דיבור ישיר

vyakarana

New member
דיבור ישיר

מישהו יודע מהי הדרך המקובלת לציין דיבור ישיר בטקסט הכתוב בספרדית של ספרד?

irittransl

New member
בבקשה תרחיב טיפה ואעזור בשמחה.

תסביר לי למה הכוונה בעברית ותן לי דוגמא ותקבל את זה בספרדית של ספרד (לא של אמל"ט).

irittransl

New member
אם אתה מתכוון לאופן הכתיבה עצמה:

אלדד יכעס, אבל לא זוכרת איך מצמידים לשמאל............... בכל אופן, אני לא מצליחה להצמיד לשמאל וזה קריטי כדי להראות לך איך לכתוב. אז אני מנסה לצרף קובץ וורד עם כמה דוגמאות. ספר ספרדי מספרד. שים לב שסימני השאלה והקריאה בתחילת המשפט / שאלה, הם הפוכים. אם אתה / מישהו רוצה תרגום, אשמח. ביי

kabeemulo

New member
אני לא בטוח

אבל אולי הכוונה הייתה למה שאנחנו מסמנים במרכאות (למשל 'ואז יוסי אמר לו: "הדבר הזה בא לי בהפתעה"', או משהו כזה)? (ואולי לסוגיות נוספות, כגון האם לכתוב נקודה, כמו גם סימני פיסוק אחרים, לפני או אחרי המרכאות.) בשביל להצמיד לשמאל צריך להקיף את הקטע בסימנים "הקוד" ו"סקוד" (שכתובים בין קוים אנכיים - | |. ולמתקדמים: איך אני יכול לכתוב את הסימנים האלה בהודעה - מבלי לגרום לאפקט המיוחד, אלא לזה שהם יופיעו כטקסט?).

GnomeBubble

New member
יש לי רעיון...

בוא נראה אם הוא עובד: |‍הקוד‍|כאן ביניהם כתבתי איזשהו טקסט|‍סקוד‍|

GnomeBubble

New member
אתה יכול פשוט להעתיק את מה שכתבתי ולהדביק

או לעשות זאת בשיטת עשה-זאת-בעצמך: צריך להכניס איזה dummy character, ונראה לי שהכי שימושי יהיה להשתמש באיזה תו בקרה של יוניקוד לשם כך. אני השתמשתי כאן ב-ZWJ, אבל זה גם יכול להיות דברים אחרים.

GnomeBubble

New member
הוא נמצא בתפריט של הלחיצה הימנית

לרוע המזל זה רק התפריט שמופיע בתיבות הטקסט הכי בסיסיות של חלונות. הוא לא מופיע בדפדפן. אבל אם תפתח Notepad או משהו בסגנון ותעשה לחיצה ימנית תקבל תפריט כזה, עם האפשרות Insert Unicode control character. תבחר מתוך התפריט ZWJ או ZWNJ או משהו בסגנון והוא ידביק לך בתוך הנוטפאד את התו (הבלתי-נראה) הזה. עכשיו אתה יכול לגזור ולהדביק אותו בתוך תיבת הטקסט של הדפדפן. אתה יכול לבחור גם באותו התפריט את האפשרות Show Unicode control characters כדי לראות אותו, אם אתה מסתבך (הוא בלתי-נראה אחרי הכל
).

זהירות../images/Emo70.gif ניסיים בצבע לפניך

רגיל = קו אנכי בודד טקסט שני קוים אנכיים ||טקסט|| 3 ||||טקסט|||| 4 ||||||טקסט|||||| 5 ||||||||טקסט||||||||

מישהי בפורום אחר אמרה לי

מנהלת של אחד הפורומים אמרה לי שאם אשים רצף של מספר קוים אנכיים, זה יתקבל כעיצור ולא כסימן בקרה. אולי לא הבנתי אותה נכון, אולי היא לא הסבירה נכון או אולי תפוז ביטלו את האופציה. אבל הטכניקה שמציע GnomeBubble נראית טובה

GnomeBubble

New member
גם לי נראה שזה עבד פעם

אבל גם אם כן, זה כבר די הרבה זמן לא עובד.

vyakarana

New member
המשך לשאלה...

תודה על הדוגמאות והעזרה. הכוונה שלי אכן הייתה למה שבעברית מסומן במרכאות כמו שאמר kabeemulo הבנתי שנעשה שימוש ב"-". מה שלא הצלחתי להבין עד הסוף זה האם הסימן בא רק בתחילת הקטע או גם בסוף. קראתי באיזשהו מקום שסיום של דיבור ישיר מסומן ע"י סיום הפיסקה. תודה למי שיכול להבהיר.

irittransl

New member
בספר ממנו העתקתי לך, ובעוד

מספר ספרים שבדקתי (כולם מספרד, עתיקים וחדשים), אין מרכאות כלל. יש רק כפי שאני כתבתי לך. ז"א קו ואחריו מתחילה הדיבור הישיר. לא מצאתי באף ספר מרכאות בסוף הדיבור הישיר כפי שציינת. או בתחילתו.

irittransl

New member
דיאלוג

לא הבנתי אם אתה יודע ספרדית, בכל אופן הנה אתר ספרדי שמצאתי לגבי הוראות כתיבת דיאלוג. אין מרכאות. אתה צריך שאתרגם לך ממנו? http://roble.pntic.mec.es/~msanto1/lengua/1dialogo.htm

irittransl

New member
המוח שלי לא פועל היום

אנסה שוב אחרי שקראתי מה שאתה וKabeemulo מנסים לאמר לי. בזכותכם שקעתי בהמון ספרים שלא פתחתי שנים. תודה מצאתי שני סוגי מרכאות, ראו קובץ. אגב, בדקתי רק ספרים של סופרים ידועים וטובים בספרד, חברי האקדמיה המלכותית ללשון. עכשיו קלעתי?

irittransl

New member
אמרתי לכם שהוא לא פועל היום.......

נראה לי שאני מפסיקה לכתוב היום כי אני אמלא את הדף בתגובות לעצמי.

Sophalin

New member
אוקיי במקרה למדתי על זה לפני שבועיים

את הדיאלוג בספרדית מסמנים רק - בתחילת המשפט (או השורה או הפסקה שאומרים...) ולא בסוף (אלא אם יש תוספת למשפט. אני נותן לך דוגמאות בעברית אבל הכוונה רק ליישום של הפיסוק: "אני עוזב את הבית" = yo me vas la casa - "הלכתי להרים", אמר דן = fui a las montanas - dijo Dan - אני מקווה שזה עונה לך על השאלה

למעלה