תגובה על הכל
1) את הכשלון של הפאנל כפי שתיארת אותו אפשר היה להריח רק מהעובדה שכל האירוע הזה לא ממש תוקשר. ללא ההודעה שלך לא הייתי יודע בכלל על קיומו, ואני טיפוס שמסתובב באזורי התרבות של התקשורת הכתובה והאלקטרונית.

חנן יובל? ברצינות? חבל שלא עשו סיאנס לבני אמדורסקי. יכול היה להיות בידור לא נורמלי.

2) "הראמונז של דורנו" כבר לא יגיעו, לדעתי, משום שהרוק כאמנות או כצורת ביטוי מיצה את עצמו. רוק הוא כבר לא צורת ביטוי של צעירים שחושבים ורוצים לשנות את העולם. הוא הפך לזרם אמנותי מן השורה, עם הרבה מאד חזרה על תבניות מוכרות, שירים ויצירות שהפכו לסטנדרטים, וגירסאות כיסוי לרוב. הרוק הפסיק לבעוט, איבד את החיוניות הבסיסית שלו, ועבר להיות תלוי על הקיר, לצד הבלוז והג'אז.

הנה מחשבה: צעירים מביעים את עצמם בפיתוח אפליקציות, שמצידן מאיימות לשנות את העולם. מתי אפליקציות יהפכו מבידור לאמנות? חפשו שם את הראמונז שלכם.

3) מי אני לעומת דניאל מילר. מילר הוא האיש מאחורי אמנים כמו דפש מוד וניק קייב. אני הוא האיש מאחורי הכינוי האווילי oren29. ועדיין, אני רוצה לחלוק עליו, או שמא עליך: לתת משקל לאיכות האמנים בהופעה שקול לנתינת משקל יתר לשירות צבאי בישראל. אחד היתרונות הגדולים של הרוק כאמנות הוא דווקא היכולת להתנתק מהבמה, ולשים דגש על תהליך ההקלטה של המוזיקה. אני מתכוון גם לשימוש באולפן ובאביזריו (לא מעט כלי נגינה מודרניים הומצאו מתוך מחשבה על הדרך שבה הם ישמעו באולפן), וגם לבועת הזמן של ההקלטות, שהתאפשרה דווקא משום שהופעות לא היו מקור הכנסה ראשי/בלעדי, אלא מכירת תקליטים. הביטלס, זפלין, דיפ פרפל, REM, ובטח שכחתי עוד כמה- כל אלה לא היו יוצרים חלק מהאלבומים הקלאסיים והמשמעותיים של הרוק לולא הניחו מאחור, ולפעמים התנתקו לגמרי, מהופעות חיות.

יתכן שהעמדה שלי היא אישית מאד, משום שאני פחות טיפוס של הופעות, ויותר טיפוס של האזנה פרטית למוזיקה, אבל כשרון של מוזיקאי מגיע מתוכו, ולא בהכרח בא לידי ביטוי באופן שבו הוא מתקשר עם קהל. או בשתי מלים: ניק דרייק.

בהמשך לנקודה הזאת "כימיה בין נגנים" היא דבר חמקמק. יש לא מעט מוזיקאים ואלבומים שהגיעו רחוק וגבוה למרות (או בגלל) יחסים בינאישיים מחורבנים או תנאים לא אופטימליים (נגן שהבריז, נגן שלא התאים, וכו' וכו').

4) האנקדוטות של סימור סטיין מאלפות. אם יש הקלטת אודיו/יוטיוב של הכנס, זה יכול להיות נחמד להקשיב לכל הסשן.