דיווח מלוסקי

• פותח הנושא avron
  • פורסם בתאריך

avron

New member
דיווח מלוסקי

שלום חברים נתחיל מאתמול, היום הראשון של התחרות המשימה לאופן קלאס 1000 ק"מ, ולנו 830 ק"מ. משימה כל כך ארוכה ביום הראשון לתחרות היא מפחידה במיוחד בדאון שאתה עוד לא מיומן בו. לילה קודם ידענו שצפויה משימה ארוכה במיוחד, ולכן בנוסף להתרגשות הרגילה של ערב תחרות חשובה נוסף הלחץ שלפני טיסה שלפחות 9-8 שעות רצופות הצפויות. אין חושך בחוץ בלילה, כך שהתעוררתי כבר ב 4:00 בבוקר. עליתי לטיסה עמוס במים בכנפיים כאשר אני וכול הצוות שלנו לחוצים. התחלתי את הטיסה די מהר הקצב היה טוב לאחר כשעתיים כשאני כבר עייף ולחוץ מהיערות האין סופיים והאגמים הרבים מצאתי עצמי נמוך, ניצלתי את הטיסה האיטית יחסית כדי לנקות את הכנפיים בעזרת המתקן שמולבש לי על הכנפיים, המתקן בעזרת מנוע נוסע לקצה וחוזר וכך מנקה את המפלצות הקטנות (יתושים) שמתאבדות על שפת ההתקפה שלי וגורמים לירידת ביצועים של יותר מ10%. ואז תקלה חמורה והמתקן נעמד לו באמצע הדרך פתוח עם גרר רציני, הגובה שלי נמוך, ואני מתמודד בלחץ של גובה עם ניסיונות להתגבר על הבעיה. התחלתי לפרק פיוזים שיש לי מקדימה ולהחליף עם הפיוז של מתקן הניקוי, וכך בהדרגה שרפתי כמעט את כל הפיוזים שלי ושל הדאון, בניסיון נואש אחרון דחפתי עט מתכת שיש לי בכיס לבית הפיוז כדי לנסות להחזיר את המתקן הניקוי למקום והתוצאה הייתה הודעה בGPS למצב בטריה נמוך וריח של עשן בתא. זה הספיק לי והחלטתי להמשיך ולנסות עד כמה שיותר את המשימה, מבלי להתעסק יותר עם המתקן. עוד 650 ק"מ וזהו. אז מה עובר לי בראש בזמן כזה אני ינסה לתאר הבזקי חשיבה. "אין לי גובה לחצות את האגם שלפני ולהישאר בגובה עבודה" "אבל העננים קדימה נראים טוב, אני ממשיך חבל על כל שנייה" "צריך להחליט אני ממשיך אני יגיע לצידו השני בגובה סביר". באמצע האגם כשאני רואה שאין שדות ורק יער ענק מחכה לי, אני חושב: " איזו החלטה מטומטמת לקחתי בגובה כזה מיד לעבור למוד הישרדות." אני לוקח 90 מעלות לנתיב לאזור שיש בו כמה שדות מסכנים בין היערות ובגובה 200 מטר מעל השטח אני בוחר שדה ומתחיל להשליך מים מהכנפיים. מתארגן להקפה מסביב לשדה כשאני לא מאחל לאויבים שלי שדה לנחיתה כזה, ואז ה"וריו מטר" מתעורר בעדינות לחיים לפלוס חלש, כול כולי מתמסר ומתרכז להינצל מהנחיתה. אני סוגר את ברז המים ומקווה שנשאר עוד מים בכנפיים, ואז המלחמה האיטית והקשה לטפס מגובה נמוך בטרמיקה שמחזירה אותי לאחר התעקשות וסבלנות חזרה למשימה עם גרר בכנפיים וכ 650 ק"מ לבצע. אני עובד לבד אין אף דאון באזור וכך למרות הכל אני ממשיך עם דאון חסר במים, וגרר לאחר כ 530 ק"מ אני מחשב את זמן הסיום שלי ויוצא לי 10:00 בערב ולכן אני מפסיק את המשימה באופן יזום פותח מעצורים ויורד לשדה תעופה חביב בדרך. יש מסקנות רבות מטיסה כזו דבר אחד בטוח שהמיקום שלי הולך להיות רע מאוד עם פתיחה כזו. היום ביצעתי משימה של 488 ק"מ. הטיסה הייתה טובה מאוד אפילו מהירה ברמה גבוהה עד לאותו אגם מאתמול עם מצב דומה של ירידה מתחת לגובה עבודה ושוב הפעם מגובה יותר גבוהה טיפוס איטי שגרם לי להפסיד זמן יקר מאוד וחזרתי הביתה עם תוצאה של 106.2 קמ"ש מה שזה לצערי לא מספיק. עכשיו כמעט חצות אור בחוץ, ואני עייף אז מחר עוד יום רפי

avron

New member
קישור לאתר תוצאות ועוד...

http://www.egc2005.fi/ http://www.egc2005.fi/results/index.html זו אליפות אירופה. בקלאס ה 15 מטר שבו משתתף רפי 22 משתתפים. למרות המשימה הגדולה של 833 ק"מ. 21 טייסים סיימו אותה. המסיים ראשון במהירות ממוצעת של 117.5 קמ"ש והאחרון ב 93.2 קמ"ש. אם רוצים להרגיש יותר טוב את המשפרים נסו לחלק בשלוש. משימה של 277 ק"מ והמנצח ב 39 קמ"ש. בניגוד לתחרויות המוכרות לנו, המארגנים מגבילים את מספר המשתתפים. יותר מ 40 דאונים במירוץ עלול להיות מסוכן. מהירות הטיסה בין הטרמיקות עשויה להגיע לכפליים מהממוצע. אם כמה דאונים כונסים לאותה טרמיקה במהירות של מעל 200, יש סיכוי לזהות את זה שמגיע ממול מאוחר.

avron

New member
דיווח עם תמונות ומפות

יש לי דיווח עם תמונות ומפות של SeeYou זה קצת גדול. מי שרוצה שיבקש ממני ב [email protected]

חגי

New member
לפי הלינק שצרפת

אפשר לראות שטסו כבר 3 ימי תחרות כשגם בשניה רפי מסיים במקום ה- 22 (לא נעים להגיד האחרון...) ובשלישית הוא לא מופיע . מקווה שהכל בסדר.

חגי

New member
לא הבנתי את הקטע של האופן קלאס

שלמעשה כל אחד טס מרחק אחר ובכלל זה שעשה את המהירות הממוצעת הגבוהה ביותר הוא המנצח למרות שטס פחות מרחק מאחרים.

avron

New member
Open Area Task

סוג משימה חדש יחסית שבא לתת תשובה לחשש מהתנגשות בנקודות הפניה של המשימה. משימה שבה יש רדיוסים גדולים מאוד סביב נקודת הפניה, של קלומטרים ואפילו עשרות. בכל מקום בתוך המעגל אפשר לפנות לנקודה הבאה. אם לדעתי התנאים באזור קשיםאבל טובים בנקודה הבאה - אפנה לנקודה הבאה מייד בכניסה לתוך הרדיוס אבל בנקודה הבאה שבה תנאים טובים יותר, אמשיך עד הקצה הרחוק של הרדיוס. יש ניקוד בונוס על השלמת המסלול וחזרה הביתה. כך כל אחד חכול לגמור את המסלול עם אורך משימה שונה. נוסחת ניקוד בודקת את המהירות הממצועת ונותנת לו פקטור. ברור שאם טסת קצר יותר ב 10 אחוז אבל מהר יותר ב 30 אחוז שאתה מנצח. אם יש לך SeeYou אני מניח שנוסחאות סטנדרטיות כבר בפנים. ראית שכולם חוץ מרפי סיימו את ה 833 ק"מ. מדהים.

למעלה