דיבור ופטפוט

גילור

New member
דיבור ופטפוט

נועה להזכירכם בת שנה וחצי כמעט. היא אינה אומרת אף מילה חוץ מ"לא" ו"אבא". האם זה סביר? היתה לי תחושה שהיא לא שומעת היטב אבל בבדיקת שמיעה התברר שאמנם יש לה מעט ירידה בשמיעה בגלל נוזלים באזניים אבל לא ברמה בעייתית. אני שומעת ילדים אחרים בגילה מפטפטים מילים שלמות ונועה, חוץ מהברות בודדות שרק אנחנו מבינים את משמעותן, לא אומרת כמעט אף מילה. חשוב לציין שהיא מבינה ה-כ-ל! האם הדיבור יבוא מעצמו או שכדאי כבר לפנות לקלינאית תקשורת? האם אני סתם לחוצה בלי שום סיבה או שיש כאן סיבה אמיתית לדאגה?

אפרת_ח

New member
סביר לחלוטין

מתישהו בין שנה וחצי ל-שנתיים וחצי מתרחשת הקפיצה באוצר המילים. זה בא ממש פתאומי, ועד אז רק מילים ספורות. כמו כן צריך לספור גם את ההברות הבודדות. למשל "נו" במקום "לינוק" זו מילה ממש, אם היא נאמרת בצורה ובמשמעות קבועה.

ליהיS

New member
סביר לחלוטין.

בגיל זה, עדייו בגדר הסביר לומר מילה אחת או שתים. בקרוב מאוד היא תתחיל להציף אותך במילים. אין לך מה להילחץ!!!!

נעה גל

New member
מסכימה עם אפרת_ח וליהיS

גם לאיתמר (שנתיים ושבעה חודשים) לקח זמן עד שהוא דיבר ובסוף זה יצא... בכל מקרה, עד כמה שידוע לי ירידה בשמיעה לא בהכרח קשורה לזה שהם לא מדברים אלא, יותר לאיכות דיבור - מילים לא ברורות וכד'

jole

New member
תהני מהשקט כל עוד את יכולה../images/Emo6.gif

כי כשהיא תתחיל לדבר ...את תתחילי לחפש את הסלוטייפ הרחב של המלחמה...ולא כדי לאטום את החלונות
אני זוכרת שלא יכולתי כבר לחכות ש"לי" יתחיל לדבר...וכשהוא התחיל תהיתי איך כל המחקרים אומרים שבנות מדברות יותר מבנים- והגעתי למסקנה שהבן שלי לא נלקח בחשבון במחקרים האלה. וברצינות, באמת שאין לך מה לדאוג את תופתעי איך תוך כמה חודשים יבוא פתאום פרץ של דיבור.

SidViciousGirl

New member
הילד שלי אמר אמא ואבא בגיל 3 שנים!!

זה מאג קיצוני אבל זה מה שהיה. הוא התחיל לדבר בסביבות גיל שניים ו9 חודשים בלבד, מילים ראשונות, לא משפטים! משפטים רק בגיל 3 וחצי!!! היום הוא בן 4 (החודש ממש) ומרכיב משפטים יפה, אם כי, כמובן, שלא ברמה של ילד בן 3-4, אלא ילד בן 2 וחצי. אבל הוא מתקדם נפלא. כמובן שהוא בגן מיוחד (שפתי) ויש לו קלינאית תקשרות צמודה והוא מטופל במכון להתפתחות הילד. אבל הוא ממש התקדם! אז לא לדאוג!!!!!!

אנחנו לומדים במשל שנה-שנתיים

איך לדבר, ואח כך צריכים ללמוד כל החיים לשתוק קצת.... נורמלי לגמרי, אז אל תדאגי.

גילור

New member
תודה לכולכם/ן וגם תוספת...

חשוב לציין שנועה די מתוסכלת מזה שלא כל מה שהיא רוצה אנחנו מבינים. היא מתעצבנת ובוכה. היא מנסה לומר לנו משהו ולא תמיד אנחנו מצליחים להבין מה. נדמה לנו שהיא מאוד רוצה לדבר אבל המילים עדיין לא יוצאות לה. היא משתמשת בהברות מדי פעם אבל בוודאי לא במילים שלמות. ושוב תודה לכל מי שהגיב. תגובות נוספות יתקבלו בשמחה!

נעה גל

New member
מהניסיון שלי (עם איתמר)

אם היא מנסה, אז היא בטח חוזרת על הברות קבועות כשהיא רוצה להגיד דברים מסוימים. תנסו לאתר חזרות כאלה - כדי להבין אותה. ואז, אם לדוגמא כשהיא רוצה בקבוק היא אומרת "אה.. בק", את תשאלו "את רוצה בקבוק?" היתה תקופה יחסית ארוכה, שעסקתי בניחושים של מה שאיתמר רוצה - לקח זמן עד שהבנתי את הדיבור שלו (וגם היום לא תמיד אני מבינה)

גילור

New member
זה בוודאי קיים. יש לה הברות חוזרות

המצביעות על דברים מסויימים, ואת זה אנחנו מבינים. אבל קורים מקרים לא מעטים שבהם היא רוצה משהו ומשתמשת בהברות שהיא כבר אומרת, אבל בעצם מתכוונת למשהו אחר ואנחנו לא מבינים, ואז היא נורא מתוסכלת.

דליה.ד

New member
היא עדיין צעירה מאוד

אבל בהחלט חשוב לעקוב אחריה. הייתי ממליצה להתייחס ברצינות גם ללהג התינוקות ולנסות להפיק ממנו משמעות. לתת מלים למה שהיא צריכה ולהעשיר את אוצר המלים שיכול להיות שהוא עדיין פאסיבי. ובכל מקרה לתת לה ללהג כמה שתרצה! בגיל שנתיים שנתיים וחצי, אז כדאי לשקול ולבדוק את העניין באם עד אז לא תדבר ברמת המילה הבודדת יותר מאבא אמא. וכדאי לקרוא קצת על התפתחות שפתית.

אם היא מתוסכלת - אפשר לנסות סימנים

אמנם אני בדעת מיעוט פה - אבל אולי תשקלו שפת סימנים לתינוקות? זו לא שפת סימנים "רישמית" ונוקשה אלא משפחתית וגמישה. יש ספר בנושא אבל זה בעיקר הרבה דפים שאומרים אותו דבר (פלוס קצת הסברים מקצועיים וכמה רעיונות לסימנים מוצלחים) פשוט תבחרו סימנים לדברים עיקריים בחיים שלה שאין עבורם "מילים" ותמציאו סימן (אוכל = אצבע מכה ביד ועורת לפה, מים = אגודל בצורת OK מושט לפתיים וראש מוטה אחורה, חיבוק = דובי אהוב וכו) כל פעם שאתם אומרים את המילה סמנו את הסימן. תנו חיזוקים חיוביים לביצוע ואל תחפשו ביצוע מושלם קבלו כל גירסה שלה לתנועה כל עוד זה מספיק ברור כדי שתבינו. מהר מאוד את עשויה לשים לב שיש לה גם סימנים שהיא המציאה וברגע שהיא תראה שאת מחפשת אותם ומוצאת משמעות היא תשמתש בהם יותר. ברגע שהיא קולטת סימן - אל תשתמשי בו יותר זה שלב עזר להקנית דיבור ולא תחליף. כשהיא תרגיש בטוחה בהגיה של מילה היא תוותר על הסימון

למעלה