות לכולנו

batfish

New member
נמצא בן אדם אידיוט!!!

באיזו קלילות הוא מציין את משך, עומק הצלילה ואת העובדה שהוא לא עצר לחניית בטיחות (כאילו שזה היה עוזר לו). אבל - תיאור מדהים של אופי הטיפול בדקומפרסיה - עם כל הבירוקרטיה שבדבר.

linuxoid

New member
לי זה נירא

כמו סיפור מטומטם ולא מיקרה אמיתי 1) צלל לבד ללא בן זוג ? 2) אמבולנס הידיה לעסוף חייל מת להשטלת איברים נו באמת 3) 34 מטרים - איפה הוא מצה עומק כזה בים תיכון ללא ספינה ועם זה אם ספינה אז זה ממש לא ניראה לי (לפי הסיפור אין מצב שזה היה באילת) 4) ואם הוא אדם דתי (שומר מצוות) אז הוא צולל ביום שבת. בקיצור סיפור בדיה שנועד למשוך תצןמת לב!

D u k a s

New member
גם לי זה נשמע כמו סיפור מוזר

יש יותר מידי סימני שאלה באויר...

חי בר

New member
חבל סתם לקפוץ למסקנות בלי

לדעת את כל הפרטים. אני לא מבין מאיפה המסקנה המהירה שלך לגבי היותו אידיוט. כל הכבוד לבחור הזה, שלא מתבייש לכתוב את הסיפור שלו, כדי שצוללים אחרים- כולל אותנו- יוכלו ללמוד מהטעויות שלו. תגובות שכאלה רק גורמות לאחרים לא לספר את מה שאירע להם. הבחור הנ"ל צלל בצלילה מודרכת *עם סירה* (לכל הספקנים מאיפה הוא הגיע בלי סירה ל-34 מטר בים תיכון). הוא התנתק מהקבוצה בגלל תקלה במאזן (או בעצם בתפעול של המאזן) ופתאום מצא עצמו על פני המים. אחר כך ראה את בועות הקבוצה והצטרף אליהם כנראה כשהם סיימו את עצירת הבטיחות. לא בדיוק פרופיל צלילה מושלם... אח"כ הם השמיכו לצלילה רדודה יותר (8 מטר) כנראה בלי יותר מדי הפסקה בין השתיים. אבחור הנ"ל שילב את שתי הצלילות הנ"ל יחד וכתב "זמן משוקלל" 55 דקות. הוא לא היה כל הזמן הזה ב-34 מטר, לא תכנן ולא ביצע צלילת דקומפרסיה ולא שום שטות אחרת. הוא אולי לא הצולל הכי מיומן בעולם, אבל נדמה לי שאפילו בפורום היו סיפורים דומים (למשל סיפור צלילה בפירמידות, לא זוכר מי כתב, אבל היה תיאור של צלילה עם באדי שהתנהג בצורה דומה) ולמען האמת- אני חושב שמה שקרה לבחור הזה יכול בקלות לקרות ללא מעט צוללים- כולל כאלה שקוראים בדפי הפורום הזה. לעניות דעתי דווקא יש מה ללמוד בעקבות הסיפור של "האידיוט" הזה. כי לפעמים גם לכל אחד מאתנו יכול לקרות "לי זה לא יקרה"..

batfish

New member
גם על עצמי אמרתי שהייתי אידיוטית

כשעשיתי שטויות מסוגים שונים וכמה בפורום זה יעידו על כך. למדתי המון מהשטויות ולמדתי גם מהתגובות שלכם.

linuxoid

New member
ותמיד יש את האופציה

שחייזרים חטפו אותו מעומק 30 מ', שיגרו אותו לחללית, ערכו בו ניסויים במשך שנה ואז החזירו אותו אחורה בזמן. בדיוק לאותה נקודה שבה נלקח אך רק על פני המים ולא בעומק הנחון. נו באמת הסיפור שלך הוא ממש היגיוני כמו שלי הוא יורד למטה לשאר הקבוצה ומדריך לא סם לב לקפיזה הזו מילה אבל הבאדי שאמור להיות איתו גם לא מתרגש בחסרונו. על פני המים המדריך לא מוודה שהצלילה עברה בשלוםמוריד אותו לעוד צלילה ואפילו עם כך הייה צריך להיות לו מספיק הבנה בשביל לא לחזור ולבצעה צילה השניה. הדבר הראשון שמלמדים בקורס * שאם עליתה לפני המיים אתה לא יורד בחזרה לבצה דיקומפרסיה אלה מתפנה לבית חולים לבדיקה. אבל בו נאזוב אתזה הדיווח הוא באצם בלוג. בלוגים זה מקום בו אנשים כותבים מה שבה להם ובמקרה הזה, זה צבר של שטויות של מי שהוא שרוצה להיות !!!!גבר!!!! אין לי שום דבר נגד דיווח על תאונות זה כן חשוב אבל זה לא דיווח כל הסיפור מלא ביוסר התאמה של פרטים

linuxoid

New member
סליחה חי-בר

אכשוו מובן מאיפו בה הפרופיל והינה קטע מעניין מהתגובה לש הבחור "........ראיתי איש סיפון למעלה (שגם הוא, כמו כל אחד מחברי הקבוצה, לא קיבל תדרוך ממדריך הצלילה באשר למה לעשות אם משהו פתאום צץ אל פני המים) ואמר לי שצלילתי הסתיימה בזאת. לפתע ראה בועות והצביע "הנה הם, תצטרף" - עשיתי כפי שאמר (גם הוא מדריך במקצועו) ירדתי לעומק שוב לעוד מספר דקות כשהתחברתי לזוג צוללנים (מדריך וחניכה) כשאיתר אותנו המדריך המקורי והורה לנו לעלות (גם זאת ללא דיחוי ותחנת ביניים). היה לו מאד חשוב לזרז אותנו לעלות רק כדי לשמוע אותו אומר שהוא לוקח את האחריות על כל מה שקרה. (ויקרה). עלינו לסירה ותוך פחות מעשר דקות כבר צללנו לעומק של 8 מטר באתר "המערות"- כך שלכולנו עוד היה חוב חנקן רציני מאד וזאת כאילו שהמשכנו את הצלילה הראשונה............." נו באמת

חי בר

New member
הדבר הראשון שמלמדים בקורס?

"שאם עליתה לפני המיים אתה לא יורד בחזרה לבצה דיקומפרסיה אלה מתפנה לבית חולים לבדיקה." באמת?! חבל מאוד... עשית צלילה ספורטיבית, עלית לפני המים בלי חניית בטיחות, אתה הולך לבית חולים? ואם אתה באמצע ספארי דרומי? או בהפלגה לאיי הסימילאן, אתה מזמין פינוי מוסק לבית חולים במרחק של 1400 ק"מ בגלל שעלית לפני המים? לדעתי חבל להתקע על הפרטים הקטנים אם כן היה לו באדי, או שהבאדי זה מישהו שהצמידו לו בתדריך, וא םהמדריך היה בסדר או לא, ולמה אמרו לו להצטרף חזרה לצלילה ולמה ככה ולא ככה- תסתכל על התמונה הכוללת, הבנאדם הגיע לבי"ח בגלל חוסר היכולת לתפעל תקלה פשוטה, ואולי בגלל קצת "עזרה" של התייבשות, הקאות ממחלת הים וכו'. לא חושב שהוא רצה להציג עצמו "גבר", הוא רצה לחלוק את הסיפור שלו, שלמיטב ידיעתי מחר יכול לקרות גם לך, לי או לכל אחד אחר. אני לא רואה מה זה משנה אם הוא סיפר את זה בבלוג או אם היינו מזמינים אותו לספר את הסיפור כאן בפורום (עדיין אפשר, לא?
). לי הסיפור נראה אמיתי, והוא גם יודע לספר את זה בצורה מעניינת. אז מה אם הבחור לא אנציקלופדיה מהלכת לתורת הדקומפרסיה? אם זה היה תאור יבש היה יותר טוב? יותר אמין?

אנאRF

New member
איך מבצעים דקומפרסיה במים אם עליתי

שלא כרצוני? חוזרים לעומק 3-5 מטר לכמה דקות? ואני שואל ברצינות כי אין לי מושג

חי בר

New member
צריך להתייחס לכל מקרה לגופו

אם עשית צלילה שחורגת מזמני NDL, וסיימת אותה שלא כמתוכנן או שפספתס חלק מהתחנות, אז יש נוהלים מה לעשות במקרה *שאין* סימנים של דקו ומה לעשות במקרה *שיש* סימנים. וגם אז, תמיד צריך לשקול את האפשרויות למשל אם אתה באילת ותא לחץ במרחק 10 דקות נסיעה או אם אתה בהפלגה במרחקה 1500 ק"מ מתא לחץ או בי"ח הכי קרוב... פעם נתקלתי בסיפור של זוג צוללים שיצאו מהמים בלי חניות דקומפרסיה, אחד לקח מייד כמה מיכלים וירד למים תוך 2-3 דקות ועשה חניות ארוכות, השני העדיף להתפנות עם מסוק לתא לחץ. הראשון נשאר בחיים וללא שום סיבוכים, השני הגיע לבית החולים ללא רוח חיים. האם זה אומר משהו? כנראה שלא, כי תמיד יש הבדלים בין בני אדם ויכול להיות שגם אם שניהם היו מתפנים יחד במסוק או יורדים יחד ל-IWR עדיין אולי היתה אותה תוצאה... אם בכלל התכוונת לצלילה ספורטיבית "ופספסת" את חניית הבטיחות, אז אל תשכח שזו חניית בטיחות והיא לא הכרחית למרות שעדיף כמובן להקפיד עליה. לדעתי אם כבר יצאת אז אין טעם לחזור למים, עדיף לשתות ולהמנע ממאמץ.

אנאRF

New member
אני אתן לך מקרה ספציפי

אני צולל בעומק 20 מטר בסטי"ל ופתאום המאזן מתחיל להתנפח...אני מגיע לפני המים,מה עדיף לעשות? חוץ מזה, משהו שלא קשור לתאונה הזאת, יש לי שני דברים שאני מפחד מהם בצלילה, 1) להוריד מסיכה בצלילת מים כחולים - תמיד יש לי את הפחד שאני אצוף פתאום למעלה או ישקע... והדבר השני זה כריש, אני לא מדבר על הכרישים הקטנים (פחות מ2 מטר) אלא על הגדולים יותר... כולם פה בפורום אומרים שאין מה לפחד והם לא יפגעו בי אבל מכל התמונות שראיתי של נפגעים ומתיאורים של מקרים אני לא ממש מתכוון להישאר ליד הכריש אם אני אראה אותו... מה הפתרון הכי טוב בשני המקרים?

חי בר

New member
נניח שירדת לצלילה לסטי"ל

ואחרי 4 דקות של צלילה טסת למעלה, והיית כל כך בהלם שלא הצלחת להאיט את הירידה שלך. בהנחה שלא היה לך חוב חנקן על הסף בעת הכניסה לצלילה (נניח צללת לפני זה ל-30 מטר 25 דקות ונכנסת לצלילה לסטי"ל עם הפסקה של 10 דקות), הסיכוי שתסבול מדקומפרסיה הוא קטן מאוד אולי זניח. במתאר שציינת, רוב הסיכויים שתסבול מבארוטראומה כלשהי אם לא תקפיד על שחרור אויר מהריאות וכו'. אל תשכח שדקומפרסיה זה שילוב של זמן/עומק (ולא בהכרח עומק/עליה מהירה). אם היית ב-30 מטר 40 דקות ותעלה לפני המים בקצב של נניח 10 מטר/דקה אתה יכול להיות די בטוח שתצטרך ללכת לטיפול אפילו שלא "טסת" למעלה. אז נניח שהגעת לפני המים. אם בכל זאת ח"ח חטפת פגיעת בארוטראומה- חזרה למים רק תסכן את חייך. אם בכל זאת מישהו עם סימני דקו נכנס למים חזרה- יש סיכוי שיאבד את ההכרה מתחת למים וימות, ואילו באילת יש לו חלופה של טיפול במרחק 10 דקות: מה עדיף בעייניך? לגבי הפחדים שלך- צריך להתגבר עליהם. מילא הכרישים (באתר WWW.SHARKATTACKS.COM כבר ביקרת?
) רוב הסיכויים שכאשר תפגוש אותם תבין שאין ממה לפחד. בנושא המסיכה אתה חייב לטפל. תתאמן קצת בשנירקול בלי מסיכה, בסוף צלילה או בחניית בטיחות וכו' עד שיהיה לך בטחון עצמי.

el monomario

New member
מתי נפגשת עם כריש ??

לי יצא לפגוש BULL SHARK בבהמס וזה לא היה נעים כלל למי שלא נמצא בקבוצה מיוחדת שמכיר את התנהגות הכריש הזה יכול להפגע מהר מאוד אני ירדתי במיוחד עם קבוצה בבהמס לראות אותם בחיים שלהם הטיבעיים למרות שהם רגילים למבקרים כל יום הזהירו אותנו שלא נעשה כלום ואם משהו חושש שלא יעיז לרדת .. היה בחור שירד שם והתנשף כל כך חזק שגרם שכמעט התקיפו אותו.. אז תאמין לי שללא מדריך שהיה איתנו וקבוצה גדולה אני לא יודע איך הייתי מגיב.. לגבי הבחור עם המסכה ובכלל באופן כללי מומלץ מאוד לנסות צלילה חופשית לפני צלילת מיכלים .. ככה יש אפשרות לתרגל הכל בנינוחות מסוימת וגם מתחברים יותר טוב לסביבה הימית ממי שצולל מיכלים אבל עבר לצלילה חופשית.. ממליץ בכל הלב

למעלה