דיווחים משבת

אמרלדה

Active member
דיווחים משבת

הספרינג-רולס מדפי אורז, ממולאים בסלט הכרוב הכפול של יעלה בתוספת סקיני-פסטה (מי שרוצה - מעט אטריות שעועית דקות), משוחים במעט שמן מעורב עם רוטב סויה מלמעלה, ומחוממים עשר דקות בתנור (לא מספיקים לאבד את הרכות שלהם) - היה השוס, גם בשישי בערב וגם בבראנצ' בשבת. מתאים כאמור גם לבשרי גם לחלבי. מומלץ ביותר.

שווארמה "ארתור" לא הכנתי, לצערי, ארתור, כי בן זוגי אמר שלא כולם אוהבים חצילים. אז הכנתי סלמון בציפוי כוזברה ושומשום בתנור, והגשתי לידו חצאי חצילים קלויים, סלסה עגבניות טריות חריפה וטחינה ירוקה סמיכה - וכל אחד לקח מה שבא לו. היה טעים.

החצ'אפורי בבראנץ' היה מאכזב. כלומר, החבר'ה אמרו שמאוד מאוד טעים והתלהבו, אבל החבר'ה לא היו בגיאורגיה...
בכל מקום אמרו לנו ובכל מקום כתוב שזה מבצק שמרים (אני מדברת על הצורה של פיתה ובתווך תערובת גבינות, כי יש עוד צורות), אבל הראשון, זה שטעמתי שם, המרקם והביס הרגישו כאילו נגסתי בבלינצ'ס ממולא, עבה. או פנקייק כפול ממולא... והמרקם של בצק השמרים יצא לי כמו בצק שמרים, עם קצת פריכות למעלה. וזה ממש לא מה שרציתי, כי רציתי לשחזר את הרכות של ההוא.
נראה לי שאכין לשבת הקרובה בלינצ'סים עבים, אניח על אחד תערובת כזאת ואניח עליה עוד אחד. ואחר כך אם זה ייצא לטעמי, לא אקרא לזה חצ'אפורי אלא, נניח, "גיאורגיה".

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יצא לך לראות מתכונים גיאורגיים מקוריים? אני חושבת שהיתה כתבה

בנושא באחד מגליונות "על השולחן" בהם יצא לי לדפדף.

כשאוכל, אראה אם זה אחד שיש לי בבית.

אמרלדה

Active member
כן, ראיתי בהחלט. על פיהם בחרתי. עכשיו אני חושבת שהבעיה היתה

&nbsp
בכך שאפיתי ולא טיגנתי. מישהו שם, בגיאורגיה, אמר: לטגן.
&nbsp
ואילו בבלוג הגיאורגי שמצאתי בו את המתכון כתוב היה לאפות.
&nbsp
אולי זה ההבדל. אנסה גם את זה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יש סיכוי שזו הסיבה להבדל - את הפנקייקס שלי אני מכינה עם

שמרים/שאור, יוצאים עבים ובשרניים - בצק שמרים מטוגן יניב בטח תוצאה דומה.

יפנית 3

New member
אמרלדה, הכנתי כמה פעמים משהו דומה

אימרולי חצ'אפורי
מאת: יפנית 3
[הודעה זו מכילה תמונות]
22/06/15 19:22
זהו מאפה גיאורגי, מעולם לא טעמתי אבל ניתקלתי בכמה מתכונים ברשת.
מצא חן בעיניי והחלטתי לנסות לפי בצק שלי.
בחלק מהמתכונים ראיתי שאפשר גם לאפות בתנור בחום של 220 מעלות.

מצרכים:

500 גרם קמח
15-10 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
1כף סוכר
350-300 מ"ל מים
3 כפות שמן קנולה

2 כפות חמאה מומסת להברשה

2 חבילות גבינת חמד מחולקות לחצי (כלומר 4 חצאים)

הוראות שימוש:

ללוש היטב את חומרי הבצק ולהביא להתפחה בערך שעה.
לחלק ל-4 כדורים.
לרדד כל כדור לעלה בעובי של 1 ס"מ, לגרד חצי חבילה גבינת חמד ולפזר על העלה. לאסוף את שולי הבצק למרכז כמו שקית, להדק ולהפוך כשהצד החלק כלפי מעלה.
לשטח את הכדור עם הידיים מעט ולרדד עם מערוך לעלה בקוטר של 24 ס"מ.

לחמם מחבת כבדה ללא שמן !!
לשים את העלה במחבת ולטגן עד שמשחים מלמטה.
להפוך לצד שני ולהבריש בחמאה את הצד האפוי.
אחרי שהצד השני משחים להעביר לצלחת הגשה ולהבריש בחמאה.
לחלק למשולשים כמו פיצה.

טעים!!

מקור: יפנית

אמרלדה

Active member
כן, זה דומה למתכון שלי

ואכן זה מטוגן.
&nbsp
אנסה עוד פעם פעמיים, אבל האמת היא שאם זה מטוגן, בסופו של דבר אחת דינו
לצאת מהמטבח שלי ...

&nbsp
תודה רבה.

אמרלדה

Active member
כן. גם במתכון שלי מברישים בחמאה אחרי

&nbsp
אני אנסה לטגן. זה הסוד, כנראה. תודה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו, שבת קסומה

כולם היו רגועים (אולי כי החלטנו מראש שלא משתגעים?), נהננו מהאורחים שהיגעו להררים כוסית בקידוש ומהדברים היפים שאמרו.

הפשלה העקרית מהצד שלי, הייתה ששכנו את ההרינג והמקרל במקרר שלנו..זה עיצבן במיוחד לנוכח העובדה שקרקרים וחמוצים נקנו בשפע בציפיה לנ"ל וגם כי אין אצלי קליינטים לדברים שכאלה. שלא לדבר על כך שחשבנו שהבן שהביא את הדגים איבד את כרטיס האשראי, בטלנו אותו ואז מצאנו חצי שעה אחרי, כשכבר בוטל...ואחרי כל זה, שכחנו את הדגים..

מבחינת האוכל, שישי בערב - סלטים של אמא (כרוב וגזר, שרי, מלפפונים ושמיר)+קנויים מניר אליהו, קציצות מרלוזה מניר אליהו, מרק עוף ובקר עם המון ירקות ואטריות של אמא, קיגל תפ"א (אחותי) ופשטידת קישואים (אמא), הודו מוקפץ, רוסט חזה עוף, נודלס, גיבץ' ושעועית מניר אליהו, ארטישוק פיקנטי של אמא. לקינוח, קומפוט של אמא, גלידה וחמצוצים. סיימנו לאכול בחצות וחצי, בערך..

לקידוש, אליו הזמנו חברים שאבא שלי אוהב במיוחד ושמלווים את משפחתנו לאורך השנים, אמא הכינה קציצות טונה, סלט פרוסות ביצים קשות עם סלמון מעושן, פרוסות חצילים מקורמלים, ירקות חתוכים, חמוצים, זיתים, קוגל אטריות אליפות של אחי, קוגל תפ"א של אחותי ובטח עוד דברים ששכחתי.

בגיזרת המתוקים, טארטלטים קטנים עם גנאש שוקולד ו"העוגה המושלמת ליד הקפה" שהכינה אחותי, פאי היער השחור שהכינה הנסיכה שלי ועוגת קרמל שלי.
לארוחת צהריים, שהייתה חלבית תודות להברקה של גיסתי, היו סלטים (שרי, אספרגוס, פרוסות חצילים מקורמלים, כרוב, סלק של אמא), קציצות טונה, גפילטע פיש, סלמון של השריף (דגים של אמא), לזניה ופשטידת בצל מצוינת של גיסתי, סלט פטריות חם של אמא, אורז של אחותי, גיבץ' ושעועית עם עגבניות של אמא. לקינוח אבא הכין לנו קפה טוב, והייתה עוגת קוואקר ושוקולד של אחותי וגלידות.

האגף הרענני מהר הביתה כי החצי טס לניו יורק אמש, כל היתר נשארו הרבה אחרי הבדלה.

בשמחות אצל כולנו ובשורות טובות

לקידוש:

yela

New member
גאה בכם על החלבי בצהריים וגם מזל טוב ותמיד יחד בשמחות!!

מנסיון, לא למהר לבטל כרטיס אשראי אם נמצאים בארץ. זה תמיד נמצא אחרי זמן קצר.

לנוח קצת ולחפש בניחותא. בכל מקרה יש לדבר הזה ביטוח.

אמרלדה

Active member
בהחלט נשמעת קסומה. ואני אוהבת את הרעיון להכניס

&nbsp
את החברים הטובים לשבת משפחתית. יפה.
&nbsp
וגם ההברקה החלבית, כמובן.

לאה סי

Active member
ראשית, חייבת להודות למשפחתי שהביאה אותי עד הלום. לא יודעת,

איך הייתי שורדת בלעדי כל אחד ואחד מהם.
שנית, השבת היתה אכן קסומה! הילדים, הנכדים, התוספות הנפלאות שהביאו הילדים לתוך המשפחה, החברים, האוכל, הבעל שהתרגש בדרך שלו-Once in a life-time!
שלישית, אודה ולא אבוש: הרעיון של ארוחה חלבית בשבת נשמעה לי כחילול ה', אבל אמרתי: "לאה, מה איכפת לך?! תזרמי עם זה" וזרמתי, אוי, כמה שזרמתי. אבל, ואל תגלו לאיש, לא חושבת, שאמיר את דתי ואעשה את זה. אני, בשבתות שלי, רק בשרי!
שתמיד יהיה בשמחה

אמרלדה

Active member
אנחנו בשנים האחרונות עברנו בשישי בערב לארוחה בשרית בלבד

&nbsp
על אף שהיינו אוכלים גם חלבי לפני כן ומגוונים.
&nbsp
אלא שהנכדה של השלם היתה בקטנותה אלרגית למוצרי חלב. זה עבר, אבל זה לא עבר לה.
נתפס אצלה כטראומה והיא - בת 6.5 - לא מוכנה לגעת במוצרי חלב.
&nbsp
אז עברנו לבשרי נטו.
&nbsp
ולכן כל כך נהניתי מהבראנץ', השבוע, עם הילדים שלי, שאפשר לי להיזכר בחלבי... טעים.

yela

New member
יש מרפאה מיוחדת באסף הרופא לנושא ביטול רגישות לחלב

שווה להתייעץ איתם כי לא טוב אם תמנע לגמרי, כאשר לא רגישה, עלולה להיות בעיה אח"כ, כמו שיש ליוצאי טוניס.

שווה להרגיל לאט לאט גם אם זה לא נראה מבחוץ משהו חלבי.

זה נושא מורכב וכדאי ייעוץ מקצועי.

למעלה