דיבור רהוט

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
דיבור רהוט

טוב פשוט לא היה לי מושג איפה לשאול את זה. יש לכם אתר שמלמד איך אפשר לעבוד על דיבור רהוט? אתם יודעים יש הרבה משפטים למשל שחוזרים עליהם בשביל ל"אמן" את הדיבור למשל. תודה

nutmeg

New member
אתה מתכוון למשהו כמו

להתאמן על "ירד ברד בדרום ספרד" עד שתדע לשיר כמו בגברתי הנאוה? ועכשיו ברצינות: בשביל לדעת מהי רהיטות עבורך צריך עוד מידע. האם אתה מתכוון לדיקציה (אופן ביטוי המילים כמו לקרייני רדיו), או שמא לרהיטות ברמת הצורה (דקדוק) והתוכן (אוצר מילים)...

zimes

New member
יש מקצוע כזה - speach therapy

האם אתה זקוק לזה באופן מקצועי (למשחק/קרינות וכדו´), או כי עכשיו אנשים לא מבינים אותך? אם זה כדי לתקן ליקוי, בדוק דרך קופת חולים (אולי בפורום ריפוי בעיסוק, כאן בתפוז ידעו לעזור לך). אם זה כדי להיות מקצוען - אין לי מושג, אבל כדאי שתשאל שחקנים / זמרים / מורים לפיתוח קול.

LRa

New member
כן אני מכיר

וזה לא שיש לי בעיה אבל אף פעם אף אחד לא מושלם. אני סתם רוצה לשפר את אופן הדיבור שלי.

nutmeg

New member
אחד העניינים

בלימודי הגייה הוא שצריך משוב. אם אינך רוצה להשתמש במורה על מנת לקבל משוב, צריך לקנות מערכת ממוחשבת כלשהי. אני מכירה תוכנה המשמשת קלינאי תקשורת שרק בשביל לפענח את התוצרים שלה צריך לעבור קורס. אבל עזוב תוכנה. בוא נחשוב רגע בהגיון: כשאתה לומד להגות לבד איך תדע אם אכן הגעת להגייה נכונה? איך תדע מה צריך לעשות (עם שרירי הפה והלוע + זרם האוויר) על מנת להגיע להגייה נכונה בפעם הבאה? בכלל, אם הבעייה בהגייה או הסטייה בהגייה היא בגלל בעיות בשמיעה אין סיכוי שתוכל ללמוד לבד! בקיצור - צריך מורה.

LRa

New member
כנראה לא הבנתם

אין לי בעיה. אני רוצה סתם כמה משפטים שאני יכול לתרגל.

למעלה