דיווח אימון קונג פו 24.11.2001

דיווח אימון קונג פו 24.11.2001

אוקיי את החצי שעה הראשונה של השיעור העבירו יואב וטל כהן(בן אני צודק?) כלומר יואב העיבר לחצי מהאנשים וטל העבירה לחצי השני. אני הייתי חצי של יואב, אוקיי התחלנו בחימום הכייף, החימום אני מרגיש שהוא מאוד נחוץ לפני השיעור ושהוא משחרר נפלא. אחרי החימום עשינו בעיטות, כגון: -בעיטות עקב-הכוונה שני שלבים. -בעיטות ישרות. -שני בעיטות אחת לפנים, ואחת לבטן. אחרי זה יואב העביר גמישות היה כייף, אהבתי לעשות את הגמישות הרגשתי מאוד נינוח בגמישות, וגם בשפגט הרגשתי מאו נינוח, ולמי שלא יודע אני עובד כרגע על העניין של השפגט... אחרי הגמישות נותרה דקה ועבדנו מהר על כתפיים, ואז נגמרה לה חצי שעה... אוקיי בן נתן לנו 10 דקות לעבוד על מה שאנחנו רוצים אז התחלתי לעבוד קצת על ההליכות, ואז פתאום בן אומר לי "עידו בוא הנה", ברתי, ואז הוא אמר לי טוב אתה עכשיו נלחם איתו, קוראים לו עופר, אני לא מכיר אותו, אני חושב שהוא למד עם בן, לפי הרמה הגבוהה שלו בלחימה, יכול להות שאני טועה?? בן?? אוקיי אז בקיצור הוא אמר לי שאני נראה מפחיד ממבט ראשון.... חחחחח, אני מפחיד......
אז התחלנו להילחם, עשינו קרב סימון מלא, היה כייף, על ההתחלתי ראיתי שהוא ברמה גבוהה, ניסתי ליישם את החלק של ההסתכלות כמו עדשת מצלמה, כלומר על כל היריב ולא רק על הרגליים או הידיים, אך לפעמים התרכזתי ברגליים ושמתי לב לזה, וזה כל כך טוב כי בפעמים קודמות אנשים רק אמרו לי את זה ועכשיו באמת שמתי לב לזה ואני הרגשתי במה בדיוק אני צריך להשתפר, וזה היה כייף לדעת זאת.... אוקיי נלחמנו היו כמה מכות חזקות, אבל אני די רגיל בדניס לקרבות פול קונטאק והרוב לא כאבו לי, אל תדאגו מה שכאב לי אמרתי לו. נלחמנו יחד בצורה נפלאה אני הרגשתי זרימה, אך הרגשתי שישנם מקומות לשיפורים בקרב שלי, ואני הרגשתי שהייתי בקרב ברמה גבוהה מאוד, ואם עכשיו אני ברמה גבוהה מאוד ואני עוד לא :לוחם מתחיל" אז מה יהיה כאשר אני יהיה אמן קונג פו???? ואיי תיזהרו חבר´ה ג´ט לי החדש מגיע.........
אני נורא שמח שבן נתן לי לעבוד עם האיש הנפלא הזה, היה מאוד כייף, אפילו שהיא כמה פעמים שחטפתי לפנים, אבל הוא היה ברמה מאוד גבוהה, והוא ניסה לתת לי לפנים ורק פעם אחת הוא הצליח ממש...... אני מאוד מעריך את העבודה איתו באמת אני אחזור על זה שוב, אני הרגשתי היכן אני צריך להשתפר ורק המודעות משפרת אותי כבר, אבל ברור שאני צריך עוד לעבוד על זה והלתאמן. שמתי לב לצורת העבודה של עופר והיא הייתה: -ביטחון עצמי גבוה. -שליו בקרב. -שינה כל הזמן עמידות. -עשה כל מיני תנוחות. משהו שממש אני רוצה לרכוש אותו באימוני הקונג פו שלי שהוא חלק משיפור הקרב, הוא לדעת מה המכה הבאה של היריב תיהיה וכיצב להגיב כאשר היא תגיע אליי, אני ראיתי שהוא ידע ממש מה אני הולך לעשות למשל נתתי לו לאו קייק והוא במהירות הבזק הביא לי בעיטה בבטן שדחפה אותי אחורה, המודעות שלו למה שאני הולך לעשות ממש הקסימה אותי, ואני מה זה מת כבר להשיג אותה....... אני שמתי לב לכך שהוא ידע מה אני הולך לעשות, אז קצת ביבלתי אותו, וכמעט הצלחתי להגיע לפנים שלו, אבל הצלחתי לסמן עם היד על הראש שלו. בקיצור בקרב הזה אני הרגשתי: -כייף מאוד. -מודעות גבוהה למה שאני צריך להתפר בקרב. -היו חלקים שהרגשתי שליו והיו חלקים שהרגשתי טיפ טיפונת פחד, אבל חבר´ה אל תדאגו אני פה חי ונושם... -הרגשתי שאני באמת משתפר. לסיכום בן תודה שנתת לי לעבוד איתו אני מקווה שיהיו עוד פעמים, היה כייף, אבל משהו קטן חבל.... זה היה שהוא לא אמר לי הערות בסוף: הכוונה ברור שאני לא מעדיף שיהיו לי הערות, אבל פעם שאני נלחמתי עם טל כהן וטלייה במשך חצי שעה אני חושב, אז אנחנו דיברנו על הקרבות שלנו ונתנו נקודות לשיפור וזה היה מאוד מוצלח, אבל לא יצא לי לעשות זאת עם עופר..... הוא אולי אמר לך משהו על הקרב שלי שאני צריך להתפר פה, או שאני עושה פחות X ו-Y??? לא יודע אני פשוט רוצה לדעת כי ההערות האלה רק יכולות לשפר את הקרב שלי. בקיצור סיימנו את הקרב המדהים שלנו והיה כל כך כייף, וכמובן הודנו אחד לשני, וישר בן עשה מדיטציה, המדיטציה הרגיע אותי נורא נורא...... אחרי קרבות מדיטציה זה הדבר הכי כייף שאפשר לעשות..... בקיצור נהנתי מאוד מהשיעור. שלכם באהבה, עידודודו הלוחם שמת להילחם

pinibs

New member
קרב בלתי צפוי

הי עידו, כל הכבוד על הזרימה. לא רק על כך שהתמודדת בכבוד עם יריב לא צפוי, שלפי דבריך הפגין רמה גבוהה, אלא גם על כך שהתמודדת עם שינוי לא צפוי בשיעור. אני חושב שהדרך בה אנו מתפתחים מיום שאנו מגיעים לעולם הזה רצופה "תכנותים". כלומר, אנחנו עובדים על פי תמונות ו/או מפות שאנו מציירים לנו בראש (או שמציירים עבורנו), וכאשר (כמו שקורה כל הזמן בחיים) יש פתאום איזה שינוי בתמונה, אנחנו לא תמיד יודעים מה לעשות, נתפסים לבלבול, ומנסים להתאים את המציאות אלינו במקום את עצמנו למציאות. תמונה כזאת, למשל, היא תמונה של שיעור קונג-פו. אמנם, התברכנו במורה שאצלו אף שיעור אינו דומה לקודמו, אך בכל זאת יש דברים שאנחנו מצפים להם, אפילו אם לא במודע. למשל, בארבעת חודשי הלימוד שלי אצל בן, אף פעם לא הופיע מישהו "חיצוני" שעשה איתנו קרבות. אם זה היה קורה פתאום באחד השיעורים, זה ודאי היה מפתיע אותי. אני מניח שהייתי מתמודד עם זה ועושה את הקרב, אבל זה ללא ספק היה מוסיף לי רמה מסויימת של חרדה. גם זרמת עם השינוי בתמונה, והתאמת את עצמך למציאות החדשה, וגם התמודדת בכבוד עם המשימה עצמה. יישר כוח! אני מאד אוהב קרבות, ויש לי שאיפות מאד גבוהות באשר לרמה שאני רוצה להגיע אליה בקרבות, אבל אני מודה שעבורי זו עדיין נקודה די חלשה. למרות שיש לי נסיון בלימוד אומנויות לחימה עוד לפני שהתחלתי ללמוד אצל בן (בין השאר גם אני למדתי השרדות), אני עדיין ניגש לקרבות עם רמה התחלתית של חשש (כשלמדתי השרדות זה לא היה חשש, זה היה פשוט פחד). זה לא רק החשש הטבעי של זהירות / מעט חוסר בטחון וכו´, אלא משהו יותר מזה. אם בן היה אומר לי פתאום לעשות קרב עם מישהו לא מוכר, והמישהו הזה עוד היה ברמה גבוהה משלי באופן ניכר, אין ספק שזה לא היה לי קל. חלק מזה נובע, לדעתי, מהרגלי עבודה לא נכונים שרכשתי עם השנים כשלמדתי אומנויות לחימה במסגרות שונות. למשל, למדתי קונג-פו אצל מדריך שעבד רק על סימונים, אבל הסימונים היו ללא מגע כלל. כלומר, אם בעטתי למשל, הייתי עוצר את הבעיטה סנטימטר לפני הגוף של הפרטנר. לעומת זאת, כאשר למדתי השרדות, הדגש היה על כוח / אגרסיביות / חוסר התאמה כללי בין רמת הקרב לרמת המתאמן וכו´. היו בזה גם הנאה, גם חישול, גם פיתוח של יכולות הלחימה - אבל עבורי לא היתה בזה כל תחושה של בטחון. בכל אופן, היום אני מרגיש באופרה אחרת. כל צורת הלימוד אצל בן נכונה לי כל כך, ואני חש שאני מפתח את יכולת הקרב שלי בדרך שאכן תוביל אותי אל המטרה. זהו בינתיים, ושוב, כל הכבוד! פיני

הי פיני!!!

תודה....... תגיד כמה זמן למדת הישרדות???? ובאיזה מכון???? ובאיזה קונג פו למדת שרק מסמנים?? באמת בהתחלתי בדרך אצל דניס הייתה לי תחודה לא כל כך גבוהה של ביטחון, אבל עם הזמן היא התפתחה אפילו אם לא שמתי לב אלייה, אני חושב שבדניס אין את הקטע של המודעות לביטחון ולפחד שלך, למשל אני לא הייתי אצל בן ופתאום באליפות הארץ הייתה לי תחושת ביטחון כל כך גבוהה, ותחשוב אני נלחמתי מול 5 אנשים שהם הכי טובים במכונים שלהם ואני לא יודע מה הרמה שלהם, ואני עליתי לשם עם ביטחון כמו שור ונלחמתי וניצחתי... בקיצור, הקטע של המודועת חסר בדניס, אבל זה טוב עכשיו שאני אצל בן ואני משלב את הכל.. תאמין לי שמדעת רבים דניס עושה אותך גבר..... ובקשר לעופר שנלחמתי נגדו, למדתי ממנו כל כך הרבה, היה קצת מפחיד, אבל אני רוצה שאני לא ירגיש ככה יותר, אפילו אם הוא ברמה גבוהה.. שלך באהבה, עידודודו הלוחם שמראה חן

pinibs

New member
השרדות

הי עידו, למדתי ברחוב צייטלין בתל אביב, אצל אריה כהן ואיציק אשכנזי, שהיו תלמידיו של דניס. פיני

תשובות

ש: את החצי שעה הראשונה של השיעור העבירו יואב וטל כהן(בן אני צודק?). ת: כן ש: קוראים לו עופר, אני לא מכיר אותו, אני חושב שהוא למד עם בן, לפי הרמה הגבוהה שלו בלחימה, יכול להות שאני טועה?? בן?? ת: כן, הוא למד אצל המורה שלי, אם אינני טועה במשך 9 שנים. (אגב, לדעתי לא שמעת אותו טוב, הוא לא אמר לך שאתה מפחיד... אלא משהו אחר, שאני לא יודע אם אתה רוצה שאני אגיד בפורום, אז אני אגיד לך בעל-פה). והערה שלי: היה מאוד מאוד כיף לקרוא את ההודעה ואת הפירוט על הקרב. יישר כוח!!! שלך בן

תודה בן!!!!../images/Emo8.gif

רגע בן ומה עם הקרב שהבטחת לי נגדך??? או שאתה סתם מפחד, מאז שנלמנו בפעם האחרונה עשיתי שגת אריה ובן פשוט נבהל....... סתםםםםם חחחחחח, אני מצחיק את עצמי...... שלך באהבה, עידודודו הלוחם שנלחם חולם וגם חולם חסר(ניקוד בלשון)

../images/Emo5.gif אמא´לה

אה... אין לי זמן עכשיו, אה... פעם אחרת... אה, כלומר... המממ... גררר... אחר כך, אולי, אה, תעבוד על ארבע פורמות בסיסיות.

הי בן בן........

אם כבר אני אעבוד יותר על ארבעת ההליכות..... אבל עדיין אני בכל מקרה עובד על הכל, בכל מקרהבינתיים אני די מתקדם... שלך באהבה, עידודודו הלוחם שמרדיש שהוא מתקדם

למעלה