דיבור לא מובן

תודה לכן על התשובות

יש איזה שיר שהיא שרה כבר יומיים עם תנועות ידיים וכל המימיקה. רק לפני שעה הבנתי שזה "עשר אצבעות". היא רצתה לקחת משהו אצל אמא שלי במטבח היום ואמרה "צָקָח". איכשהו במקרים כאלה אנחנו מבינים אותה. יש לה החלפה קבועה של כל הגרוניות עם תנועות לשון (למשל - היא קוראת לי "טנה"). לדאוג זה לא רלוונטי כי זה בר טיפול, השאלה היא אם לקחת לטיפול או לחכות ואת זה קשה לי להחליט.

חני ב

New member
לפני טיפול יש כמובן אבחון

והקלינאית אחרי אבחון תאמר לך אם כדאי לחכות או להתחיל. אני רק רוצה לאמר לך שגל היה מאד מתוסכל בגלל שהרבה לא הבינו אותו.

א-פרופו לשאול חבר

יש איזה ספר חמוד בעניין הבנת האח/ות הקטנ/ה. אני לא זוכרת את כולו רק שלאח המבין קוראים אורי

לאה_מ

New member
"השפה המיוחדת של אורי"

מאת דויד גרוסמן. אורי הוא דוקא האח הקטן. למבין קוראים יונתן
. ספר חמוד ביותר.

zimes

New member
שנתיים?

בגל שנתיים היינו רחוקים מלדבר, והיום, בגיל 3, מרבית האנשים מבינים את מרבית דבריהם

אז ככה (סיכום ביניים של מחשבות)

אביה של רעות חושב שהיא לא מהמקדימות אבל במסגרת הנורמה. בחצי שנה הקרובה הוא לא חושב שצריך בדיקה (אני נותנת לזה חודשיים בלבד, במסגרתם התחלנו כבר לעבוד על היגוי). סבא של רעות (ארגנטינאי עד מאוד) חושב שהמחשבה שהצוות מדברות ספרדית ביניהן, היא הרבה יותר משפיעה ונכונה ממה שנדמה לנו. אם זה ככה אני לא מודאגת כי בי לינגואליות - גם עקיפה - יוצרת איחור קטן ולא פיגור. ואני....כמו שאמרתי, מחכה חודשיים במהלכם אני אעשה מאמץ מכוון ("מגוייס" כהגדרתה של לאה) ללמד היגוי גרוני ומהחיך ואם יחול שיפור אני ארשה לעצמי להרגע.... תודה, כל המילים כאן עוזרות ללבן חשיבה ועמדה מעשית. חנה

vered4

New member
שירים שונים מדיבור רגיל

הבן שלי משבש מילים של שירים- זה בגלל שהוא מנסה לחקות את השיר לפי איך ששרים אותו. ואם את מכירה את האתר "אבטיח", את יכולה לראות כמה דברים משעשעים מאוד בתחום הזה.
עד כמה היא משבשת גם מילים ומשפטים רגילים?

נתתי פה דוגמאות.

בגדול היא בעיקר מצייצת לה בנועם, כך שצריך להקשיב היטב לדבריה. ברגע זה היא עומדת ומשוחחת עם משקפיים תלת מימדיות, שיחה עירנית שהמילה היחידה המובנת בה זה "צ'ל אמא". קקי זה "טטי". אין סיומות (עומר = עומה). כל מיני כאלה....

חני ב

New member
נכון אבל לפני שמתחילים

בכלל טיפול בדיבור, הם נותנים הפניה לבדיקת שמיעה רצינית מאד.

בעניין שמיעה

יש שימוש מועט מדי אצל הילדה בהיגויים גרוניים והיגויים מהחיך - גם כשאני קרובה אליה ומנחה אותה יחידנית. זה נראה לי כסוגיית דיבור ולא שמיעה, מה גם שאת בדיקת השמיעה של גיל שנה היא עברה בהצלחה ולא נראה לי שהיא לא שומעת. כמובן שבדיקה חוזרת לא תזיק.

limori

New member
אני תמיד תמיד בעד איבחונים מוקדמים

כלומר, אם יש לך חשש כלשהוא?! קדימה לקלינאית תקשורת. גם אני קראתי איפהשהוא שאפשר לבדוק כבר בגיל שנתיים. בהצלחה לימור

../images/Emo45.gif מסכימה עם לימור

למה לא לאבחן? הרי זה לא יעשה שום דבר רע, מקסימום אומרים לך שהילדה בסדר גמור והולכים הביתה. אבל אם יש בעיה ולו הקלה ביותר, זה שווה את האבחון ותמיד עדיף לטפל כמה שיותר מוקדם.

תמר,

New member
זה לא תמיד נכון

לפעמים בדיקות-יתר עלולות לקבע בעיה. (ולכן טיפול בגימגום בגיל פעוט הוא התעלמות מהגימגום, ולא התעסקות איתו). אם יש ספקות - מתייעצים קודם עם מומחה בלי לערב את הילד, ורק אם המומחה אומר שיש מקום לבדיקה לוקחים גם את הילד.

ליאת +

New member
../images/Emo127.gif אני מסכימה מאוד עם תמר

ומוסיפה- שיש גם את ההיבט המוסרי. נוצרה נורמה של לקחת ילדים לאיבחון על כל שטות. ולכן נוצר מצב שבו יש תורים ארוכים, עומס אדיר על המערכות הציבוריות ועיכוב של הטיפול למי שבאמת צריך. לדעתי גיל שנתיים הינו בפירוש מוקדם לאיבחון של בעיה אלא אם מדובר במשהו חריג- ילד שכלל לא מדברת או רקע של ליקויים במשפחה.

limorm

New member
התור לקלינאית תקשורת ארוך

(אם זה מטעם קופ"ל או המכון להתפתחות הילד), ומרגע הפנייה ועד לתחילת טיפול עלולים לחלוף מספר חודשיםץ לכן הייתי מייעצת לך לפנות כבר עכשיו, כדי לשריין מקום אם אכן תצטרכי בעוד מספר חודשים

למעלה