דיווח - כיתה קטנה

איריס56

New member
דיווח - כיתה קטנה

היי לכולם, אני שמחה לדווח שמנהלת ביה"ס הבינה שאחנו לא מוכנות לוותר לה והיא החזירה את כל השעות שהורידה מהכיתה הקטנה של רון, החזירה את השעה של אנגלית שהורידה ובקיצור השוותה את כמות השעות הנלמדות בכיתה של רון לכיתה המקבילה. הבעיה היחידה שמתווספת בשבוע הבא תלמידה נוספת כך שבכיתה ילמדו 14 ילדים כל אחד ברמה אחרת וכל אחד עם קשיים שונים. בהתייעצות עם מנהלת ביה"ס הוזמנה למחר מפקחת ממשרד החינוך והכנתי לה מכתב מטעם הורי הכיתה הקטנה ונראה איך הנושא מתקדם. תודה על כל הרעיונות, איריס

dd19

New member
כיתה של 14 תלמידים

זה לא מצב טוב לאף תלמיד שם. אני בטוחה שחלק מהתלמידים זקוקים לכיתה של מקסימום 5 , ואפשר להתפשר על 8.האם בדקת בנהלים של משרד החינוך?

rutimay

New member
איריס, אני חושבת שזה מנוגד לתקן

אצלנו אמנם יש 13 תלמידים בכיתה אבל הם יושבים על תקן כפול - שתי מורות וארבע סייעות בכל רגע נתון. וכמובן - הכפלת כמות הטיפולים הפרא רפואיים. 14 תלמידים לכיתה אחת זה המון, במיוחד אם לכל אחד יש צרכים שונים. זה יכול להיות בעייתי מאוד למצוא מכנה משותף לימודי לכזאת כמות של תלמידים, ומניסיון שלי -יש כאן פתח למציאת מכנה משותף נמוך מאוד, במלים אחרות: יש מצב שהרמה הלימודית תהיה נמוכה כדי שגם הילדים הכי חלשים יוכלו לעמוד בדרישות. זה המצב אצלנו בשיעורי אנגלית למשל: הכיתה לומדת בקצב וברמה הרבה יותר נמוכים ממה שירדן מסוגל להם. לכן אני התעקשתי שהוא יקבל תגבור באנגלית, ובאמת מתחילת השנה הם מתגברים אותו על ידי חומר קריאה וכתיבה ברמה גבוהה. מה קורה לגבי השילוב אצלכם? האם יש תחנת רכבת וכל אחד יוצא/ נכנס לשילוב בשעות אחרות? שוב, מניסיוני, זו בעיה, כי אז קשה ליצור רצף בלמידה הכיתתית. אצלנו, ילדי השילוב חוזרים אחה"צ לכיתת האם ופשוט מעסיקים את עצמם בנושאים אחרים לגמרי, בזמן ששאר הילדים לומדים. הבעיה שעצם הנוכחות שלהם מפריעה לשאר הכיתה ללמוד, וזה גם לוקח כוח אדם חיוני, שבמקום שיעסוק בלימוד הכיתה הקטנה - עסוק בבייבי-סיטר למשולבים. בקיצור, תבדקי טוב טוב מה באמת קורה בכיתה, ותראי על מה כדאי להילחם ועל מה לא.

למעלה