דיבור בגיל שנתיים

דיבור בגיל שנתיים

הייתי בטיפת חלב והאחות די הלחיצה אותי שהילד לא אומר משפט בן 3 מילים רצוף וגם שהוא לא מצייר "עיגול" על הנייר האם עלי להילחץ מזה ?

אפרתש

New member
לא להילחץ, אבל אצבע על הדופק

לילדים שונים קצב התפתחות שונה, ולפעמים הילד שלא דיבר בגיל שנתיים עושה אחרכך קפיצה ומדביק את כולם. לדעתי כדאי להיות עם אצבע על הדופק, כי אחרת את לוקחת שתי סכנות: 1) שיש בעיה אמיתית. במקרה כזה, כדאי לזהות מוקדם. 2) פיגור בדיבור יכול להשפיע על דברים אחרים, בפרט על קשרים עם ילדים אחרים. כאשר שאר הילדים כבר מתחילים לתקשר ביניהם, הילד שלא מדבר עלול למצוא את עצמו בצד. חלקם מתוסכלים ומגיבים באלימות. חלקם מתבודדים. בגיל שנתיים וחצי ילדים כבר מנהלים עניינים שלמים בדיבור. חלוקת תפקידים במשחק, שמירה על תורות, הבעת רצונות. ילד שלא מסוגל לעשות את הדברים האלה, עלול להיפגע. אולי כדאי לחכות עוד קצת, אבל אם אין שינוי ניכר, הייתי מציעה לבקר אצל קלינאית תקשורת. אם את מסוגלת להתייעץ ולשמוע בלי לתת לנשות המקצוע להלחיץ אותך, זה הכי עדיף.

zimes

New member
גם אנחנו נכשלנו בבחינה הזאת ../images/Emo8.gif

מאז, הילדים מדברים (הרבה יותר מ 3 מילים ברצף...). הם בני 3 עכשיו.

irisgh

New member
ואנחנו לא ציירנו עיגול.

תני לי לנחש. יש לך בן?

עירית ל

New member
מה הקשר?

אני סקרנית. לי יש בן (האמת, אוטוטו בן שלוש) שמצייר עיגולים לתפארת, שמשות (עוד לא מחייכות) וגם איקסים (מטוסים) ועושה מסגרות לציורים שלו.

irisgh

New member
אז תהני מכל רגע ../images/Emo13.gif

אבל תכופות, בנות מתפתחות מהר בהרבה מובנים: מילולית, גמילה, ואפילו ציור ומוטוריקה עדינה. עכשיו, אל תקפצו עלי שאני לא פמיניסטית. פה אתן צריכות להאשים את מי שיצר אותם
. וכמובן שבנים רבים הם כן מפותחים, מהבחינות הללו. אבל משום מה, הבן שלי טיפס על סולם בגובה 3 מטר בגיל שנתיים, ולא צייר עיגול.

גילי חן

New member
לא להילחץ../images/Emo24.gif

לכל ילד בגילאים האלה זמן התפתחות שונה. הילד יגיע לבשלות בתחומים השונים במוקדם או במאוחר. אבל כמו שחברות אמרו כאן: "אצבע על הדופק"

יש לנו סוגיה דומה

שהיא בעצם יחסית לשאר ילדי המשפחה - שהתחילו לדבר בגיל שנה - שנה ורבע. במשפחה של "מקדימים" - שנתיים ורבע נראה מאוחר מאוד. פתאום, בשבוע האחרון, התחילו לקלוח משפטים ארוכים יותר. עדיין היא "טופלה טוטוריטו" (או שמא - "טוטוליטו" - מלא למד'ים) אמיתית. אין לה כמעט אותיות גרוניות - הכל ט' כזו מקצה הלשון ("טטי" במקום קקי, "טנה" במקום חנה). היא שרה שירים שלמים בדיוק מדהים ובביטחון של זמרת ותיקה - ואנחנו לא מבינים אף מילה כמעט. אני קצת חוששת ובוחנת, אבא שלה אומר שאפשר להרגע....

למעלה