דיווח דרום אפריקה

דיווח דרום אפריקה

היום פספסתי את ההזדמנות האחרונה שלי לצלול בדרום אפריקה, קמתי עם משהו ויראלי וצינון כבד לכן החלטתי לוותר על עוד שני צלילות בסידוואנה ביי.

במהלך תקופה של חודשיים צללתי בשלושה מקומות בדרא״פ: אומקומס, דרבן וסידוואנה ביי.
בדרבן צללתי כחלק מהקרוס אובר לפאדי שעשיתי שם.

אומקומס (umkomaas):
מקום שקט ביותר, מהמקומיים שמעתי שגם די מסוכן, וול, אני לא הבחנתי בכלום אלה להפך היה נראה מקום כל כך שקט שכלום לא מתרחש בו, למעט צלילה.
החברה שם מוכרים בכל דרום אפריקה בעיקר בגלל דבר אחד, הלאנצ׳ים של הסירות.
יש שם גלים מאוד מכובדים, ואם עברת לאנץ׳ באומקומס אז כנראה שאתה בסדר, עשינו צלילה אחת בAliwal's shore, וכאמור הזמן על הסירה, הם קוראים לזה rubberduck, לא איכזב, והגענו לאתר סחוטים כאילו לאחר צלילה.
לאחר מכן ביצענו צלילה ל-22מ׳ כשמהרגע שנכנסנו היינו נתונים לחסדיו של זרם חזק מאוד שבהתחלה היה כיף אבל לאחר מכן הוא קצת התחזק.
הריאות הייתה סבירה לפי מה שהם אמרו, בערך 10 מטר.
נשארנו הזוג האחרון עם הדייבמאסטר וסיימנו לאחר שעה כשאני הגעתי לחמישים באר.
בדרך נצפו: עקרבנון סגול שלא הצלחתי להישאר לידו הרבה זמן. צב חברותי וסטינג ריי גדול שאפשר לשים עליו אוהל.
Aliwal נפוץ בעיקר בכרישים שמסתובבים שם הצלחתי לראות רק אחד אבל רק כשהייתי כבר בחניית בטיחות והוא עבר מתחתי, היה כיף אבל החלטנו לסיים את הרומן עם צלילה אחת.

דרבן:
בדרבן צללתי רק כחלק מהקורס מדריכים, החלטתי שיהיה יעיל יותר לטייל עם תעודת מדריך של פאדי, ולמרות הקושי של השפה החלטתי לעשות את הקרוסאובר בדרבן ( אני מדריך sdi) דווקא בגלל המכשול של האנגלית על מנת להשתפר.
היה די קליל החלק המזעזע היה המבחני מים פתוחים קיבלנו יום מזעזע, וכל אחד מקבל שני סקילים. הסקיל השני שלי היה מצנח הרמה, איך שהגענו לאתר הבוחנת שמה לב שהריאות אפסית על הקרקעית ולכן עשינו הכל על אנך קצת רדוד יותר.
בתחילת הצלילה אחד מהחברה היה אמור לקשור את המשקולות והמצנח הרמה בתחתית לאבטח לעוגן. משום מה המנצח הרמה הזה לא נמצא יותר.
ולכן הייתי צריך לחכות ב18 מעלות שעה בערך על פני המים שיביאו לי lift bag חדש מהמועדון, כשהם חזרו שוב גילינו שאי אפשר לשבת על הקרקעית ולכן היא הורידה עוד מישהו שישמש כרצפה לליפט באג, כשהוא כורך את הרגליים על האנך.
הרפתקה למזלי הכל הסתיים כמו שצריך. בכלליות הבנתי שהצלילה בדרבן לא מזעירה אלה אם כן נופלים על יום ממש טוב, תנאים קשים בדרך כלל, אבל וואלה באותו יום של המבחנים, מדריך אחר שחה עם להקה של חמישים hammerheads אבל הוא אמר שהוא בחיים לא ראה דבר כזה פה.

סודוואנה ביי:
גולת הכותרת של הצלילה בדרום אפריקה, קשה מאוד להגיע לפה משום מה, אין אוטובוסים כמעט, עיירת חוף פיצית שעה וחצי מהגבול עם מוזמביק.
צללתי פה אתמול פעמיים והיום ביטלתי שני צלילת כי אני סתום בצנרת.
אבל אתמול זה היה פשוט אלוהי. לאנץ׳ קליל וכיפי, צבים ודולפינים על פני המים. יש אתרים שונים המתפרשים מ2 עד 10 מייל מהחוף.
צלילה ראשונה עשיתי באתר שנקראה Mellow Yellow, עומק מקסימלי 20 מטר, 45 דק׳.
היה קצת surge אבל רעות טובה ומים נעימים.
הכל בסודוואנה פשוט גדול יותר.
ראיתי מורנה עם ראש כמו שלי, black cheeks, מלא עקרבנונים שלא הצלחתי לזהות, וחשופיות בכל מקום אחת מאוד יפה שלא הצלחתי לזהות ושכחתי לשאול הייתה עם צבע צהוב/כתום ופסים שחורים.
נצפה גם potato bag גדול, לא יודע את השם בעברית. וגם צב היה שם. נפוחית בגודל לוקוס גדול ושני תמנונים חמודים. אחרי 40 דקות הדייבמאסטר מסמן מתחילים עלייה, ושהיה לאחר מכן אני שומע אותו צועק בווסת ומצביע לעבר צללית ענקית ששוכבת בחול, מתקרבים מהר ולנגד ענינו נח לו giant guitarfish מאסיבי שישב מולנו כמה דקות עד שנמאס לו. הדייבמאסטר היה נלהב מאוד.

הצלילה השנייה הייתה מדהימה לא פחות בריף עם פרופיל מדהים והרבה swim through בין האלמוגים.
השיא של הצלילה היה לקראת הסוף הדייבמאסטר משך אותנו לכיוון אתר חולי מאוד, כולם מסתכלים אחד על השני עם פרצוף תמוהה כשלפתע זה מתגלה כמגרש משחקים של honeycomb stingrays ענקיים עם זנב מאוד ארוך שמוציאים רק את העניים מהחול עד שמתקרבים אליהם.
ראינו שם איזה שבע כאלה וסיימנו את הצלילה.
חוויה מדהימה.

בשבוע האחרון נצפו בסודוואנה חמישה פעמים כריש ליוויתן ופעמיים מנטה.
קיוויתי להמשיך עם המזל היום אך נחרץ מזלי.
ומחר אני עוזב לכיוון קרוגר פארק.
שקלנו גם לצלול בקייפטאון אבל ויתרנו לא מאמין שצליחת כלוב היא חוויה טובה גם כשזה עם כריש לבן, ובנוסף אנ לא מסכים עם האכלה שלהם.

בתמונה giant guitarfish, שנראה אותו דבר, לצערי הרב לא לקחתי את המצלמה איתי.

יוסאי

New member
תודה על דיווח נהדר

ותהיה בריא שיהיו עוד דיווחים

תודה על הדיווח מזגיר הנשכחות

לדרום אפריקה יש מה להציע בתחום החוויה של ים- צלילה-חופים

למעלה