דיווח משמח

dreaming h

New member
דיווח משמח ../images/Emo77.gif

בשעה טובה בקעו הלילה 63 צבי ים חומים, ומצאו את דרכם אל הים הגדול. מאז הקיץ שעבר, כבר הספקתי לשכוח כמה הם קטנים וזריזים. (מצרפת תמונה מבקיעה בשנה שעברה, בחוף בצת).
 

naja

New member
טוב לשמוע.

יש מצב לאיזו סקירה קצרה על פעילות השימור של הצבים בחופים ובנחלים?
 

dreaming h

New member
לגבי סקירה

אני אבדוק, אני מניחה שיהיה לי מידע לגבי צבי הים, ופחות על צבי הביצות. כרגע, יש מאות ביצים בחולות, שאמורות לבקוע במהלך החודש הקרוב בחוות. למעט תטולה אחת שהוטלה לאחרונה, ולכן תתעכב קצת. מדובר בצבי ים חומים בלבד, ככל הנראה לא הייתה הטלה של צבת ים ירוקה השנה. חבל.
 

ינאי 15

New member
צבי הים

אני התנדבתי שבוע שעבר בהצלת צבי הים באיזור השרון...אבל לא יצא לנו לראות איך הם בוקעים...אבל צבים אחרים יצא לנו לראות.
 

dreaming h

New member
באיזו מסגרת?

הבקיעה עצמה, היא עניין של מזל, ישנם לילות שאין אפילו צבון אחד.
 

dreaming h

New member
אהא.

גם ההטלות וגם הבקיעות מתרחשות רק בלילה. זהו אינסטינקט הישרדותי. כך הם מקטינים את הסיכויים להראות.
 

ינאי 15

New member
איך צילמת אותם הדר?

אמרו לי שאסור לצלם אותם עם פלש או להאיר עליהם עם פנס. האם זה חוקי? אומרים שברגע שהם כבר בדרך למים אסור להאיר עליהם כי הם נמשכים לאור. וגם אומרים שההליכה מהחוף למים מאוד חשובה להם (לצבי הים). וגם באיזור של הטלת צבי הים בכלל כמעט אסור להשתמש בפנס או במכשיר כשלהו המאיר אור, כי ברגע שצבת ים עולה להטיל על החוף ורואה את האור היא מיד בורחת ואם אין לה מספיק זמן להטיל את הביצים היא פשוט מטילה אותם במים ואז אף צב לא יכול לבקוע מהם.
 

dreaming h

New member
נכון.

אסור להאיר לידם או עליהם, וכמובן שאסור להשתמש בפלאש. התמונות צולמו ע"י באבא, כפי שהוא תיאר בשרשור של שנה שעברה, בעזרת מצלמה עם אפקט ראיית לילה, שלא מצריך תאורה.
 
למעלה