דיווחי NAVTEX ברשת ?

• פותח הנושא zerez
  • פורסם בתאריך

zerez

New member
דיווחי NAVTEX ברשת ?

האם קיים אתר באינטרנט בו ניתן לראות את דיווחי ה NAVTEX של אזורינו בזמן אמת? חיפשתי בכמה מנועי חיפוש ולא מצאתי.

אם אתה רוצה לראות דיווח מלא כולל אזורים סגורים נדמה לי שיש כאלו שמקורם באיטליה, צרפת וספרד אבל לא מהאזור הקרוב.

zerez

New member
מצאתי דיווחים מלאים מתחנה בהולנד

אני מחפש תחנה שאפשר לקבל את הנתונים בארץ לפני יציאה להפלגה. אני משתמש באתר החיזוי של אתונה ובזמן האחרון קצת מאוכזב מימנו.

האמת שרק למטרות חיזוי מז"א נווטקס הוא פתרון עלוב כאשר יש גישה לאינטרנט. הוא תמיד כללי יותר, לא מדוייק, קצר טווח ולא תמיד מעודכן. כשאתה בדרך הוא לפעמים פתרון יחיד. וקשה מאוד להמנע מסערת ברקים וגשם שחוצים אותך משמאל לימין במשך 30 דקות (פאלמה-סיציליה באמצע יוני, למשל. לפחות המכ"מ התריע על צורך בחליפות סערה). באינטרנט יש היצע די גדול של אתרים טובים - תלוי רק לאן מפליגים.

zerez

New member
אני מסכים איתך

אבל עדיין לא מצאתי אתר טוב באמת לחיזוי באזורינו. אני בדר"כ בודק באתר היווני ובזמן האחרון קצת מתאכזב, יש עוד כמה אבל גם שם יש המון אי דיוקים. באיזה אתר אתה משתמש כדי לקבל תחזית מדויקת לחופי הארץ?

דאויד

New member
נתוני מזג אוויר מקומיים מצופים וכו'

חיפשתי קישורים לאתרי NAVTEX לדף הקישורים שלנו, ולא מצאתי מקור אינטרנטי לאיזורנו. לעומת זאת, קיימים מקורות מידע אחרים הכוללים, בין היתר, גם דיווחים של נקודות מצופים, היכולים להיות לעזר רב. צרפנו לדף הקישורים שלנו את אלה שהתרשמנו שהם הטובים ביותר. מובן, שמקורות מידע על מזג אוויר אינם כוללים מידע על מכשולים, הקיים ב- NAVTEX, ולכך עדיין נראה שאין תחליף.

zerez

New member
תודה על הקישורים

פרט לתחזית מצאתי כאן עוד הרבה חומר מעניין.

NAVTEX אינו רק לחיזוי ../images/Emo105.gif

ה- NAVTEX נוצר קודם כל לבטיחות, אזהרות ניווט גיבוי להודעות מצוקה אזהרות על סערות וכו'... תחזיות מזג האויר שמקבלים ב-NAVTEX למיזרח הים התיכון מתאימים לאוניות ולא ליכטות. האזורים הם ענקיים ויש השפעות בקירבת חופים שה-NAVTEX לא צופה. הוא די יעיל בין איי יון שם החלוקה היא לקטעים קטנים (ראו מפת חלוקה יוונית בספר החופאות -PILOT)ומתחשב בהשפעות יבשתיות.

ישנה אפשרות לרכוש אנטנת

navtex עם מתאם לpc ולקבל תשדורות ישר למחשב. מומלץ מאד!!!!!!!!!!

zrl2000

New member
פרטים נוספים?

התוכל לצרף LINK לפרטים? היכן קונים?

דאויד

New member
Navtex על PC

אני יודע על >>זה, אך אין לראות בכך המלצה כלשהי, כי איני מכיר את המוצר שלהם.

למעלה